Колку од нас ја знаат разликата...

• Креатор на темата Креатор на темата Гладиус
  • Време на започнување Време на започнување
Но Смартес, ако ги разгледаме зборовите современо, модерно, до каков заклучок може да дојдеме? Современо е да размислуваш, живееш/твориш согласно (со времето) во кое си. Да користиш денешни технички достигнувања за подобрување на своето живеење и околината. Просто кажано, ваљда тоа е современост. Што се прави со поимот -современо сфаќање-? Се злоупотребува до коска.

Дали прифаќањето на некои идеи и теории (кои никој не знае ниту дал се точни) се главен предуслов за современото. Не само во контекст на хомосексуалноста туку во сите оние сфери каде велат -доколку не ги прифатиш тие светогледи (кои рака на срце не се воопшто глобално прифатени) дали не си современ? Овие поими се само испреплетени и измешани и секое здружение, групација, фела...сака да ги искористи за постигнување на своите цели, а воопшто не значи дека се исправни (а исправност е повторно субјективна категорија).
Не значи дека си современ ако не прифатиш некои ставови кои се косат со твоите размислувања или размислувањата на мнозинството. Не можам да прифатам се и сешто само за некој да ме нарече современ, либерален, демократски, развоен и слично. Тоа се зборови (или игри на зборови) кои се користат во гореопишаните ситуации, за кои е потребно да се мисли со своја глава.

Во конкретниот случај на хомосексуалците, што значи современо размислување и современост?

Дур сега видов дека имам отидено многу вон темата што Гладиус ја поставил. Сепак овие поими (современо, назадно, модерно, либерално, традиционално...и уште некои) ми беа интересни за дискусија, колку на лош начин може да се (зло)употребат.

Нема никаква разлика, само мене погадно ми е да гледам машки отколку жени али тоа е субјективно.
Не ги сакам ни тие ни тие, не ги тепам :) но не ги поддржувам во ништо, во ниедно нивно барање, не ги поддржувам во нивните демонстрации, недај Боже паради демек еве не нас видете не.:tapp: Наспроти многумине кои ми вадат некои теории од лекари од психолози и што ти ја знам, 100% сум уверен дека причината а хомосексуалноста е или психата на поединецот или хормоните. За психата постојат третмани со психијатар, а за хормоните постои хормонска терапија. Нека се лечат.

me mrzeshe da go citiram postot na gladius.
Forata e sho site znaeme deka lezbejkite se pederi vo zhenska verzija, ama poveketo ne sfakjaat deka zenskite ne izgledaat grozno koga se lizat/pipaat. Na primer, nema da najdesh strejt mashko sho nema da mu smeta da gleda peder, a ke najdesh dosta zhenski sho se strejt a ne im smeta da gleda lez. Potoa nema da najdesh mashko sho mu smeta lez, ama ke najdesh mnogu devojki sho ke im smeta da gledaat pederi.
Faktot deka zenskite se poubavi za gledanje vo strejt i lez verzija, do negde ja opravduva razlikata.
P.s lez vs fag - 2:0

Нема никаква разлика, само мене погадно ми е да гледам машки отколку жени али тоа е субјективно.
Не ги сакам ни тие ни тие, не ги тепам :) но не ги поддржувам во ништо, во ниедно нивно барање, не ги поддржувам во нивните демонстрации, недај Боже паради демек еве не нас видете не.:tapp: Наспроти многумине кои ми вадат некои теории од лекари од психолози и што ти ја знам, 100% сум уверен дека причината а хомосексуалноста е или психата на поединецот или хормоните. За психата постојат третмани со психијатар, а за хормоните постои хормонска терапија. Нека се лечат.

ne se lechi toa nazalost. Toa e isto kako da barash lek za pedofilija/psihopatstvo/glupavost/idiotizam :D

me mrzeshe da go citiram postot na gladius.
Forata e sho site znaeme deka lezbejkite se pederi vo zhenska verzija, ama poveketo ne sfakjaat deka zenskite ne izgledaat grozno koga se lizat/pipaat. Na primer, nema da najdesh strejt mashko sho nema da mu smeta da gleda peder, a ke najdesh dosta zhenski sho se strejt a ne im smeta da gleda lez. Potoa nema da najdesh mashko sho mu smeta lez, ama ke najdesh mnogu devojki sho ke im smeta da gledaat pederi.
Faktot deka zenskite se poubavi za gledanje vo strejt i lez verzija, do negde ja opravduva razlikata.
P.s lez vs fag - 2:0

ne se lechi toa nazalost. Toa e isto kako da barash lek za pedofilija/psihopatstvo/glupavost/idiotizam :D

За педофилија ако не си знаел постојат сесии со психијатар, терапии... За психопатство постојат ментални институции, исто така сесии со психијатар, терапии.. Не си во право.:nenene:

Туку би елаборирал околу Поимот Модерно општество кој честопати и во зависност од условите и аголот на гледањето е релативно релативен.

.

Епа според ова горенапишано Сирија на пример и како држава и како Општество е модерно(секако еве ако ги земеме арапите двигател најчесто им е...религијата и гледано од наш аспект е уште полошо наместо кон еволуирање на општеството ОНИ одржуваат статус кво т.е затуцаност на рајата се со цел една група да владее и користи).

И да овде си во право

Не можам да прифатам се и сешто само за некој да ме нарече современ, либерален, демократски, развоен и слично. Тоа се зборови (или игри на зборови) кои се користат во гореопишаните ситуации, за кои е потребно да се мисли со своја глава.

Ама ако се осврнеме

Во конкретниот случај на хомосексуалците, што значи современо размислување и современост?

Тогаш следува прифаќање на истата без предрасуди,сега не сите но повеќе т.н М.О го прават тоа и создаваат предуслови за веќе нивно интегрирање во општеството како посебна категорија(строго регулирана) која сепак има придонес кон истото.

или Генерално во Модерните Општества иманентна е толеранцијата кон таа појава.

Иако истото се коси дури и со религиозните учења на поголемите религии.

Еве

во иран Убиваат дури и тинејџери ако се хомосексуалци....ма шеријат до инфинити...за маструбација има у затвор да одиш слична е и Сауди арабија..

Нејсе во античка грција хомосексуалноста била сметана за сосема нормална појава и било вообичаено секој маж да има по некој.."пријател"

но ова

Дур сега видов дека имам отидено многу вон темата што Гладиус ја поставил. Сепак овие поими (современо, назадно, модерно, либерално, традиционално...и уште некои) ми беа интересни за дискусија, колку на лош начин може да се (зло)употребат.

Поточно поимите се злоупотребени до бесконечност.

Демократија е најзлоупотребуван најчесто-истиот нема врска и не е поставен во грција(која тогаш била робовладетелско општество).НИКОЈ НЕМА КОПИРАЈТ на ДЕМОКРАТИЈАТА!!

И никој нема право да ја извезува-такво нешто не постои во никој платен биланс...или ние сме дефицит:wink:

Демократијата е всушност првенствено ЕКОНОМСКА СЛОБОДА или поточно пристоен живот-не мора по дифолт да имплементира права,слободи и што ти знам-бидејќи ако Х Граѓанин има Економската СЛОБОДА тогаш и останатите права се загарантирани.(кој к** ќе му е гајле дал е арап,шваба,жабар...ма никој нема да се замара:toe:)а кога нема Економска Слобода видовме што се случи а и се случува...за жал.

Исто така и поимот СОВРЕМЕНО...тој поим е чисто наметнат и стриктно форсиран од одредена елита(пр. кои се ИСО стандардите за убава женска на пример)..ова како пример еве во модата..и ствара фрустрации кај голем дел од женската популација мада непотребни...

Либерално....ДА,но еве го имавме в раце Марбург вирусот(ужасна хеморагична треска и 80-90% веројатност за СМРТ) многумина бараа да биде уништен(СИТЕ ЗАЛИХИ!!)-ИСТИТЕ БЕА оквалификувани како НАЗАДНИ од т.н ЛИБЕРАЛИ,чунки од каде ние ПРАВО да го истребиме она што нас може да не истреби-истиот не е уништен и сега е ужасно биолошко оружје кое се чува наголемо.

Така да не можеме да земеме еден аспект на гледање на работите,имаме премногу варијабили.

Исто така важно е овде да го потенцираме покрај религиозното и политичкото влијание врз перцепцијата на овие поими и нивната интерпретација,или Генерално земено овие поими се СИЛУВАНИ од различни слоеви со различни интереси било политички или пак религиозни...едноставно одиме(Одат) кон ТЕХНОКРАТСКО општество и логично е религијата барем кај западот се повеќе да биде отфрлана а од друга страна тие општества ќе бидат единствено Модерни и ТЕХНОКРАТСКИ,а тоа подразбира баш тоа што ти го напиша користење на Пц,ЏСМ бла бла.....или па може веќе на некој начин да ја наречеме невидлива СИМБИОЗА помеѓу ЧОВЕКОТ и Технологијата.

Ова не е случај кај Х општества кои сепак функционираат без таа симбиоза со технологијата.

За педофилија ако не си знаел постојат сесии со психијатар, терапии... За психопатство постојат ментални институции, исто така сесии со психијатар, терапии.. Не си во право.:nenene:

Постојат, ама, дали го искоренуваат психопатството од психопат? Не.
Го искоренуваат педофилизмот од педофил? Не.
Се шо прават ги учат да се борат против нагоните, не да ги искоренат.
Ако е педер, психијатарот/сесиите/менталната институција, нема да ги научат да бидат стрејт, туку да не бидат педери, значи него пак нема да му се дига на цицки.

bolest ziva i homoseksualnost i pedofilija ista rabota ti e to

Мене не ми сметаат хомосексуалците јас стварно сум за тоа да живеат како што сакаат затоа шо ако се заљубени тогаш е нивно. :salut:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom