Колумна: Тешко на таа репрезентација што капитен и е Величе

• Креатор на темата Креатор на темата Johnny B
  • Време на започнување Време на започнување
Најпрво да си замине Дон Хари од фотељата, и на негово место Дарко Панчев.
Прво да се добие човек кој живее за фудбалот (Панчев) и се ќе сработи за доброто на Мак Фудбалот. ТОгаш нема да можат да се куропецаат самонаречени ѕвезди на макфудбалот, туку ќе почнат реално да си го испотат газот во репрезентацијата.

Не знам зошто мислиш дека Панчев живее за фудбалот. Кога беше активен фудбалер можеби, денес само живее од него.

Не знам зошто мислиш дека Панчев живее за фудбалот. Кога беше активен фудбалер можеби, денес само живее од него.

Абе пријател "живее за фудбалот" е синоним на тоа дека ја сака таа игра и ќе сака да постигне врвен резултата во истата таа игра. А Дон Хари е синоним за спротивното.

Не ми се верува дека треба да цртам колку зло има македонскиот фудбал од ДОн Хари.

Може само да кажам – тешко на таа репрезентација што капитен и е Величе....:cuc:

Многу ми паѓа тешко кога гледам дека во разигрувањето за Европско ќе играат Босна,Хрватска,Црна Гора,па и Србија до последното коло беше со свои шанси...а ние...ние ги изгубивме овие шанси уште во третото коло со нерешениот резултат 2-2 дома против Ерменија.
Едноставно срам ми е да ги гледам ова дрвава недоделкани како се мачат да сврзат 2 паса против една АНДОРА,а Босанците среде Париз водеа до 70 минута против Франција.
Светлосни години сме ние наназад во однос на останатите,квалитетот не е во прашање туку желбата,а таа желба за докажување ја нема кај нас.Доколку Хари не се оттргне набрзо од ФФМ,само ќе тонеме и ќе тонеме,а кога ќе сватат оние кои треба за тоа ќе биде касно...зашто тогаш ќе ни требаат уште толку години да успееме да го надополниме изгубеното...
Сетете се само дека против една Босна победувавме,игравме нерешено во Сараево,со Црна Гора победувавме во Скопје,со Хрватска исто така...со Србите игравме 1-1 на Градски...
Сега ...сега сме на ранк на една Малта...
Противниците на нас гледаат како тим за зајакнување на својата гол разлика а не како противник од кој треба барем малку да се исплашиш...
Тоа е...ние не можеме ништо да промениме кога за протести пред ФФМ на форумов ќе се јават 20000 луѓе,а на лице место нема да има ни 1/10 од овој број..

Sad... but true(n)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom