Колку мажите навистина сакаат паметни жени?

• Креатор на темата Креатор на темата Lilu23
  • Време на започнување Време на започнување
Ништо не ме става во погон така како паметна женска која знае да се изрази, да биде кратка и јасна - не да меле ко воденица цело време, и да има логика и познавања од она што го кажува. Не „варам“ луѓе (не само жени) кои дрндаат без везе, колку само да кажат нешто.

Во секој случај, поголем е предизвикот со женска која знае што сака и има нешто во главата.

Imam eden drugar stalno vika: Ako sakaf pametna cura ke odef vo biblioteka:)
Majtapot na starana najpateticni mi se tie maski so na 30-kata ke najdat
nekoe nedorastenoo devojce so koe se na isto nivo , za da se oskeat dovolno mazi posto na devojkite na nivna vozrast ne mozat da pridonesat nisto . A demek muabetot : Ke ja rastam :) :(

Lilu23 напиша:
-да знае точно што сака (и многу битно како да го постигне тоа), а не да лута ко мува без глава
-да знае да си го одбарни ставот со издржани аргументи, а не само голи фрази
-но прво да знае да се спротистави кога смета дека е во право

Сакам ваква девојка. Напишав во еден пост на друга тема дека Ме вади од такт кога девојата пробува да изиграва паметна и да става капаче на се, а за тоа нема аргументи и интелегенција

Сакам да ми се спротиставува, сакам да биде како мене. Тоа е тоа што може да ме одржи во врска со неа. Тоа е афродизијакот .... и да не тупам ... мистичен убаво кажа погоре 8)

Lilu23 напиша:
-но прво да знае да се спротистави кога смета дека е во право
Секој кога се спротивставува смета дека е во право и држи до своето. Никој за себе не смета дека не е паметен (па и будалиот), а соговорникот е тој кој според свои ставови ќе заклучи дали "држи" памет другиот.

Нема некоја голема разлика. Девојка ко девојка.
Секоја девојка си е интересна на свој начин. Секоја си има свои квалитети.
Најважно е дека повеќето се спремни да го споделат своето тело со тебе.
И тоа е она што е важно.
Ретки но ценети од моја страна се девојките кои ми го пружаат тоа што ми треба во моментот и после тоа не ме малтретираат, се до следната моја потреба за релаксација.
Всушност тие со повеќе акал се полесни за контрола и разбирање, останатите се попроблематични.

Секој кога се спротивставува смета дека е во право и држи до своето. Никој за себе не смета дека не е паметен (па и будалиот), а соговорникот е тој кој според свои ставови ќе заклучи дали "држи" памет другиот.
да, форчн фала на забелешката, држи вода... меѓутоа да не забегаме од темата, јас само реплицирав, а муабетот е колку мажите сакаат покрај нив такви жени, а особено колку се плашат да им пријдат, пошто барем од тоа што сум видела и чула, најчесто ваквите жени се окарактеризирани како арогантни кренати кучки. А ете така баш ми е мило што овде повеќето лица од посилниот пол се изјаснаа за спротивното. Алелуја брадрс

Всушност тие со повеќе акал се полесни за контрола и разбирање, останатите се попроблематични.
Еве нешто ново!!! Дали ќе бидиш така љубезен да ми објасниш за што точно се работи???!!!

Јас сакам мудри, разумни, паметни, начитани, но пред се промискуитетно паметни.

Еве нешто ново!!! Дали ќе бидиш така љубезен да ми објасниш за што точно се работи???!!!

Па паметните успеваат да разоткријат вистината/ја знаат/или кога им е дадено тоа знаење да се кул со тоа, дека е само за секс, останатите мислат дека ја земаш за врска/жена:)

Па паметните успеваат да разоткријат вистината/ја знаат/или кога им е дадено тоа знаење да се кул со тоа, дека е само за секс, останатите мислат дека ја земаш за врска/жена:)

Леле извини, ама изумив дека уствари праиме муабет исклучиво за секс

Нема ништо подобро од тоа да се има паметна жена покрај себе.
Ама пазете, паметна а не препотентна. :wink:

Lilu23 напиша:
...барем од тоа што сум видела и чула, најчесто ваквите жени се окарактеризирани како арогантни кренати кучки. А ете така баш ми е мило што овде повеќето лица од посилниот пол се изјаснаа за спротивното. Алелуја брадрс

Арогантна крената кучка е многу лесно да ја разликуваш од паметна женска, пошто вторава ретко е арогантна и крената (за кучка...како која :) :) )

Да не се повторувам, ама паметни жени ми се фетиш...

Дефинитивно паметни жени , останатите не се предеизвик :pos:

дека мажите сакаат паметни жени не порекнувам но кога ќе најдат таква бегаат:wink:

Сакаат! Само се плашат од такви девојки се додека не бидат со една. Откако ќе им се погоди паметна и интелигентна девојка ако самите се паметни сфаќаат дека таква девојка им треба и во иднина бараат само таква а ако самите се глупи ќе си речат-што ми требаше оваа бидејќи девојката ќе доминира -и никад више нема да припарат блиску до паметна девојка .

Вистинскиот маж сака две работи: Опасност и Игра..затоа ја сака Жената како најопасна играчка.
Значи..хмм,секогаш е добро да имаш добар соговорник покрај себе,кој знае да биде и нежен и опасен,кој знае да игра,да добива,но и да губи..Уште колку треба да се учи...
Инаку..сакам само една..до толку сум нескромен..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom