Колку успесите на владата се реални?

овие сегашниве се ептен арни ...а па што арно направија бе пријателе??собират пари од даноци,инспекции колку сакаш(и тоа селективно),еден куп партиски вработувања на сметка на буџетот,трошат едно ЧУУУУУдо пари за реклами на влада ,а уствари тоа доаѓа како партиска реклама...и ништо арно.ништо.само бројките и процентите им се супер,тоа да.

Уште недоквакани!???? Ајдеее...има некој НОРМАЛЕН кај комунистиве???

Супер е што ВАКВи го бранат СДС(БЈР)М!
И се додека ВАКВИ го бранат, ќе иде у бездна...алооо 8% рејтинг имате, алооооо....

Ај да те решам по ред!

- Собиратт пари од даноци ... Ти си против плаќање на даноците?
- Инспекции колку сакаш... Ти си да има закони, а да не се спроведуваат???
- ПАртиски вработувања???? Ај вака, кажи ми ЕДНА, ама САМО ЕДНА државна институција у која, ако гледаме паритиски, има, не повеќе, 20% вмровци...ало, Минхеннннн...све е КОМУЊАРи, ама КОМУЊАРИ, не социјалдемократи...и тие се тие што кочат...(ако не знаеш, ќе те носам кај сааш да видиш...ако можеш да гледаш и да судиш ко што треба...пошто све сте со испрани мизоци)
- Твоето Чудо е многу, многу, мнооог помалку од 1% од буџетот на РМ и не е РЕКЛАМА ко што ве мамет комунистиве, туку е ИНФОРМИРАЊЕ на граѓаните. Кој закон, што закон, зашто, што добиваме, од кога се спроведува...и тоа не е РЕКЛАМА...или?
- а ова дека бројките и процентите им се супер, остај СЕЉАЧАНА НАРОДОВ, не гледаат дека не ги бива, ко оние 8% што секој ден се намалуваат.

Гледано народски намалувањето кое патем требаше да биде 30% а е 20%,со превземање строги контроли,не е во корист на народот туку во корист на осигурителните компании од олигарсите,кој во овој потег гледаат само зголемување на приходите од регистрација поради присилно зголемување на бројот од регистрирани возила.Во спротивно ќе имавме масовно одбивање на регистрација какво што допрва ќе следи доколку цената не се изедначи како онаа во Бугарија на пример каде изнесува окулу 100 евра.Значи далеку од тоа дека владата работела во интерес на народот,тоа го прави само во интерес на осигурителните компании.Биди пореален ебаго.:toe:
АБЦ легендо :vozbud:
Па ти ги поби сите закони во Економијата . Од твојот пост можам да заклучам дека возиш нерегистриран автомобил и сега со засилените контроли има големи шанси да те фатат .
Значи , сообраќајните контроли (кои се најнормална работа) на страна , кажи ми ти мене како е можно да работиш во полза на приватникот(Осигурителните компании) а притоа да му скратуваш од профитот ???:nesum:

И се додека ВАКВИ го бранат, ќе иде у бездна...алооо 8% рејтинг имате, алооооо....

Ај да те решам по ред!

- ПАртиски вработувања???? Ај вака, кажи ми ЕДНА, ама САМО ЕДНА државна институција у која, ако гледаме паритиски, има, не повеќе, 20% вмровци...ало, Минхеннннн...све е КОМУЊАРи, ама КОМУЊАРИ, не социјалдемократи...и тие се тие што кочат...(ако не знаеш, ќе те носам кај сааш да видиш...ако можеш да гледаш и да судиш ко што треба...пошто све сте со испрани мизоци)
- Твоето Чудо е многу, многу, мнооог помалку од 1% од буџетот на РМ и не е РЕКЛАМА ко што ве мамет комунистиве, туку е ИНФОРМИРАЊЕ на граѓаните. Кој закон, што закон, зашто, што добиваме, од кога се спроведува...и тоа не е РЕКЛАМА...или?
- а ова дека бројките и процентите им се супер, остај СЕЉАЧАНА НАРОДОВ, не гледаат дека не ги бива, ко оние 8% што секој ден се намалуваат.

ногу се глупираш пријателе..дали ради nick-от кој го имаш.а и не се слушаш шо мислеш и шо пишуваш.
-јас не сум ни комунист ни сдс а најмалку вмровец(фала богу)
-кои закони кое спроведување,какви глупости збориш,10000% сигурно е дека инспекциите се селективни (тоа ти на баба ти и кажи дека не е така),ако не си вмро ,тогаш си против нив
-партиски вработувања-треба слеп да си и да не гледаш дека земаат плата а по цел ден не се на работа оти нема место каде да им стават стол у канцеларија а камоли да ја добијат таа канцеларија,или па и на вас ви важи рамковниот за застапеност од мин 20%???
-а чудото се гледа милиони и милони за реклами на владата ,какво глупо инфирмирање ако има нешто да се види и осети ќе се види а не со зор ние ова ние она остваруваме у курац...
-селјачана народ 51 % со основно образование затоа и гласаат за гујо наш
-тие 8% се намалуваат дека паметните бегаат у странство не седат тука да му се пучат на гујо

Ај да те решам по ред!

Абе што има врска дали тие во државната институција биле ВМРО или не.Квалитет се бара за работа а не партиска книшка.Јас можам со сигурност да тврдам дека во канцелариите ширум Македонија има превработеност.Сега пред изборите беше последниот бран на партиски вработувања.Во една канцеларија наместо двајца колку што се потребни има по 5-6 души што биле послушни партиски војници и сега го добиваат заслуженото место.Партиите бараат луѓе како тебе без оглед на ситуацијата да викаат браво за постапките на партијата.И од прееска си запнал бројките бројките.Дечко анкетите и статистиките се нарачуваат.Резултати се бараат не бројки.

Па ти ги поби сите закони во Економијата . Од твојот пост можам да заклучам дека возиш нерегистриран автомобил и сега со засилените контроли има големи шанси да те фатат .
Значи , сообраќајните контроли (кои се најнормална работа) на страна , кажи ми ти мене како е можно да работиш во полза на приватникот(Осигурителните компании) а притоа да му скратуваш од профитот ???:nesum:

Ne sakam da se mesam, samo malku ljubopiten sum?? Toa head-ot , na nikot, go pridrzuvas da ne ti odleta , onaka supliv i lesen ili ???? :)

...ubavo onoj ABC prasa : Koga ke bide sumata za registracija na nivo na onaa vo Bugarija , da praime muabet...do togas VMRO e samo OLIGARHISKI pottrcko :)

A ona so "skratuvanje na profitot"...isto kako 10% danok na dobivka na 100.000 denari na primer , vo odnos onoj od 15% od porano koj se plakase na 50% od 100.000..kako primer.... :) epten e NAMALENO...:)

Регистрирам возило секоја година на време па така и оваа,и нормално секогаш псујам против осигурителните компании а во последно време и против оние кој им даваат дозвола на тие компании да работат.Доколку владата мисли навистина да ги намали давачките при регистрација на возила ќе распише тендер со максимални 100 евра од возило и со познати услови кој треба да се понудат за плаќање на толкаво осигурување.Која фирма ќе има есап да работи бујрум нека повели и нека учествува на тендерот но при тоа треба да понуди гаранции дека ќе се придржува кон одредени правила,односно во случај на спор за плаќање штета парите на осигуреникот ќе му бидат исплатени од гаранциите приложени и депонирани на тендерот.А не овде да ми мафтаат со некакви проценти,дрн,мрн,црн.......Ете така се решава едноставно овој проблем,а се разбира дека контроли нема да има само на патиштата,туку и во двориштата на оние кој чуваат нерегистрирано возило правдајќи се дека не го возат,па нема да представуваат потенцијална опасност некогаш и да сакаат малку да го повозат.Исто така требаше да се воведе и временски тип на осигурување од одреден број на месеци или денови кога возилото се планира да се вози,слично на зелениот картон,па кога не се вози да се плаќа паушал со минимална сума за поседување на возило.Кој нема да ја плати таа сума за нерегистрирано возило ќе му биде одземено како одпад или за државна лецитација.Гледаш дека не треба многу ум за да се реши едноставно некоја работа?Како може во Бугарија да биде поефтина регистрација како членка на ЕУ,а овде да биде дупла цената како да сме морони,ебаго?Само сите знаеме дека осигурителните фирми се сопственост на олигарсите кој пријавуваат и по 5 милиони евра за данок на персонален приход,а замисли колку не пријавуваат па затоа владава ќе ми мрчи овде дека ги намалила цените,глумејќи пред ТВ мониторите.:toe:

ABC for PRESIDENT !!! :smir:

Абе да имаше некое место чврги да им мавам на ова глаучиве наши можеби ќе кандисав,ама за председник ич не ме трга,го гледаш како мрчи дека ќе го разгледувал предлогот,плус тоа и никој не го есапи Б.Ц барем малку повеќе од мене,колку за функцијата.

E moj ABC ti se znaesh ama djabe ... tie sto znaat razbiraat ... ne moze da se u vlast ...aj nek ti tekne na Mojsej 2 se ke ti e jasno .

Ti mozes da bides pretsednik na kuken sovet eventualno u nivniot koncept ... sekoja ti e na mesto realna ama djabe al ako se kandidiras za Premier eve ja ke te glasam :smir:

ABC for PRESIDENT !!! :smir:

Абе да имаше некое место чврги да им мавам на ова глаучиве наши можеби ќе кандисав,ама за председник ич не ме трга,го гледаш како мрчи дека ќе го разгледувал предлогот,плус тоа и никој не го есапи Б.Ц барем малку повеќе од мене,колку за функцијата.

Абе на куќен совет мислеше Винстон. :pos2:

Ne ja postujem starije ... i mislev deka bas vakvi samokriticni luge im trebaat na ovaa drzava... ama jebiga ... realnosta e druga... najloso e koga sve kapirash a si eban od site strani ne mozesh da smenish... a si ja sakash zemjata.

Zao mi je ABC ... sto da ti kazam , niti viizi ke ukinat , niti ke bide podobro u naredni 2 decenii ... nema svest kaj lugeto ...se prodavaat za sitno ili se tolku glupi neobrazuvani sto ne kapiraat ama bash nisto .

Jas odamna sum rekol ovde spas e samo atomska bomba i sve od pocetok... eden reset na sistem , formatiranje na hard diskot ...inace jok

ногу се глупираш пријателе..дали ради nick-от кој го имаш.а и не се слушаш шо мислеш и шо пишуваш.
-јас не сум ни комунист ни сдс а најмалку вмровец(фала богу)
-кои закони кое спроведување,какви глупости збориш,10000% сигурно е дека инспекциите се селективни (тоа ти на баба ти и кажи дека не е така),ако не си вмро ,тогаш си против нив
-партиски вработувања-треба слеп да си и да не гледаш дека земаат плата а по цел ден не се на работа оти нема место каде да им стават стол у канцеларија а камоли да ја добијат таа канцеларија,или па и на вас ви важи рамковниот за застапеност од мин 20%???
-а чудото се гледа милиони и милони за реклами на владата ,какво глупо инфирмирање ако има нешто да се види и осети ќе се види а не со зор ние ова ние она остваруваме у курац...
-селјачана народ 51 % со основно образование затоа и гласаат за гујо наш
-тие 8% се намалуваат дека паметните бегаат у странство не седат тука да му се пучат на гујо
а сакаш да кажеш ти имаш средно и за сдс гласаш не збори глупости

а сакаш да кажеш ти имаш средно и за сдс гласаш не збори глупости
а ти ако си 16 години и немаш право да гласаш дете.иди на забава и хумор не овде на политика...или изиграваш робин худ

Ne ja postujem starije ... i mislev deka bas vakvi samokriticni luge im trebaat na ovaa drzava... ama jebiga ... realnosta e druga... najloso e koga sve kapirash a si eban od site strani ne mozesh da smenish... a si ja sakash zemjata.

Тие кои капираат на стари години стануваат циници (Конкрете :smir:) пошто ништо друго не им останува, инаку ќе побудалат. Ќе легне и АБЦ на брашното со тек на време.

Jas odamna sum rekol ovde spas e samo atomska bomba i sve od pocetok... eden reset na sistem , formatiranje na hard diskot ...inace jok

Нема формат на хард дискот се додека има компании кои сеуште ти наплаќаат за користење на стариот софтвер. Ако направиш формат ќе купиш нов посовремен софтвер кој они не го произведуваат.

Или случаен формат (невреме, војна, НЛО :wink:) инаку ништо.

Ќе тера вака се додека не се расипе компјутерот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom