Колку внимавате на исхраната?

• Креатор на темата Креатор на темата simona_ragazza
  • Време на започнување Време на започнување

Kolku vnimavate na ishranata?

• Ospednat/a sum so isgranata

Гласови: 12 5,5%
  • Mnogu

Гласови: 44 20,3%
  • Ponekogas

Гласови: 67 30,9%
  • Malku

Гласови: 28 12,9%
  • Ne se zamaram

Гласови: 66 30,4%

• Вкупно гласачи
    217
koa god mi tekne jadam...

ма ич не се замарам...само да сум сит...

па понекогаш ми текнува онака ај нема да го јадам ова не чини вакво е онакво е...али тоа се дешава не многу често...и + коа ми се јаде нешто нема шанси да го оставам без разлика колу штетно било колку вака колку онака...неможам сеа да се замарам до толку

da, vnimavam na ishranata, odgovoren sum za svoeto telo i zdravje. ama toa bese dodeka mozev i imav uslovi. sea koga sum daleku od doma, i ishranata so zelencuk i ovosje mi e namalena poradi finanasiski nemoznosti se trudam kolku mozam. tesko ide ama pak prodolzuvam so kolku-tolku zdrava hrana.....:toe::vozbud:

Јадам кога сакам, колку сакам и каде сакам. И ништо не ми се фаќа у пм нека иде :( Никако неможам да накачам килажа, се нервирам!

Орторексија...
Јас внимавам на храна доста...
Ги знам сите нутриционистички финти... Си јадам многу, не мешам протеини со јаглехидрати и масти...
Арно ама... Многу ми фали хамбургер... И доста често си приуштувам... И тоа нашиов fast food, што си е полн со салмонели, шигели, ешерихии... Не Мек Доналдс или незнам таму кој провинцијалец... :star:

Во последно време не внимавам јадам си се:pipi:ама воглавно лесна храна многу сакам грицки од нив неможам да се откажам а знам дека се многу штетни:toe:

5 пари не давам... јадам све шо е вкусно :D! и шо имат рок на траење.. али сепак бар еднаш неделно матам манџи.. гледам шо појче на течна исхрана да сум... а од џанк фуд јадам све и свашта :D

EVE TI SUPER DIETA
OD SABAJLE VODA I JEMIS (OVOSJE)
ZA RUCEK SALATI OD ZELENCUK NE KO RUSKI SALATI
VECER BADEMI, LESNICI FSTACI, ORASI, KIKIRIKI
PIENJE VODA, CAEVI I JUS.

Денот го започнувам со чаша јогурт и овошје и се обидувам да направам пауза помеѓу два оброка од 4 часа.
Тоа што можам, го јадам свежо. Не сакам запршки во манџи, не сакам да пливаат чуда внатре ( дедо ми ми зборува дека јадам помија :nerv:)
Кога ќе ми текне да јадам месо, тоа е многу ретко, гледам да е варено.
Брза храна не јадам често, но знам да си м‘цнам нешто такво.
Сладолед и чоколади јадам многу, никако не можам чоколадото да го заменам со мед )=
Значи, не сум опседната но внимавам кога купувам и кога приготвувам.:pipi:

Ја за ништо не се замарам па и за исхраната исто така !!!

во последно време не да не внимавам али јбг тоа е доаѓа зима уште помалку ќе внимавам али затоа постои решение колку изел толку потрошил.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom