Конечно сфатив дека...

• Креатор на темата Креатор на темата Magde.
  • Време на започнување Време на започнување
За се’ што се случува во врска со мене сум си одговорен јас, и дека конечно дојде време кога мислам дека можам, поточно знам дека можам, да функционирам сам како единка неконтролиран од тие околу мене.

Pure егзистенцијализам, my dear. Одлични заклучоци, но дали навистина може да се случи болдираното? Не мораш тука да ми одговараш.

Он топик: Ја сфатив дека сум била неспособна да се носам со тоа што сум, сум била неподготвена да се прифатам таква каква што сум, премногу збунетост и несигурност владееле и ме терале да мислам дека ми треба излез, други опции, промени и слично.

А уствари тоа што е сега, тука и овде баш ми одговара. Да, секогаш може да биде подобро, но...Понекогаш човек мора да застане и да разгледа што има во својата непосредна близина околу себе, а не да гледа по туѓи дворови и широки полиња за да го пронајде тоа што му е потребно.
Секогаш има причина што човек е опкружен со тие и тие луѓе, има направено такви и такви избори, има поминато низ такви и такви случувања. Тоа е зошто е таков каков што е.

Конечно сфатив дека треба да се прифатам себе каква што сум и да ги прифатам другите какви што се.

Дека кога врне или е тмурно, немам желба за ништо... освен за спиење...

дека бегам од проблемите ,дека се плашам од нечии одговори на прашања кои треба да ги поставам и дека е редно да поработам на моето изразување и дека треба да прекинам со цигарите пак sigh....

Дека иам супер љуѓе околу мене :)
Ве сакам: Надица, Филип, Димитар, Наташа, мама, Лана, Петар, Елена...

Дека сум почнала да имам предрасуди,што е мноогу лошо..
Треба да поработам на тој проблем..
И дека предавањата кои изгледаат мнооооооооогу досадни,можеш да си ги направиш интересни..
И секако..Дека сум бессмртна:pipi:

дека пола од децава во друштвото во кое сум не се поднесуваат едни со други:tapp:

сфатив дека косата ми е мрсна и треба да се бањам хахаха јк
сфатив дека кога некое машко ке направи нешто убаво за тебе, или те зеза или ти праи фаца! ај хејт боиз!

Не што имаш во твојот живот, но кого имаш во твојот живот е она што е важно.

Дека сум почнала да имам предрасуди,што е мноогу лошо..
Треба да поработам на тој проблем..
И дека предавањата кои изгледаат мнооооооооогу досадни,можеш да си ги направиш интересни..
И секако..Дека сум бессмртна:pipi:

На ова страшно се шокирав.Не е могуче:smir:(за предрасуди).

Дека не треба да се шета кога е ладно последици се опасни:nesvest:
Добро е што немам брат или сестра инаку не би издржала :kesa:
Дека во последно време тешко се заљубувам
Дека целото друштво го фатија бубачки

Дека моите дома едноставно не можат да се помират со фактот дека за 4 месеци ќе ги напуштам, и цело време ми прават проблем за факултетот. Денес мора ова да се реши. :nesvest:

Дека за неа ќе направам се, I'm just too deep into love to be able to return to the surface. :back:

Конечно сфатив дека имам фаца за на свирки, а немам глас.
Конечно сфатив дека баџоно е неоткриен талент.
Конечно сфатив дека Rock and Roll All Nite е песна шо најмногу ми лежит.
Конечно сфатив дека ак немаше мсн, пола не ќе знаеја дал сум жив ил умрен.

Конечно сфатив дека оние околу мене ме прават посреќен од што сум мислел, исто колку што можат да ме направат и несреќен.
Конечно сфатив дека претерувам.
Конечно сфатив дека нилскиот коњ (а.к.а Хипо) е многу поголем во живо отколку на ТВ.
Конечно сфатив дека сладоледот од ванила е поубав од јагода.
Конечно сфатив дека Скопје е преубаво место за живеење.
Конечно сфатив дека во Боними прават најјака сечена вотка.
Конечно сфатив дека имиџот не е она што го носам на мене, тукку она што го имам во себе.

Дека моите дома едноставно не можат да се помират со фактот дека за 4 месеци ќе ги напуштам, и цело време ми прават проблем за факултетот. Денес мора ова да се реши. :nesvest:

Дека за неа ќе направам се, I'm just too deep into love to be able to return to the surface. :back:

Да се надополнам... Очигледно време е да заминам од куќата, само незнам како ќе го прифатат кога ќе им го кажам тоа. Не може секој факинг ден да се караш, трошоци си правил толку, ова си правил онолку...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom