Колку успесите на владата се реални?

Реални се успесите толку колку што можат да бидат, а дека можат да бидат повеке сигурно.
Јас лично сметам дека ништо не правиме ако само плачеме за вработување а во мегувреме не мрдаме со мал прст за да си го најдеме самите туку чекаме партијта или незнам кој да ни го најде, од лично искуство кажувам дека најмногу што почитуваат е сам да си најдеш вработување а тие да те потчукнат по рамо и да ти дадат мотив и препорака дека треба да се бориш за работното место.
Е ова повекето од нас не го практикувааат туку чекаааат и чекаат и после оваа или онаа влада ке им биде крива што останале невработени.

Исто како што сите од провинција доагаат во големите градови за да баррат вработување, па кога кај нив во помалите градови ги затворија фабриките, не отвараат нови....што би требало младината да прави, а ????
Мора секој да се снаога како знае и умее.

А дека оваа влада направ и повеке од било која претходно до сега нема сомнение, потполно ја поддржувам и ке го дадам својот придонес за напредок како што го правев тоа и до сега.

А постов за тука ли ми беше бе, ако не е .....здравје, ама имаше вчера една ситуација која ме изреволтира и морав да пишам.

Ovaa vlada pokaza poveke rezultati od koja bilo prethodna samo neka prodolzi so svojata politika .

Резултатите можат да бидат негативни и позитивни,многумина би рекле дека оваа влада покажа и сеуште покажува негативни резултати со својата политика,особено за обичниот народ,невработен,маргинализиран и одфрлен од општеството.:toe:

Rezultatite mozat da bidat pozitivni i negativni a rezultatite na ovaa vlada se definitivno pozitivni i za razlika od predhodnite koi ne se grizea za obicniot narod ovaa vlada ima mnogu napraveno ke gospomnam samo posledniot poteg so koj e namalena registracijata za vozilata poteg koj mu odi vo polza tokmu na obicniot graganin.

Rezultatite mozat da bidat pozitivni i negativni a rezultatite na ovaa vlada se definitivno pozitivni i za razlika od predhodnite koi ne se grizea za obicniot narod ovaa vlada ima mnogu napraveno ke gospomnam samo posledniot poteg so koj e namalena registracijata za vozilata poteg koj mu odi vo polza tokmu na obicniot graganin.

Гледано народски намалувањето кое патем требаше да биде 30% а е 20%,со превземање строги контроли,не е во корист на народот туку во корист на осигурителните компании од олигарсите,кој во овој потег гледаат само зголемување на приходите од регистрација поради присилно зголемување на бројот од регистрирани возила.Во спротивно ќе имавме масовно одбивање на регистрација какво што допрва ќе следи доколку цената не се изедначи како онаа во Бугарија на пример каде изнесува окулу 100 евра.Значи далеку од тоа дека владата работела во интерес на народот,тоа го прави само во интерес на осигурителните компании.Биди пореален ебаго.:toe:

Osiguritelnite kompanii bea protiv namaluvanjeto na cenata taka da teshko deka e vo nivna korist a namaluvanjeto bez razlika dali e20 ili 30 procenti sekako ke bide vo korist na obicniot graganin.

темата е за успесите а не за неуспесите:nenene:!!!!!!!!!!!!:toe:

За да има успеси,потребни се неуспеси,едно без друго не може.:toe:

Osiguritelnite kompanii bea protiv namaluvanjeto na cenata taka da teshko deka e vo nivna korist a namaluvanjeto bez razlika dali e20 ili 30 procenti sekako ke bide vo korist na obicniot graganin.

Само декларативно беа против.Замисли сега уште 100 000 возила кој досега не се регистрираа кога ќе уплатат по минимум 150 евра под закана од власта за репресии и ригорозни казни,уште 15 милиони евра во нивните приватни џебови,а за возврат граѓаните “добиваат“ минимални надохнади на штети од по 100 денари за штета што би чинела 1000 евра.Придобивка,ебати “придобивката“,ебати.:tapp:

Резултатите можат да бидат негативни и позитивни,многумина би рекле дека оваа влада покажа и сеуште покажува негативни резултати со својата политика,особено за обичниот народ,невработен,маргинализиран и одфрлен од општеството.:toe:

E сега веке 100 ке се повторам , ама обичниов народ како што ти го нарекуваш, подобро ке му биде да си ги засука ракавите и да се потруди малку околу своето вработување, наместо да чека од други, за да не му биде после владата крива што останал невработен и да плука по неа!!!!

E сега веке 100 ке се повторам , ама обичниов народ како што ти го нарекуваш, подобро ке му биде да си ги засука ракавите и да се потруди малку околу своето вработување, наместо да чека од други, за да не му биде после владата крива што останал невработен и да плука по неа!!!!
apsolutno si vo pravo babydol

Јас пак ќе ти одговорам за да видиш колку обичниот народ е моќен сам да ги засука ракавитеи да се потруди окулу своето вработување во едно ГЕТО како што е ова нашево.Прочитај го линкот подолу и види колку е тоа можно,само реално и без оправдувања од типот “ама и другите така правеа“:

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=97860

Јас пак ќе ти одговорам за да видиш колку обичниот народ е моќен сам да ги засука ракавитеи да се потруди окулу своето вработување во едно ГЕТО како што е ова нашево.Прочитај го линкот подолу и види колку е тоа можно,само реално и без оправдувања од типот “ама и другите така правеа“:

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=97860

А јас ке ти го кажам следново--Јас лично знам како функционираат вработувањата и тоа што ти се обидуваш мене да ме убедиш дека народот е немокен да си најде работа.
Јас бев таа која за време на избориве што се одржаа пред 4 месеци дремеше во општина, од сабајле до вечер, се расправаше со секаков народ на кој требаше да му се докаже нешто кое е следното.
Мене никој не ме тераше да седам по штабови, никој не ме натера со сила, едноставно имав желба и сакав на било кој начин да допринесам за партијата, за народот.Е за разлика од мене остатокот од младината во случајов седеше дома, гледаше ТВ, додека ние лепевме плакати, од утро до мрак....за на крајот на се ова , работните места им припаднат на тие кои дремеа дома и ги гледаа митинзите на ТВ.
И ајде сега кажи ми дека народот бил немокен, МОКЕН Е АМА КОГА МУ ОДГОВАРА, а кога има кој друг да мисли за него , и неговата иднина,тогаш зошто по гаволите да се замара, нели????

Се научиле само да седнат пред канцелариите на пратениците и да молат за работа, наместо да си јанајдат и да побараат препорака, што денес и не е мала работа...

А јас ке ти го кажам следново--Јас лично знам како функционираат вработувањата и тоа што ти се обидуваш мене да ме убедиш дека народот е немокен да си најде работа.
Јас бев таа која за време на избориве што се одржаа пред 4 месеци дремеше во општина, од сабајле до вечер, се расправаше со секаков народ на кој требаше да му се докаже нешто кое е следното.
Мене никој не ме тераше да седам по штабови, никој не ме натера со сила, едноставно имав желба и сакав на било кој начин да допринесам за партијата, за народот.Е за разлика од мене остатокот од младината во случајов седеше дома, гледаше ТВ, додека ние лепевме плакати, од утро до мрак....за на крајот на се ова , работните места им припаднат на тие кои дремеа дома и ги гледаа митинзите на ТВ.
И ајде сега кажи ми дека народот бил немокен, МОКЕН Е АМА КОГА МУ ОДГОВАРА, а кога има кој друг да мисли за него , и неговата иднина,тогаш зошто по гаволите да се замара, нели????

Се научиле само да седнат пред канцелариите на пратениците и да молат за работа, наместо да си јанајдат и да побараат препорака, што денес и не е мала работа...
Браво,поздрав за постот.Блиску си до реалноста и имаш право кога тврдиш дека повеќето Македонци чекаат да им падне гром од ведро небо кога е во прашање вработувањето.Ами, мали плати давале,ами не ми се исплати да станувам наутро рано за ич пари-таков тип на муабети кружат и многумина сеуште чекаат од мама и тате.Познавам стотици млади брачни парови,кои ,,чекаат,,на вработување(а не разбирам што чекаат,сигурно никој нема да дојде дома и да им рече-ајде на работа):uvo:.Мене би ми било срам женет со дете да чекам од мама и тате да ме гледаат мене,жена ми и детето.:kesa:

Cekaj sea tebe na kraj te vrabotija ili ne ? :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom