Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
истоНадвор околу 40 степени, кај мене дома околу 50 .. убајна .

Среќа што само си се укочил, си можел и да умреш....Vo rok od mesec ipol dena na 2 pati se imam ukoceno od klimata,a bese pustena na 21,me interesira dali i na nekoj od vas isto taka im preci klimata.
Uzas brate,neznam sto da kazam.Среќа што само си се укочил, си можел и да умреш....
Здрав организам може да изедржи 7 С температурен шок. Значи ако е надвор 35 С, климата треба да е наместена најмалку на 28 С.
Има случаи посебно ако се возиш во кола... Климата во колата е наместена на 18 С... Човекот вози, нема никакви проблеми... доаѓа на наплатна рампа... отвара прозорец за да плати... влегува воздух загреан на 40 С... и овој веднаш умира... Скоро имаше по весниците дека едно дете на тој начин умрело...
Пред неколку години еден мој Пријател умре на тој начин.
Доаѓа со Сопругата од работа во 4 попладне, претходно биле на пазар, се возеле во загрејана кола. Доаѓа дома, Жена му ја вклучува климата, а тој влегува во бања да се истушира. Се тушира, крвните садови му се рашируваат, .. бањарка и влегува во разладената соба... наместо...
Abe krava da bese pa 10 litra ne ke mozese da ispie,sto sakala da postigne ne mi e jasno.Испила 10 литри вода наеднаш се ствара сол во крв и доаѓа до мозочен удар!
Препотен од кола.. влегувам во супермаркет таму кога ме раздува климата, кога ме фркна главата мислев готов сум ќе цркнам. Многу мразам така.
Исто и во зегин мислам дека е доста ладно.
мене многу ми смета клима, дека не сум навикнат, кај и да влезам овавезно почнува да ме боли глава.