Колку ви значи надворешниот изглед на партнерот?

• Креатор на темата Креатор на темата M-I-L-A
  • Време на започнување Време на започнување
Ја ќе морам да се сложам со Чендлер.

Важен ми е многу надворешниот изглед. Мора да ме привлекува физички (сексуалниот аспект) за да можам да поминам на она повисоко ниво - емотивност, интелигенција и слично.
Постојат на светов многу луѓе што се и убави и паметни и духовно богати итн итн. Е сега и надворешната убавина е субјективна работа, секој има различен вкус и различен стандард за тоа што е физички привлечно или не. Ама во никој случај надворешната убавина не ја исклучува внатрешната убавина (ако е некој убав аутоматски е духовно празен и обратно). Секој само треба да се потруди малце за да најде личност што ги има и двете.:star:

Jas si glasav za toa vtoroto kako so kaza Mac i Acid da ne se povtorivame :)

vazen mi e,a ne vikam deka i karakterot ne e vazen,kako prvo na nekoja da i frlis okce mora da izgleda ubavo.

У суштина, коа ќе размислам, доволно е да има добра дугачка нога, тоа тешко се продолжува, се друго се средува со пари :-) Цицки, фаца, гз, се тоа може да се среди.

Значи мој совет до сите вас е да си најдете паметна цура со дугачка нога и да инвестирате во неа :-)))

Не многу ... не дека би избрала некој грд пред убав дечко, но тоа внатрешното го гледам повеќе секогаш ... убавината може да е додатен фактор за побрзо да засакам некого ако веќе има нешто во него што ме одзема ... најекстра да се има све во едно ама ај де ...:nesvest: :kajg:

Убавината е релативна работа...за мене што е убаво за некого нее...отсекогаш барав партнер со одредени специфики...значи знаев како сакам да изгледа тука таму и знаев каков сакам да е по карактер и тоа го пронајдов...само една работа ке кажам дека ниту еден кој на мене ми се допагал на другите не им се допагал...многу поважни ми се другите работи кај одреден човек, но не ја занемарувам ниту надворешната убавина, сепак тоа што на мене ми се допагаше на моите другарки и пријателки не им се допагаше...или ако некој “убавец“ (кој за мене не беше убавец) ми се пушташе и јас го откачуев другарките мои на пример ми велеа: Е како можеше овој да го откачиш види го ма каков е!...е каков е таков е ама јас тоа не го барав...јас им одговарав: Ако ти е убав носи си го дома и сл. :bip:

па да ви кажам не ми е многу важен надворешниот изглед ана сепак не зборам дека треба да биде некоја ГРДОМИРКА хаха ама сепак повеќе гледам во нејзината карактер душа итн....

Vazen mi e nadvoresniot izgled se razbira za nekoj da me zainteresira treb ada mi bide privlecen megutoa toa ne e presudno za da bidam so nego, ima mnogu povazni raboti od nadvoresniot izgled kako dusata pred se

Кај мене колку е битен карактерот битен е и изгледот, ако типката не ми фати око тешко да ќе бидам заинтересиран за да и го откријам карактерот. Нормално ова не важи за другарки бидејќи имам другарка која ми е права другарка и ја чувствувам како сестра и ништо не би правел со неа иако е симпатична.

Allita напиша:
Убавината е релативна работа...за мене што е убаво за некого нее...отсекогаш барав партнер со одредени специфики...значи знаев како сакам да изгледа тука таму и знаев каков сакам да е по карактер и тоа го пронајдов...само една работа ке кажам дека ниту еден кој на мене ми се допагал на другите не им се допагал...многу поважни ми се другите работи кај одреден човек, но не ја занемарувам ниту надворешната убавина, сепак тоа што на мене ми се допагаше на моите другарки и пријателки не им се допагаше...или ако некој “убавец“ (кој за мене не беше убавец) ми се пушташе и јас го откачуев другарките мои на пример ми велеа: Е како можеше овој да го откачиш види го ма каков е!...е каков е таков е ама јас тоа не го барав...јас им одговарав: Ако ти е убав носи си го дома и сл. :bip:

epten se soglasuvam, jas i moite drugarki sekogash sme imale epten razlichen vkus (shto mozhe da se smeta za epten dobro poshto nikogash nema da se karame za mashki). ali site tie jas shto sum idela so niv, mene mi bile lepotani a niv im se ruzni. isto taka i za niv, od moja gledna tochka ne znam kako oni odat so tie mashki so koi shto odat koga mene mi se odvratni.
ali da odgovoram na prashanjeto, bi sakala da kazham sprotivno no izgledot mi e epten vazhen. toa e prvo neshto shto zabelezuvam kaj mashko i ako mi e ubav pravam poteg. duri otkoga ke se smuvame ili bilo shto procenuvam karakter (shto znam e epten losho). ako mi odgovara na karakter, produzi dalje, ali ako ne mi odgovara go otkacuvam. imam padnato samo na karakter, no nikogash ne bilo spontano so nekoj. sekogash mi bile drugarchinja koi skrisno imale cuvstva za mene i konechno se reshile da napravat neshto za tie chuvstva. ali otkoga ke se smuvame 2-3 pati, ednostavno nemozham da prodolzham so niv zatoa shto ja nema taa fizichka atrakcija. epten sum plitka i si priznavam;) barem na pochetok na edna 'vrska'...posle toa se menuva
ima mnogu neshta koi mi se epten vazhni vo partnerot, i za zal izgledot e edna od najvaznite stvari, ali mislam deka toa ke mi se smeni pokasno vo zivotot. sega za sega samo sakam zabava i da si pominam ubavo, a tie 'lepotanite' ti go omozvozuvaat toa bez nikakva obvrska. no ponataki vo zivotot koga ke sakam ozbilna vrska sigurno ke padnam za nekoj shto mozhebi nema da bide tolku ubav, no ke nadoknaduva so karakter i so mnogu drugi osobini.

Nikogas ne treba da e zaklucen fakt nadvoresniot izgled,eve slucaj nekoja licnost dolgo vreme ve merka,a vie kako sto ja gledate ni malku ubava,si imate problemi a nema na kogo da gi kazete,tokmu taa licnost vi se naoga vo toj moment i se sto vi lezi na srce site problemi sto gi imate i gi kazuvate nema na kogo tuku TOKMU nejze,po nekoe vreme veke vie taa licnost ne ja gledate so isti oci....eve ova moze da vi se sluci nekogas koga go cenite premnogu nadvoresniot izgled.
nikogas ne sum gi sakala bogatasite zatoa sto se smetaat za najubavi i najzgodni i tokmu zenskite pagaat na takvi,tolku mnogu mi e stram od takvite,pocnuvam da mislam deka veke devojkite ne znaat da go cenat ona vnatresnoto kaj momceto,negovata neznost,dobrina,zatoa sto kolku mnogu mozat da bidat i zenskite nezni tolku mozat i maskite,no kako sto gledate zenskite preferirat da letat po parite!

Кога првпат се запознаваме со идниот партнер, прво што ни паѓа в очи е надворешниот изглед, и зато да не се залажуваме дека не е битен. Ако јас сакам да имам нешто посериозно со дечкото со кој се запознавам, ќе се потрудам да го запознаам внатрешно, а ако не ми е толку битно, нема да се трудам да го запознаам подлабоко, туку ќе се држам до надворешниот изглед.

Vazen mi e nadvoresniot izgled.Ne velam deka e presuden i deka SAMO toa e vazno,mora da ima intelegencija i nekoi dobri osobini,ama ne mozam da bidam so nekoj ako fizicki ne me privlekuva.

Важен ми е изгледот, па прво физички ти привлекува внимание некој, па после се заинтересируваш повеќе да го запознаеш :) но ценам повеќе каков карактер е, дали си одговараме....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom