Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Шо сега пак енглезите имаат врска дали е Србија до Токија. Деек Србија на англиски е СЕРБИА кое многу личи на СЕРВИА па зато....
иди бегај.
Плус то Сервиа (на таа мапа) беше една мала точка негде на кај унгарија.
Али нема врска.
Ако сакаат Србите али навистина ако сакаат од се срце да се вратат на своите древни земји и територии, ќе треба назат преку дунав па преку карпати и таму да си ги бараат.
Let 3, ubava misla imas ko taka Tsarigrad(Konstantinopel) e sozdaen od pravoslaven narod kako noviot Rim i dom na prvite hristijani togas tesko tvoite najmili braka turci zosto togas on nash ni pripaga.
Zitelite na vizantija se gledale samite kako drzavjani na Rim so pravoslavna vera, se vikale samite romaoi.православен народ во бронзено доба?!
И во тоа Ромејско царство постоеше Македонија и македонска династија која владееше со него.Zitelite na vizantija se gledale samite kako drzavjani na Rim so pravoslavna vera, se vikale samite romaoi.
Ne se sekiraj nemas ti nikakva zaednicko so niv, tie ja branea i pocituva pravoslavnata vera i izgradija najrazvien grad vo svetot vo toa vreme i turci, albanci i evropski zapadnjaci ne mu bea idoli i nitu mu bea nivni slugi.И во тоа Ромејско царство постоеше Македонија и македонска династија која владееше со него.
Ne se sekiraj nemas ti nikakva zaednicko so niv, tie ja branea i pocituva pravoslavnata vera i izgradija najrazvien grad vo svetot vo toa vreme i turci, albanci i evropski zapadnjaci ne mu bea idoli i nitu mu bea nivni slugi.
Македонците се познати по градење на величенствени градови
Александрија е уште едно нивно чудо. А и денес се македонците познати како мајстори и градители и барани како такви. Од антиката до денес.
Македонците се познати по градење на величенствени градови
Александрија е уште едно нивно чудо. А и денес се македонците познати како мајстори и градители и барани како такви. Од антиката до денес.
Volsebnata alatka Tesla e pronajdok na Makedonski Zidar ,a imeto i poteknuva od Hunzistan kade sto nekoj nas Crnorecanin ja napravil ovaa multipurpose alatkata raboteki na dvorecot na kralot Mir I ,Kralot vooduseven od alatkata izviknuva Puli megrande Tesla koe vo sloboden prevod bi doslo "A bre ovoj e poaren od Tesla(Nikola),nasiot Crnorecanin razbral Puli(puli-Vidi(Gledaj) zosto jazikot na Hunzite i Makedoncite e slicen) i Tesla misleki deka e toa imeto na alatkata ne razbiraki do samata smrt deka toj e pronaodzadzot na ovaa vonzemska alatka koja ja donesol vo Makedonija i potoa nasla siroka primena i vo sosednite zemji.
Ova e samo eden mal segment od nasite majstori i graditeli koj e ostaven vo arhivite na kralot Mir I ,i potoa prenesen vo Makedonija od kade e zaplenet od Bugarskite okupatori i sega se cuva vo arhivite vo Sofija.
И по рушење...Теба,Тир,Персеполис.......:pos2:
И во тоа Ромејско царство постоеше Македонија и македонска династија која владееше со него.