Комерцијала, "фејкери" и слично

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Acid напиша:
Па добро бе пичка му материна, преку такво ми е од дробење за „комерцијално срање“, „фејкери“ и слично. Како може копиљаци што свират во шупи да го поганат постигнатото на тие што се навистина успешни? Зарем не е тоа еден вид на тешење?
Споредбите ти се неадекватни.Тоа под а).
Под б)-фејкер или позер не означува категоризирање на стил или достигнување на изведувачот.

Ти си во уште поголема заблуда(ако добро те разбрав),демек,чим се врти на радио и телевизија,заслужува.Тоа ти беше думата?

postuvam komercijala...mislam za onie komercijalni stranski pop hitcinja...a ne na iskomersijalizirani rok ili metal bendzinja, koi sakajki slava i pari si ja uservet muzkata,...a da ne pram muabet za fejkeri glupi...

joki напиша:
postuvam komercijala...mislam za onie komercijalni stranski pop hitcinja...

eeeeeeeeeeeeeej :lud::lud::lud::lud::lud::lud: so vide tolku ubavo vo tie tvoi stranski komercijalni pop hit4inja?......nemozam samo toa da go razberam.....sto e tolku primamlivo...........breeeeeej

Trancer4e напиша:
eeeeeeeeeeeeeej :lud::lud::lud::lud::lud::lud: so vide tolku ubavo vo tie tvoi stranski komercijalni pop hit4inja?......nemozam samo toa da go razberam.....sto e tolku primamlivo...........breeeeeej

И шо ***....на луѓето ќе почне да им биде страв на раат да си слушаат комерцијала, дека нема да бидат кул како андерграундците :):)

Најлошо е - некои не ни помислуваат на разграничуфање меѓу комерцијала и ефтини веќе видени а сепак чудно популарни хитчиња.

Сепак, мене оОгромен дел од сето тоа ми звучи излитено и и избегнувам да го слушам зашо почнувам да јадам гомна и и да се осеќам дека слушам подобра музика :(.
Така да секој со тоа шо го привлекува...ама да го привлекува...ДА ГО ПРИВЛЕКУВА...без музичко лижење гз или преголема наифност па затрескување у се и сешто....селекција луѓе :icon_roll

Конечно нешто некажано на темава :)

Trancer4e напиша:
...zaso???...moe mislenje e to...jas dve godini slusav komercijala...cak i sea ponekoas...mene mi se svigjet i pussy cat dolls...i black eyed peace...pa so???...kje me strelas???...strasna rabota...i so e najvazno ne sum ogranicena...:P

joki напиша:
...zaso???...moe mislenje e to...jas dve godini slusav komercijala...cak i sea ponekoas...mene mi se svigjet i pussy cat dolls...i black eyed peace...pa so???...kje me strelas???...strasna rabota...i so e najvazno ne sum ogranicena...:P

pa ako sakas dojdi ke te strelam :pishtoldz:kez::kez::lud: (lej do kaj dojde narodof) zenska tvoj problem dali ke gi slusas pussy cat dolls i black eyed peace ili ne....

kontakt: trancer4e@gmail.com za strelanjeto da se dogovorime

trilobite напиша:
Под б)-фејкер или позер не означува категоризирање на стил или достигнување на изведувачот.
Не збориме за категоризирање на изведувачот, туку за оние кои ја слушаат неговата музика, одат на неговите журки, концерти...

Trancer4e напиша:
Веројатно истото што и ти си го видел у трансот.Задоволство при слушање.КОМЕРЦИЈАЛА РУЛЛЛЗ :pipi:

sch00lGirL напиша:
Веројатно истото што и ти си го видел у трансот.Задоволство при слушање.КОМЕРЦИЈАЛА РУЛЛЛЗ :pipi:

тоа што ти гледаш во комерцијалата тоа и ние гледаме во трансот али несакам да влагам во дебата за вкусови , зошто за вкусови не се зборува или се приваќа мислењето на другиот или се одбива

Мистичен напиша:
Не збориме за категоризирање на изведувачот, туку за оние кои ја слушаат неговата музика, одат на неговите журки, концерти...
Па да,(и)на нив мислев.Се познава тоа од одма.На чело им пишува речиси.Имиџот секогаш им оди пред музиката.
Комерцијална музика не е правец,туку е наменска музика. Првенствено за комерцијални потреби испред потребата за квалитет.Кај овие другите е спротивното.Денес таа точка на спојување меѓу овие две е поизразена од порано поради брзиот развој на музичката индустрија и медиите.

Trancer4e напиша:

Еве типичен пример на фејкер којшто етикетира останати ради нивниот музички вкус и избор.
Дечко, поголема комерцијала у денешно време од трансот (според твојот ник претпоставувам го сакаш) нема. Така да, што е комерцијала а што не е дискутабилно.

Trancer4e напиша:
pa ako sakas dojdi ke te strelam :pishtoldz:kez::kez::lud: (lej do kaj dojde narodof) zenska tvoj problem dali ke gi slusas pussy cat dolls i black eyed peace ili ne....

kontakt: trancer4e@gmail.com za strelanjeto da se dogovorime
...decko jas so takvi zatucanti...isfrustrirani ne se zamaram...kuliraj si...tresi se na trans...mnogu"orginalnata ,muzika"...of be dete...zar ne osekjas deka denes 99% od muzikata e komercijala???...tolku ja slusas muzikata...kolku da recis deka ja slusas...zagreota...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom