- Член од
- 10 август 2008
- Мислења
- 744
- Поени од реакции
- 266
Секоја прича имат поука, така? А овде требит сам да ја побараш. Според мене не е мрзливоста, пошо и баба сребрена од гробон знаjт и комшијана Столе и сите нормални луѓе дека постоет луѓе шо ги мрзит газон да го мрднет. А ко ќе се работит за амбициозност и (не)сакање да постигниш само една цел и да стопираш или постојано да бараш нови искушенија, да речам, то е веќе попоучна тема, ај гес.Од каде правото да кажеш дека тој е *навидум* посреќен? И не само тоа, немирен, несигурен, па и се тресе цело време за парите. Како, побогу, тоа го знаеш?
Извинете, ама мене приказнава ми изгледа како уште едно тапшање на оние кои што ги мрзи да напраат нешто повеќе. By the book пример за убедување на некој друг, само за да се убедиш себеси. :smir:
А дека е навидум посреќен, немирен и несигурен, то е факт. Зарем не сме сиве ко ќе ијаме појќе пари? Навидум е посреќен, зш нели среќата со пари не се купуват, пак ќе ја работат истава работа, пак ќе дремвит покрај море, само со појќе грижи. Ко ќе е сиромашен, ќе фатит колку шо му требит за тој ден и ќе одмарат, а вака богат, знаејќи дек со појќе работа имат појќе пари, ќе се трудит да најдит нови начини за заработка, па ќе се дрецкат дан му потонет бродојте шо ловеле, фирмата некој дан му ја покрадит, фамилијава дан му ја киднапирет (ак е познат

Така на прв поглед изглеат дек парите носет мир и спокојност, ама чоекот никоаш не му е доволно и се дешавет работиве шо ги спомнав во претходниов параграф, аку е амбициозен и ќе морат да се носит со све то. Аку не е, ќе си сејт мадро и ќе си уживат.