Колумните на Бранко Геровски

• Креатор на темата Креатор на темата goodman_91
  • Време на започнување Време на започнување
klosar najlesno e da obvinis nekoj drug za toa sto ti se slucuva i da go primis odpozadi. kriv bil kiro-fyrom, denko... toa site go znaeme. treba da bideme dostojni da se nareceme luge i da se izborime za nasite prava prvo kako lugje a posle i kako Makedonci. se nadevam znaes deka edno od najneprikosnovenite covecki prava e da odredis sto si, koj si.. nikoj nema pravo da ti menuva bre nepismen...
COVEK-KOLKU GORDO TOA ZVUCI (i ako si Makedonec????)

па нели сфакаш дека сами си го спопикавме????беше Македонец тој што го оспори сопствениот идентитет...и народот премолчи...значи ја одобри постапката...Македонец е и тој што преговара со надеж дека ке остане тоа(Македонец)..а ние мирно тоа го гледаме...

па нели сфакаш дека сами си го спопикавме????беше Македонец тој што го оспори сопствениот идентитет...и народот премолчи...значи ја одобри постапката...Македонец е и тој што преговара со надеж дека ке остане тоа(Македонец)..а ние мирно тоа го гледаме...

Е па народот нема да молчи вечно.

Ѓубре предавничко,клошар невиден.
Мака ми е што си ги трошам прстите за да напишам нешто за него.
Треба некој да го натепа некој.И онака новинарите се жалат дека се тепани,барем на овој ќотекот ќе му биде заслужен.

Треба да се бојкотираат медиумите,весниците,све буквално!
Да не дозволуваме да ни го перат мозокот!

се сложувам...само вас треба да ве слушаме бидејки никој подобро од вас не ја разбира вистината и решението на овај проблем...

се сложувам...само вас треба да ве слушаме бидејки никој подобро од вас не ја разбира вистината и решението на овај проблем...

Зашто ова ми мириса на ИРОНИЈА и САРКАЗАМ?

Зашто ова ми мириса на ИРОНИЈА и САРКАЗАМ?

а зошто сите претходни гомна напишани за владата и институциите мирисаат на дволичност?????????
пак ке кажам--- тоа се луге што самите ги избравме...на кои им ја дадовме добербата...на кои им верувавме...зошто се промени сето тоа???

а зошто сите претходни гомна напишани за владата и институциите мирисаат на дволичност?????????
пак ке кажам--- тоа се луге што самите ги избравме...на кои им ја дадовме добербата...на кои им верувавме...зошто се промени сето тоа???

Што збориш бе па ти?
Очигледно пишуваш колку да напишеш било што!
Јас ти зборам за бојкот на медиуми ти ми збориш за дволичност и за влада.
Темава е за дотичниот предавник што ни име не вреди да му напишам.
Наместо они сега да го охрабруваат народот да не губи надеж и да ен се предава,они за да си се наполнат со пари,пишуваат работи од кои мене лично ми се повраќа.
Тука медиумите,новинарите се само продадени кучиња,кои би го јаделе својот измет и ќе му кажуваат на народот дека е прекрасен,само колку да добијат пари и ништо повеќе!

На гомна мирисаат сите ставови од поединци, без разлика дали се политичари, новинари, форумџии...кои застапуваат теза дека треба да се направат отстапки во името на нашата татковина, со некои смешни изговори. Тоа се гомната бе другар. Без разлика дали гомнарот е власт, опозиција, без разлика во која партија членува. Тоа се дволичните гомнарии.

Што збориш бе па ти?
Очигледно пишуваш колку да напишеш било што!
Јас ти зборам за бојкот на медиуми ти ми збориш за дволичност и за влада.
Темава е за дотичниот предавник што ни име не вреди да му напишам.
Наместо они сега да го охрабруваат народот да не губи надеж и да ен се предава,они за да си се наполнат со пари,пишуваат работи од кои мене лично ми се повраќа.
Тука медиумите,новинарите се само продадени кучиња,кои би го јаделе својот измет и ќе му кажуваат на народот дека е прекрасен,само колку да добијат пари и ништо повеќе!

а кажи ми дали барем за миг си помислила дека народот не е спремен за вистината што следува???и дека некој мора малку по малку да го подготвува???

а кажи ми дали барем за миг си помислила дека народот не е спремен за вистината што следува???и дека некој мора малку по малку да го подготвува???

Која вистина,они викаат ДЕКА СЕГА ТРЕБА ДА СЕ НАПРАВИ КОМПРОМИС!
Не дека ќе се направи,туку навиваат да се направи компромис!

Која вистина,они викаат ДЕКА СЕГА ТРЕБА ДА СЕ НАПРАВИ КОМПРОМИС!
Не дека ќе се направи,туку навиваат да се направи компромис!

па што те чуди ако веќе е направен???само народот не е спремен за тоа неднаш да го гтне???

па што те чуди ако веќе е направен???само народот не е спремен за тоа неднаш да го гтне???

А медиумите златни душички...
Ај молим те...се покажаа какви лигуши се со бојкотирање на протестите и оцрнувајќи ги најжестоко што можат!

Па тоа е повеќе од очигледно, затоа ги коментираме гомнариите на медиумите и влијаеме на здравото јавно мислење, за да го подготвиме народот за една поинаква вистина која ќе следува од онаа која му ја сервираат тие за да ја проголта.

Не мириса на иронија и сарказам, туку на кучешки лајна. Те молам, престани да му обрнуваш внимание.

ајде ви се молам!!!!!!!!!ове се класични сталинистички методи...КОЈ НЕ Е СО МЕНЕ Е ПРОТИВ МЕНЕ....мислев дека демократијата направи некои промени само изгледа грешам!!!!!!!!!!!!!!!

ајде ви се молам!!!!!!!!!
Омилената изречица на Рада : ))))
ове се класични сталинистички методи...КОЈ НЕ Е СО МЕНЕ Е ПРОТИВ МЕНЕ....мислев дека демократијата направи некои промени само изгледа грешам!!!!!!!!!!!!!!!
Tи го перцепираш тоа така, ние само си дискутираме, а имаме право на сопствено мислење, кое смее да биде контра од твоето, за да не биде сталинизам, нели?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom