Колку може да биде цврстата вољата на еден човек

• Креатор на темата Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување Време на започнување
S

Shellshock nam67

Гостин
Што мислите колку може да биде цврста вољата на еден човек да издржи толку неправди и тешкотии во животот, колку ние црпиме сила за да продолжиме со животот понатаму кога ќе се соочиме со животните предизвици.
лично јас се мотивирам од фимот Рубин Картер Ураган приказна за еден познат боксер во велтер категорија, кој и покрај многуте животни предизвици сепак на крај победува.
Сите се наоѓаме во некој затвор како јунакот на приказната и сите наоѓаме начини како да се ослободиме од истиот и да продолжиме понатака..
од каде ја црпите вие вашата инспирација за борба..

Инспирација за борба понатаму и покрај се што ми се случувало и најверојатно ќе ми се случува едноставно најтешко е првиот пат кога ќе паднеш да станеш , а потоа е лесно. Во тешки моменти бев опкружен со хумор , шетав и сакав да ги видам убавините што ги нуди животот. Тогаш си помислуваш чекај и јас можам да бидам среќен само треба да се борам за тоа и нема само да ми дојде! Тежок е првиот период и најчесто ти треба утеха од блиски личности или пријатели потоа следува книги со психолошка содржина од типот на “ Риби“ и “ Кој го здипли моето сиренце“ со смешни содржини но со многу длабока поука одлучисе што сакаш во животот и како тоа да го постигнеш! Кој вели дека е лесно?Нема лесен начин едноставно мораш да се бориш и ќе успееш

pa tokmu toa e koga ce go dozivees prviot poraz koj dlaboko ce te spusti na zemja treba da iznajdes sili i vojla da se dignes pak na nodze i da prodlozis ponataka vo zivotot.

Ako voljata e bolna to est oslabena ne znam kolku moze da se napravi ako treba da go pravis ona sto ti ja jakne voljata a ustvari ne mozes posto bolna i slaba ti e voljata na primer.
no treba napor pak toa TREBA, prvo da prestanes so analizi misloven proces na idealno mislenje i da gledas za sebe, da ne zalis sto lugevo se u globala katastrofa i deka mnozinstvoto se ustvari tupaci so jaka volja!So niv covek ne vredi da polemizira, tolku knigi ne go smenile svetot i lugeto ti ke go smenis??
za taa cel treba teska fizicka rabota, primer zemi sreduvaj po doma, cepi drva, raboti teska amalska rabota, so toa ja lecis depresijata koja ti ja slabee voljata, i istovremeno ja jaknes istata. Mislam Nice ima kazano cuvstvoto na sila go zgolemuva optimizmot.
Znaci ne gubi vreme na bosh muabeti koa znaes so kogo si imas rabota ne so intelekt nego so volja na koja ne i do toa da svati tuku po nejzino da bide!
znaci batali, posveti se na sebe, pesaci, kacuvaj se, nikako lift, vozi tocak,u Holandija koj vozi tocak vikaat bravo misli na ekologija.... kacuvaj se ene ti go Vodno, pravi sklekovi, a teska fizicka rabota ona da te ispoti e najbolje! taka so napor (isto kako sto ako go napravis bash ona sto se plasis da go napravis go pobeduvas stravot) zemi postavi si zabrani, so zabrani se jakne voljata, ne pravam vise ova, na primer sto e do tebe, ostavi kafe(napadi na panika), alkohol (depresant) pocni pravi sklekovi, zemi pesaci tocak, stalno bidi vo dvizenje i raboti fizicki!zar ne se posrekni i so pojaka volja lugeto od selo, tamo postojano ima rabota, treba okolu stokata, rabota na niva, (samo zenite nejkat na selo posto treba da se nosi voda od kladenec no toa e druga tema!)
Znaci, samo fizicki napor taka se jakne voljata i se zgolemuva optimizmot!

Covekot moze da izdrzi bukvalno sve samo dokolku nabljuduva !

Зависи од карактерот на личноста. Има луѓе што лесно се откажуваат, но имаш и сосем спротивни. Животот е борба. Борба во која вие одлучувате дали сте победници или губитници. Повеќето личности кои прикажувале или прикажуваат цврста волја се спортисти. И не е сосема случајно. Натпреварувањето и тренингот го вади најдоброто од човекот.

Цврстината на волјата е слика за тоа колку е цврст самиот човек.

Тука нема квантитет, волјата може да биде или цврст или не. А, второ секако да не се прифаќа.

Цврстата волја во суштина ги прави луѓето силни. Цврстата волја ги прави луѓето среќни.

Постојат начини за човек да се мотивира за да има цврста воља, но и за тоа да го направи треба да се мотивира...јбг:confused:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom