Колку од нас ја знаат разликата...

• Креатор на темата Креатор на темата Гладиус
  • Време на започнување Време на започнување
Разлика меѓу педери-геј и педери-лезбејки секако има. Наводно се различни поими за иста работа само се работи за спротивен пол. Но колку е попријатно да видиш две девојки како се галат. А нели и во реалноста девојчиња се држат за рака, се гушкаат (независно од ориентацијата) и никому не смета, напротив, нормална глетка-две другарки. Заедно и во тоалет одат (за дотерување, шминкање, муабет...) А две машки? Сосем обратно. Нека застанат на улица за рака фатени и нека праат муабет за коли или утакмица, ќе делува малку повеќе... :uvo:

Така да џабе измислуваат различни термини, секој си восприема на свој начин, како мозокот ќе му каже.

Со сета почит.. но всушност не е така....
Вас, машките филмовите со тема +18 на кои што се поставуваат две девојки кои што се задоволуваат меѓусебно ви е убаво ....
Но од каде знаете дека некому тие геј парови не им се убави?
Сосема едно исто е..
Можеби жените претставуваат поим за убавина и нежност па се поприфатени...
Но чекајте малку... Машката популација не е раса на изумрување па да ја отфрлиме....

доколку си сигурен толку дека тие се две различни категории како што велиш... те молам одговори ми на прашањево:

Има разлика помеѓу маж и жена? :toe:

Hаједноставно вака.
Некој е алергичен и не поднесува мед. Та било чист да било во чај во колачи во бомбони.... ќе има реакција на таја состојка. Ја пак не поднесувам педери, и ми е непријатно да ги гледам било да нежно се галат или страсно се цицаат. Но две кревки момичиња кои водат љубов можам да посматрам и уживам во глетката кога сакаш и колку сакаш. Значи се работи за две сосема различни категории.

Геј не можам да смислам , лез ми се океј фино изгледаат али мажи фатени за рака :tapp: ЈОК

..Прееска накај парк коа идеф со другарка, видоф лезбејки и изгледаа мноогу одвратно ств... онака прво помислив ајјј ‘‘блиски другарки‘‘...Коа у еден момент оооп се залапаа....уфффф баш ИЗГЛЕДА гадно за у јавност и геј мажи и жени!!!
Нека си се сакаат они неам протиф али сеа па...и не прет очите на цел свет да се ‘‘лигават‘‘:vozbud::toe:

Si[M]onA;3437467 напиша:
..Прееска накај парк коа идеф со другарка, видоф лезбејки и изгледаа мноогу одвратно ств... онака прво помислив ајјј ‘‘блиски другарки‘‘...Коа у еден момент оооп се залапаа....уфффф баш ИЗГЛЕДА гадно за у јавност и геј мажи и жени!!!
Нека си се сакаат они неам протиф али сеа па...и не прет очите на цел свет да се ‘‘лигават‘‘:vozbud::toe:
Минатата недела бев на концерт на Петар Грашо. Имаше пред мене дечко и девојка што цела вечер се "лапаа". Беше страшно одвратно и непријатно, не се оставија на раат. Полот нема врска со гадноста на лигавењето, лигавење во јавност е неприфатливо без разлика на сексуалната ориентација на парот кој го врши дејството.
И, да, баш изгледа гадно кога некој не знае да пишува. Неписменоста е уште поодвратна од лигавење. Било какво, стрејт или геј.

Според мене е некое глумење лудило.
Педерите ќе ги мразам и тепам кај што ќе стигнам, ама лезбејките се топ.

ај едно објаснување да ми даде ако може... Што толку против педерите имаш одбивно а шо го нема кај лезбејките стварно неможам да сватам. не ги бранам ни едните ни другите али неможам да сватам коа некој ке зема да ги мава педерине ко да се господ знае какви чуда ејјјј стапови сакале неќеле дунди.. па голем кур.. ај објасни ми зашо пример не би ги мразела лезбејките а да ги сакаш педерите. Т.е објасни ми што ти ствара толкуи одбивност или привлечност без разлиак кај педери или лезбејки..

Мене искрено не ми пречат ни едните ни другите! нека си бидат што сакаат сами си се определуваат и ич не се замарам со тоа...
А.. да. ке заборавев за малце... Педерите шо изиграваат лудило уствари ко шо викаш ти не е баш така... ја мислам дека им е некој вид на болест! не го сваќам ни ја ова лиа тоа е. иам пример кај мене еден тип како мал имаше хормонално пореметување и ене го се рока со мушки се растура !!!!

ај едно објаснување да ми даде ако може... Што толку против педерите имаш одбивно а шо го нема кај лезбејките стварно неможам да сватам. не ги бранам ни едните ни другите али неможам да сватам коа некој ке зема да ги мава педерине ко да се господ знае какви чуда ејјјј стапови сакале неќеле дунди.. па голем кур.. ај објасни ми зашо пример не би ги мразела лезбејките а да ги сакаш педерите. Т.е објасни ми што ти ствара толкуи одбивност или привлечност без разлиак кај педери или лезбејки..

Ни мене тој феномен никогаш не ми бил јасен. Ама ич. Според мене е некое глумење лудило. Педерите ќе ги мразам и тепам кај што ќе стигнам, ама лезбејките се топ. Идиотска работа. Ако е човек против нешто не треба да биде до пола, се ќе му пречи.
Иако сум рекла јас не се замарам, се додека не ми навлага некој во мој живот за да ми наштети не ми е гајле дали е геј, би, стрејт и слично.

Ок, ај сега земи воздух, изброј до 10 и уште еднаш ВНИМАТЕЛНО прочитај го постот.

Баш реков дека тие што се палат на лезбејки, а мразат педери и кажуваат дека ќе ги тепаат, дека ОНИ глумат лудило, а никаде не реков дека педерите глумат лудило.

И сега прочитај го вториот дел од постот каде што велам дека:
јас не се замарам, се додека не ми навлага некој во мој живот за да ми наштети не ми е гајле дали е геј, би, стрејт и слично.

Читајте убаво аман пред да цитирате некого.

На мене сите ми се исти бидејќи болестите не познаваат граници, раси, религија а поготово пол.

едит:

исти = одвратни

стварно и јас не можам да ги сфатам луѓето што не прават разлика помеѓу педери и лезбејки. тоа ти е исто само што едните се жени и сакаат жени, а другите се мажи и сакаат мажи. и како може едните ги почитуваат, а другите ги умираат од тепање на улица :toe: како за едни така и за други треба

Кога рече кај нас, се надевам дека мислеше на македонското општество, па ќе тргнам од таму.

Нашето општество не е современо, помирете се со тоа. Не се ни оние западноевропски земји ниту пак Америка она што се претставуваат преку филмови дека се. Предрасуди има кон се, но општество кое додека во Европа се развивале уметнички правци стагнирало затоа што било под нечиво ропство, неможе да се очекува напредок на некои полиња (како разбирање на туѓите ставови), и затоа ние денес сме заостанати. Во заостанато општество како нашето, прво, на некој што има 50-60-70 години, и тешко е да му се објасни што е лезбејка/геј/хомосексуалец/трансексуалец/метросексуалец, прво, од причина затоа што тие не виделе во својот живот и во нивното време немало маж што не се облекува како маж, туку пази на својата облека повеќе и од жена. Не станува збор само за облекувањето, туку и начинот на зборување, однесувањето, манирите. Човек во години неможе да го прифати тоа, па поради тоа го осудува.

Од друга страна, во нашето општество за кул се сметаат 2 работи:

- употребување на зборови чие значење не е познато на оној кој ги употребува и ги става во погрешен контекст, па кога некој што не ги знае ќе ги слушне, стекнува погрешен впечаток дека зборува со којзнае колку начитан човек.

- одење против се. Не е битно дали знаеш што се хомосексуалци, лезбејќи, гејови, битно е да си против нив. Исто како што македонското општество е против одредени ставови, само колку да се најде инволвирано во некое актуелно случување.

И да се знаат овие термини, прашање е дали ќе се успее да се сослуша туѓото мислење и да се прифати. Ни јас не ги поддржувам, но се додека јас не сум вмешана во нивните активности, не ме засега што прават во слободното време.

педери и лезбејки се две различни категории и немаат врска едно со друго.

Токму така, како што пичка и пизда се две спротивни работи.

Едното е мошне убава работа, а другото е лоша карактерна особина.

Педер се кој оној кој е расипан никаквец, а се граничи со дефиниција и поим за пизда!

И лезбејка може да биде педер, а може да биде и пизда.
А и стрејтерка.

Додека хомислав може да биде само хомичус или и хомичус и педер, ама никако пизда, дека реков, пиздата е карактерна особина, а хомсиалвите немаат карактер.

Ок, ај сега земи воздух, изброј до 10 и уште еднаш ВНИМАТЕЛНО прочитај го постот.

Баш реков дека тие што се палат на лезбејки, а мразат педери и кажуваат дека ќе ги тепаат, дека ОНИ глумат лудило, а никаде не реков дека педерите глумат лудило.

И сега прочитај го вториот дел од постот каде што велам дека:

Читајте убаво аман пред да цитирате некого.

прво. немислев да те навредам или да те гледам ко негативец, мислењето ми е напишано кај шо не сум спиен од дамна.. не е битно, може не см обратил внимание а и постот некако мн ги е прилепен.. мислам.. кажуваш 2 различни работи али некако ептен ти се споени :) да си акнела 2 3 ентера или у цитат да си сталеа или болд сигурно би те сватил :)
Позз и фала на објаснувањето :)

Нашето општество не е современо, помирете се со тоа. Не се ни оние западноевропски земји ниту пак Америка она што се претставуваат преку филмови дека се.
Испаѓа дека нема современи општества (можда на прсти од една рака)? Или називот би бил пред-времени??? Современо со времето, кога сите држави се истомисленици више мање, што значи современо и што значи дека ниту ние ниту другите држави се современи? Да сфаќаш и прифаќаш што сеуште никој (исклучок 3-4 држави у цел свет) не го прифаќа како нормално? Парадокс на желбата, да се покажат нечии "напредни" сфаќања и нечии "назадни" сфаќања, кога се нема со што друго, а се има желба...

Во кратки црти - Двојни стандарди е поентата, а не “неразбирањето“ на поимите.

Според мое лично гледање, за женските како почуствителни и поемотивни нормално е да постои поголема блискост меѓу нив самите и тоа е прифатливо од тој аспект, не предизвикува одбивност.
Додека претерано емотивните машки, уште и додатно феминизирани мене барем не ми оставаат некој добар впечаток. (моментот со држење за рака)

На ова кога би ги додале изгледот како критериум за да споредиме само, да земеме две атрактивни девојки кои би уживале во лезбејски секс и посебно двајца атрактивни мажи - гејс, задоволство би ми било да ги гледам двете девојки, но мажите веќе би ми претставувале одбивност-гадење.

Со други зборови, жените во секоја ситуација се убави и пријатни за гледање. :toe:

ТОЧНО!!!

И добро елаборирано.

посебно ако се шмекаат онака другарски.

Со гејоњ и нивните тези за машка Г-точка(па се правдаат на тој начин) ми се ГАДИ!!!

Нема да одиме по дефиниции чунки хомиславите се цела наука.:pos2:

така да не би ја должел за топови,ботоми версатилис и унишиладос..

Туку би елаборирал околу Поимот Модерно општество кој честопати и во зависност од условите и аголот на гледањето е релативно релативен.

Еве да појдеме од Патријархалното општество каде се знае кои вредности се,се почитуваат традиционалните вредности,се знае улогата на мажот на жената во Општеството.

За разлика од Горенаведеното имаме т.н Модерно оштество или попознато како западно каде поради долгите корени на капитализмот и самата индустријализација дојде до Промена баш кај овие Улогите на мажот и Жената),имено промените беа динамични и нагли,ова посебно се однесува за одредени делови од економскиот живот,имавме неверојатен технолошко-економски каде едноставно НЕОПХОДНОСТ беа жените за истиот да опстане,така да таму имаме и случаи на маж домаќинка(кај нас попознат како папучар) кој ете не е вработен можеби,а наместо да џаболебари логично е да си чисти по дома,бавча да си средува..од друга страна жената патува на пример 40км до работното место и е инжењер(пример) значи немаме тука папучари.
Во модерните општства карактеристика е и дури т.н УВОЗ на работна сила било легална или нелегална.Исто така треба да се напомене дека нуспојавите како ККК и други се истотака иманентни но и Ретки(башка маргинализирани)-со Еден збор додека имаш достоен живот,и добар БДП per capita НЕМА ПРОБЛЕМИ...позначајни.

Кај нас велат ние сме кон преод од традиционално кон модерно општество ама мене не ми е јасно ШТО е ИНИЦИЈАЛНА КАПИСЛА која барем би ни дала НАСОКА кон модерното општество.Едни велат тоа е демократијата,други пак сонуваат дека они можат како Слој во општеството да бидат модерни или репрезентативен примерок од тоа М.О.

Сметам дека кај нас Општеството е сеуште традиционално,нејсе и немам проблем со тоа...нека се косат тие кои тоа ги засега-мислам на конкретните сваќања и перцепирањето на хомиславизмот.

Проблемот кај нас е што ние АПСОЛУТНО имавме Индустријализација,но го немавме осетено вкусот на Коренот на капитализмот(оној златниот-ерата на Адам смит) а и самиот интензитет на индустријализација па и комуникацијата и низа фактори не беше ДОВОЛЕН за да дојде до некаква промена на ставовите на Граѓаните.

Ќе би многу време за да бидеме т.н модерно општество.:kafe:

ШТЕТА Е ШТО НУС ПОЈАВИТЕ НА МОДЕРНОТО ОПШТЕСТВО ГИ ИМАМЕ....ЗА ЖАЛ-конкретно имаме невидена експанзија на насилство,понатаму наркоманијата и алкохолизмот(како општествен проблем) и се разбира општо познато национализмот-но со онаа...негативна дефиниција која вклучува и етноцентризам.
И да не ја должам.

Испаѓа дека нема современи општества (можда на прсти од една рака)? Или називот би бил пред-времени??? Современо со времето, кога сите држави се истомисленици више мање, што значи современо и што значи дека ниту ние ниту другите држави се современи? Да сфаќаш и прифаќаш што сеуште никој (исклучок 3-4 држави у цел свет) не го прифаќа како нормално? Парадокс на желбата, да се покажат нечии "напредни" сфаќања и нечии "назадни" сфаќања, кога се нема со што друго, а се има желба...

Луртз во САД имаш од модерно до Средновековно општество....зависи каде живееш и со кои.

П.С Генерално еве САД е модерно општество..ама..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom