Kонцерт на Влатко Илиевски во Борис Трајковски - 05.06.2010

• Креатор на темата Креатор на темата simoncence
  • Време на започнување Време на започнување
Иам гратиси и би требало да идам мада поише ми се иде на ова шо е у универзална Шри Чинмој...

Епа верувале или не салата беше олмост полна хехе.Имаше доста народ и беше супер.Влатко стварно има многу добар глас во живо и најискрено мене 100 пати боље ми звучи у живо него ли на тв.Топ си поминав имаше многу народ бај д веј и металци имаше хаха на мое изненадување.Најдобар дел беше кога ги пееше песните од морал и они беа таму и беше лудница стварно.Да осетиш дека си на рок концерт.Беше стварно многу подобро отколку што очекував и организацијата беше за чудо и за разлика од тоа како нашиве концерти се организираат премногу добро.

И швалери беа топ...

Најлош концерт на кој сум била :)
Точно дека беше преполна салата, 90% беа гратиси и деца од 10 до 15 години. Но после 1 час од кога почна салата се испразни..беше досадно зошто ретко кој сите песни му ги знаеше.
Многу си го сакам Влатче и има убав глас но разочара сум од цел концерт најубава атмосфера направи на Its my life што не е негова песна.:smir:

Жал ми е што не си помина убаво.Јас го слушам Влат4е уште у морал кога беше и сите песни му ги знам лол ај ем биг фан.Ама грешка си не се испразни пола сала по еден саат.Ина4е на мн народ им беше досадно можеше да се види тоа ама што да им правам кога отишле на концерт кога поима немаат кој е тој што ке пее.Го виделе на ТВ и ај ке идме лол.Мене ме изненади имаше и металци таму и најзакон беше кога ја пееше а ти ме убиваш....после концертот на архангел на кале лани ова ми беше најдобро нешто последнава година и сум задоволен ств.Тие што дојдоа да го слушаат влатко а не да губат време си поминаа убаво и се виде тоа...остали жао ми је...

Жал ми е што не си помина убаво.Јас го слушам Влат4е уште у морал кога беше и сите песни му ги знам лол ај ем биг фан.Ама грешка си не се испразни пола сала по еден саат.Ина4е на мн народ им беше досадно можеше да се види тоа ама што да им правам кога отишле на концерт кога поима немаат кој е тој што ке пее.Го виделе на ТВ и ај ке идме лол.Мене ме изненади имаше и металци таму и најзакон беше кога ја пееше а ти ме убиваш....после концертот на архангел на кале лани ова ми беше најдобро нешто последнава година и сум задоволен ств.Тие што дојдоа да го слушаат влатко а не да губат време си поминаа убаво и се виде тоа...остали жао ми је...
Имав 15 гратиси и затоа отидов и зошто мислев ке биде поинтересно. Пееше малце со по 5 минути говор меѓу секоја песна...нормално така ке е досадно. А Металци не ми беа мене децана по 15 години што си ги трескаа главите на тие песни...Јас му знаев 5-6 песни ама ја немаше таа убава атмосфера што ја имаше на други концерти. Дали после Жељко и Гета затоа толку многу тапа ми беше на концертов или стварно беше незнам :)

А на последната песна сала беше прааазнаааа :pos:
Имаше по цели блокови празни а доле пола од тоа за стоење беше полно за разлика од почетокот на концертот :smir:

Имав 15 гратиси и затоа отидов и зошто мислев ке биде поинтересно. Пееше малце со по 5 минути говор меѓу секоја песна...нормално така ке е досадно. А Металци не ми беа мене децана по 15 години што си ги трескаа главите на тие песни...Јас му знаев 5-6 песни ама ја немаше таа убава атмосфера што ја имаше на други концерти. Дали после Жељко и Гета затоа толку многу тапа ми беше на концертов или стварно беше незнам :)

А на последната песна сала беше прааазнаааа :pos:
Имаше по цели блокови празни а доле пола од тоа за стоење беше полно за разлика од почетокот на концертот :smir:

Леле,стварно не знам тебе кај ти бил погледот ама салата беше се само празна не.Имаше навистина многу публика (иако јас лично не верував дека ќе ја наполни). Иначе концертот беше фантастичен,Влатко цело време ширеше позитивна енергија,а особено ми се допадна делот од концертот кога се појавија Морал (мојот омилен мак.бенд уште од времето со стариот пејач).Феноменално!!!
Само се надевам дека во блиска иднина Морал ќе направат самостоен концерт на кој мнозинството од публиката ќе бидат баш рокери а не деца кои мислат дека слушаат рок.

--- надополнето ---

Нели? :) Детска работа ти е тоа.

Го слушав Влатче порано и ете ме изненадија купувајќи ми карта (мислам дека бевме единствените поштени кои купиле :) сите имаа гратиси). Мањебитно, останавме до 22, а дотогаш заклучив дека не сум заборавила ниту стих од неговите песни.. гости му беа Дани, Ристо Самарџиев, Тамара.. Се беше супер, просечен концерт, единствено што не ми се допадна е што се осеќав најголема во цела сала меѓу публиката.

Леле,стварно не знам тебе кај ти бил погледот ама салата беше се само празна не.

Празна не беше?
Од преполното на почеток и она на крај не беше празно? :pos::pos::pos:
Зборам за 15 мин пред крајот на концертот
Бев и горе и доле имав супер поглед
Вип делот беше полупразен
тој блок до него исто
и во секој блок имаше мнoooooooогу празни седишта
доле имаше гужва само до камерите
и од позади кај врататите за излегување за неколку секунди стигнав до бината
убаво беше на неколку песни ама очекував повеќе
но пак си го сакам Влатче :)

А зошто мислиш неможе да наполни сала кога сите имаа гратиси?:)Јас имам уште неискористени зошто немаше на кој да дадам сите имаа:)

Празна не беше?
Од преполното на почеток и она на крај не беше празно? :pos::pos::pos:
Зборам за 15 мин пред крајот на концертот
Бев и горе и доле имав супер поглед
Вип делот беше полупразен
тој блок до него исто
и во секој блок имаше мнoooooooогу празни седишта
доле имаше гужва само до камерите
и од позади кај врататите за излегување за неколку секунди стигнав до бината
убаво беше на неколку песни ама очекував повеќе
но пак си го сакам Влатче :)

А зошто мислиш неможе да наполни сала кога сите имаа гратиси?:)Јас имам уште неискористени зошто немаше на кој да дадам сите имаа:)

Најверојатно ти си го видела тоа подобро од нас зашто ние бевме да го гледаме Влатко и да слушаме рррооооооооооооооооокккк...а ти си била пошто те интересирало дали останатите кои делеле карти дали поделиле подобро од тебеи колку народ ке има со гратиси...Ина4е имав карта и за трибини јас и задоле една од тие гратисите и си отидов пред бина пошто рок концерт од трибини па пред бина поинаку се доживуе.И баш се изнавикав се изнапеав и душа и глас остаив тамау хахахаи беше најтоп кој што сака нека каже.Статистиката неможе да го расипе впечатокот за концертот..позз

Влатко Илиевски најбогат на свет недела, 06 јуни 2010
x.gif
Влатко е првиот македонски пејач кој ја наполни спортската сала Борис Трајковски. Тој успеа да го оствари својот сон и го исполни она што за многумина изгледаше нереално- ја наполни салата Борис Трајковски
vlatko%20ilievski%206%20vt.jpg

Најбогат на свет синоќа беше поп пејачот Влатко Илиевски. Тој во спортската сала Борис Трајковски го оддржа својот прв солистички конецерт на околу 10 000 млади луѓе во хор ги пееа неговите песни. Тие ја исполнија салата Борис Трајковски, а најгласни беа младите тинејџерки кои силно врискаа и го извикуваа името на симпатичниот актер.

vlatko%20ilievski%2011%20vt508.jpg
Први на сцената се појавија младите домашни рок состави Швалери, како и бендот ЏМС, кој го предводи гитаристот Иван Иванов, синот на актуелниот македонски претседател Ѓорѓе Иванов. И Иванов беше гостин во салата, кој седеше во публиката.

vlatko%20ilievski%2012%20vt508.jpg

Влатко ги изведе своите најпознати песни Среќа, Пред да те знам, И ти и јас, Најбогат на свет, заедно со Ристо Самарџиев ја испеаа За љубов се пее до крај. Како гости се појавија Дани и Тамара и секако групата во која некогаш Влатко пееше.

vlatko%20ilievski%2015%20vt508.jpg

Влатко е првиот македонски пејач кој ја наполни спортската сала Борис Трајковски. Тој успеа да го исполни она што за многумина изгледаше нереално, го оствари својот сон и им покажа на своите колеги дека и домашната музичка сцена има ѕвезди кои имаат публика доволна да се наполни најголемата сала.

vlatko%20ilievski%205%20vt508.jpg

vlatko%20ilievski%208%20vt508.jpg

http://www.kirilica.com.mk/vest.asp?id=49841

super bese!!! na vlatko

koj sto saka neka kaze ama super bese atmosferata vcera na vlatko!sepak vrvot bese koga se pojavija MORAL!lele kakva ludnica nastana !posle ti me ubivas trebase da zavrsi koncertot .drugiot bend zvucese bledo vo sporedba so Moral i normalno posle niv pocna da si odi narod ne mi e jasno zosto moral ne pravi koncert?sakame vistinski rokk!!!

Стварно алал да му е на Влатче чим успеал да ја наполни цела сала. :pos2:
Во секоа основно шоколо имало по миљон гратиси, а истото важи и за дел од средните. На таков начин ја Градски ќе го наполнам. :)

Абе и јас бев на Влатче, ама не се согласувам дека беше полно :toe: со гратиси едвај прособра дечки за да скокаат у прв ред :pos2: ама ваѓно се изнасмеавме. Морам да кажам дека Морал беа супер, навистина :smir: се друго беше за смеење, а морам да признаам дека се изнасмеав. Имаше една девојка немаше врска од пеење а фатила микрофон, ко на караоке да беше хах Имаше и други дешавки кои не се за на нет :pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom