Конечно...поделбата на Босна факт !

• Креатор на темата Креатор на темата n/a
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Пред да дојде до таа колетерална штета под команда на Младиќ беше опколено и гранатирано Сараево во кое загинаа околу 10.000 луѓе (повеќето цивили) како и стрелани 8000 Сребреничани. Кога не можеше да се запрат дивеењата на србските војници над неворуженото население тогаш НАТО и Америка презедоа чекори да ги казнат за тие злосторства. За Младиќ си има потерница и покренато обвинение, за клинтон Кларк, Олбрајт колку знам нема. Си има бе право и правда во светот. Не е то Србија.

А бе малокурче... Работата е во тоа што НЕМА НИКАКВИ ЗЛОСТОРСТВА...!!!! И зашто да се предаде БАШ НА ОНИЕ КОИ ПРАВЕА ЗЛОСТОРСТВА...!!!
Кога ќе ги видам Клинтон, Олбрајт, Кларк и Блер да се предадат во Хаг е тогаш правтада ќе биде задоволена... Само работата е во тоа што нив никој не ги гони... КАДЕ Е ТУКА ПРАВДАТА...??? Па не ја измислив јас фразата "КОЛАТЕРАЛНА ШТЕТА..."
:drk::drk::drk::drk:

. За Младиќ си има потерница и покренато обвинение, за клинтон Кларк, Олбрајт колку знам нема. Си има бе право и правда во светот. Не е то Србија.
Таа `правда`...
т.е. гол интерес у кој што балканците слабо се снаоѓаат заради тоа што истиот тој гол интерес е завиткан у неколку реда на обланди и `најубави желби` (кои што според Данте Алигиери водат директно у пеколот :) )
добро си ја осетил и кога е Македонија у прашање.
Не би навлегувал на оваа тема за сите `правдини` кои што ги задесија жителите на Р.Македонија од истите тие... `правдољупци`.

Тоа што е битно у контекст на темава е:
Го сакаат Младић ?
Нека го фатат,уапсат и судат.
:toe:
Али немаат право да тераат еден цел народ за кој што истиот тој Младић е херој да го уапси и предаде.
Тоа е веќе злоупотреба и уцена.

А бе малокурче... Работата е во тоа што НЕМА НИКАКВИ ЗЛОСТОРСТВА...!!!! И зашто да се предаде БАШ НА ОНИЕ КОИ ПРАВЕА ЗЛОСТОРСТВА...!!!
Кога ќе ги видам Клинтон, Олбрајт, Кларк и Блер да се предадат во Хаг е тогаш правтада ќе биде задоволена... Само работата е во тоа што нив никој не ги гони... КАДЕ Е ТУКА ПРАВДАТА...??? Па не ја измислив јас фразата "КОЛАТЕРАЛНА ШТЕТА..."

More seznajko,si bil li ti nekogas vo vojna i dali znaes kako e da si tamu? Tie stradanja jas gi preziveav a ti sega mi gi velicis ovde Srbite,odi ispij si go mlekoto,izgledaj go crtaniot film i legni si...

:toe:
Али немаат право да тераат еден цел народ за кој што истиот тој Младић е херој да го уапси и предаде.
Тоа е веќе злоупотреба и уцена.

Тоа се вика сооучешништво и прикривање. И то е казниво дело.

Инаку позната реченица на сите осудени криминалци “Нема правда.....“

More seznajko,si bil li ti nekogas vo vojna i dali znaes kako e da si tamu? Tie stradanja jas gi preziveav a ti sega mi gi velicis ovde Srbite,odi ispij si go mlekoto,izgledaj go crtaniot film i legni si...

Сум бил дете, сум бил... Од Септември`91 до Април `92... А ти тогаш си гледал цртани...

Сум бил дете, сум бил... Од Септември`91 до Април `92... А ти тогаш си гледал цртани...

Da,gledav crtani so Generalot Kukajnac,kapetanot Kosijer Vlado... Ne mie jasno zosto ne ostana da se boris i ponatamu za Srpstvoto?

Da,gledav crtani so Generalot Kukajnac,kapetanot Kosijer Vlado... Ne mie jasno zosto ne ostana da se boris i ponatamu za Srpstvoto?

Сега гледам дека МАКЕДОНСТВОТО е во опасност од распаѓање заради такви како вас... :wink: Сега се борам за тоа...

Сега гледам дека МАКЕДОНСТВОТО е во опасност од распаѓање заради такви како вас... :wink: Сега се борам за тоа...

Да, да...
Си се борел ти за српски интереси...и ќе ми се наречеш Македонец...

А да си ебат матер Холандија и да си гледаат работа, нека не остават нас сами ќе се испотепаме.
Немаме нуклеарки затоа нема секирање Холандијо:tapp::tapp::tapp::pos2::pos2:

:pos2::pos2:

Ovoj zapadniot komandant kako site zapadno ljubci i turski slugi jaki preku internet a koga ke dojdi do vojna placat ili vaka ke sedat kako posrani.

Tемата отиде у курац како и уште една од овој подфорум али нема везе...

Значи , да ја оставиме историјата настрана, фокусирајте се на денешницата ако е можно...

За Република Српска да се осамостали се водат некои тајни интернет, медиумски акции во кои се пропагира тој дел од Федерацијата (по урнекот на КиМ) да прогласи независност или пак да се припои кон Србија....Сигурно е само дека населението таму сака тоа да се случи па си го поставуваат логичното прашање , Зашто ако некој таму доле може, ние па да не можеме ??? И тука како по обичај одговор имаат надлежните и дежурни еуро-синоптичари со нивните више излапели објаснувања...Више преку глава ми е од Мирослав Лајчак и неговите изјави како и зашто тоа не доаѓа во предвид...Сите се плашат од цртање нови граници на Балканот, не знам само зашто ?:toe:

Од друга страна географската положба и територијалниот изглед на Република Српска...Што би се рекло доста е кабаст,нерамномерен, и неприроден за оцртување на граници што може и е проблем со кој се уште се соочуваат...

Политичката состојба е таква што Додик е на власт, прикриен националист според мене, кој сепак има добри врски и со двете главни партии во Србија што од друга страна е и чудно, но сепак е квалитет на неговите политички игри...Ужива поддршка од тамошното население и добро се држи на секое поле...Во рамките на Федерацијата нив не ги фермаат баш претерано...Бошњаците и Хрватите демек се сакаат многу па на некој начин здружено настапуваат против Србите...Тоа е уште една неприродност на целиот тој склоп наречен БиХ...

Тешко дека у блиска иднина ќе се случи Република Српска да се припои кон Србија, исто онака тешко како што у блиска иднина КиМ ќе биде признаено од Обединетите Нации...Некој пред 20 години ја започна играта на етнички чисти држави а сега се плаши да ја заврши...Балканот отсекогаш бил спој на различни култури,религии,обичаи и народот живеел заеднички а сеа тука од ЕУ сакаат балканците да се понашаат како скандинавци...

Епа тоа браќа, не иде така...

Видете ја снимката постирана од ТМРО.
И меѓу другото чујте го Ратко што му збори на тоа холандската будала што била пијаниста:
-Ви сте убили наш сан!
Онај ваш Ван Дер Брук и разно-разни Цимермани су убили нашу заједничку државу у којој смо ми скупа срећно живели.

А за Ратко...кој што го бара цел запад,не е уопште нова таквата ситуација.Всушност... он е роден у таква ситуација.
Дали сте сигурни дека сте знаеле кој е Ратко?
Погледнете:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom