Колку се обвинувате?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
За се што ми се случува сум одговорен јас.Така да за нешто лошо се обвинувам себе си..а исто така и за добрите работи си ги препишувам на себе како моја одговорност и заслужност

Во принцип кога ќе ја утнам работата најлегитимно си признавам дека сум направила грешка и се трудам до максимум да ја поправам, ако постои можност да се опраи работата.Не ми е тешко да се соочам со моите грешки, зошто секогаш стојам зад сите мои направени работи, па така не бегам и од сносување на вината.

Си гризам од поливот орган и криво ми е 3 дена.:uvo:

Не се обвинувам.Правам напори за да ја поправам грешката - меѓутоа ако некој нема толеранција,тоа не е мој проблем,туку негов.Ја не планирам ниту да молам ниту да се валкам на колена.

„Извини,згрешив“ е моето извинување откако ќе сфатам дека нешто сум усрал.И не се замарам со тоа дали извинувањето ќе биде прифатено или не.Јас завршувам со извини.:helou:

Се обвинувам кога знам дека сум крива дека сум згрешила.Но за моите дома секогаш сум јас за нешто виновна.
Виновна ако однема вода,виновна што дедо ми е болен и такви ствари.
Па подоцна се обидам да ги поправам работите онаму кај што сум згрешила.

Не не се обвинувам ... И не се каам за моите постапки затоа што се направени со причина ...

Не знам што друго да кажам ...

Кога ќе направам некоја грешка, ми е криво и гледам да ја исправам по брза постапка. Можеби во првите мигови чувствувам малку вина за тоа што сум го направил, но тоа не трае долго. Едноставно животот продолжува, учам од своите грешки и гледам никогаш повеќе да не ги повторам.

За се сум сам виновен. Сам донесувам одлуки и самиот одговарам за последиците. Не претерувам и не се обвинувам за се и сешто, зашто нешто не испаднало онака како што сум сакал, но одговорноста никогаш не ја префрлам на друг.

sekogas se obvinuvam i koga treba i koga ne, samo so vredi koga gubitnik sum si samo jas i nikoj drug,no sto e tuka odime ponatamu kon novi pobedi ili porazi seedno mi e :tapp:

Лупам глава од ѕид се додека не си јa исправам грешката...а дури знам и да се нервирам за глупости, буквално и кога не е до мене...
се убивам од плачење :toe: емотивна џемска што да правиш :icon_lol:...шала на страна некако полесно ми е од кога ќе си се исплачам

Искрено премногу... Некои велат тоа е добра особина ни мене ме исцрпува но тоа сум јас...

Да се обвинувам, таква сум секогаш себе се прекорувам, затоа кога сметам дека за нешто сум погрешила или повредила некој ненамерно се извинувам, не ми е тешко да го направам тоа. Луѓе сме се случува, сите грешиме понекогаш.

Реален сум. Кога знам дека е во прашање моја грешка, пропуст или нешто сум можел далеку подобро да направам, тогаш никому не се лутам, ниту пак барам некој од надвор кон кого би покажал прст. Најчесто ми паѓа расположението, фрустриран сум и знам да отерам се у три лепе пи....... Ии така. А откако ќе се оладам, смирувам топка, ја согледувам 'штетата' правам проценка што и како може понатаму да корегирам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom