Конфликтот во Сирија

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Немој да ми кажеш дека си претплатен на странава:pos:
не сум, ама и без претплата прочитав дека не биле најдени воени отрови туку само канистри со хлор фрлени од американски авиони...

Kako je oružje iz Srbije, preko Grobnika i Krka, završilo u rukama Al-Nusre u Siriji

имало и за Јемен...
Zajedničko je objema tim pričama da je riječ o oružju proizvedenom u srpskim državnim tvrtkama Krušik Valjevo te Prvi partizan Užice. I dok je oružje za Jemen išlo preko Bugarske, oružje za Siriju išlo je preko riječke zračne luke na otoku Krku. Nije ovdje riječ ni o kakvom švercu oružja, jer je ono uredno plaćeno i isporučeno, ali je bitna stvar da su kao konačne destinacije tog oružja bili upisani Afganistan i Katar, ali je ono, vidljivo je iz brojnih snimki na internetu, završavalo na ratištima u Siriji i Jemenu.

Pročitajte više na: https://m.vecernji.hr/premium/kako-...GuWQysyzARvBDjFg86EYtYSiJzWCoDRQICvLbblTou90A - m.vecernji.hr

Što e čudno tuka? Pa site taka pravat...i amerite i rusite...britancite....site prodavaat oruzje na ratištata. Bitno e da ima vojni...

Što e čudno tuka? Pa site taka pravat...i amerite i rusite...britancite....site prodavaat oruzje na ratištata. Bitno e da ima vojni...
Не беше најмодерна , ама сосема производно функционална и со сите нишани за безбедност и контрола на квалитет. Фабриката во Самоков. Сите зборуваат за трговија со оружје , ама ја испуштаат од вид трговијата со муниција. А некој многу умен овде ,ја затвори , поправо..уништи фабриката. Која морска пара ќе направеше баш во калибрите кои одат како алва.

Очекувано беше дека курдите ќе бидат пуштени низ вода кога е во прашање односите со Турција. Сега Господ нека им е напомош на курдите. Ердоган има да ги избриши од корен. Според светските медиуми секој момент се очекува уште една турска воена операција како пред 1 година што зазедоа неколку градови заедно со градот Африн во Сирија... Тие места ден денес се под турска окупација. Сега ќе следуваат нови окупации.

Последно уредено:
Не само што се под турска окупација туку и етничко чистење направија на Курдите во Африн.

Ваљда едини понапатен и повеќе пати предаден народ од македонците се курдите.

Сосема заслужено!
Ако подетално ја следиш состојбата и самиот знаеш дека Курдите играа против сите а за сметка на САдистите и нивното јато.
Нивната улога беше да дадат активен придонес против Сирија и Садат а како награда можеби ќе им се дадеше некаков протекторат од типот на Косове-картел, Путин во целата оваа работа се покажа дека умее стратешки да ги надј*бе атлантистите и како што стојат работите нема да биде изненадување ако наскоро бидат прогласени за непожелни во регионот, а тоа повлекува смрт на петродоларот!
Курдите ја одиграа својата улога и сега може да се дисциплинираат, а бидејќи практицираат двојни игри (сакаат да забијат нож во грб) ќе биде чудо ако ја сочуват и автономијата која ја имаат!

Сосема заслужено!
Ако подетално ја следиш состојбата и самиот знаеш дека Курдите играа против сите а за сметка на САдистите и нивното јато.
Нивната улога беше да дадат активен придонес против Сирија и Садат а како награда можеби ќе им се дадеше некаков протекторат од типот на Косове-картел, Путин во целата оваа работа се покажа дека умее стратешки да ги надј*бе атлантистите и како што стојат работите нема да биде изненадување ако наскоро бидат прогласени за непожелни во регионот, а тоа повлекува смрт на петродоларот!
Курдите ја одиграа својата улога и сега може да се дисциплинираат, а бидејќи практицираат двојни игри (сакаат да забијат нож во грб) ќе биде чудо ако ја сочуват и автономијата која ја имаат!

курдите се на страната на јудеомасонеријата

Почнале со изјави дека Дамаск и Москва биле должни да ги заштитат :pos: а до пред некој месец не ни сакааа да преговараат со Сиријска влада. Јас искрено се надевам дека Асад со помош на Русија ќе ја “трампа“ таа безбедносна зона што Турција ја сака, во замена за целосно ослободување на Идлиб

1.jpg

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom