Колку мажите навистина сакаат паметни жени?

• Креатор на темата Креатор на темата Lilu23
  • Време на започнување Време на започнување
Сигурен си за пакетиве?:)Луѓето се менуваат
п.с.дефиниција за пакети беше:изглед,интелегенција и карактер?

Пакетот значи фул пакет,а тоа подразбира единствено идеалност, или подобро кажано утопија. На некој начин добро е што луѓето имаат различни вкусови и потреби па и утопијата е релативна и различна за различни луѓе, но барем знаеш дали некој ти се допаѓа барем малку или воопшто откако ќе го запознаеш. Па викаш близу е до фул пакетот или далеку е, и одбираш.

Конкретно темата е дали паметните жени се дел од пакетот кој мажите го посакуваат. Генерално гледано паметните жени не се во пакетот. :nesum:

разликата помеѓу доминантна и жена која сака да контролира се е голема...доминантна жена е успешна во тоа што го работи и не деозволува манипулации...еден другар многу ме зачуди коа кажа дека секој маж демек сакал жена која ке му иде по кејф ке ја контролира и така натаму...значи он да ја манипулира...во прости речи да не ја почитува доволно...нема врска тоа е мое мислење секој со своето нели:smir:
Незнам зошто мешаш доминација и манипулација,.. а гледам дека сваќаш од видот ако не е доминација ќе е манипулација... можеби е подобро да не се гледа со толкава недоверба во луѓето!

Како не се плашеле. Машките се гадат од пренакурцани, самопризнаени принцези, кои се тинтрани од мали, дека тие се најважни, дека на нив им припаѓа светот. Да се малку покурнази ќе им влепат неколку и ќе ги стават на место.
Е браво брат ! ова е вистината. никој маж не се плаше од паметна женска туку од татина галеница!

Зошто не би се плашеле од паметна жена?

Оние мажи што бараат некоја за озбилна врска сакаат да биде паметна, а оние што сакаат да искористат чупе бараат некоја без 2 чисти оти тие можат лесно да се подадат.

Шенка Колозова кажа една добра работа за ситуацијата на жените во земјава:"Ако има голема карпа пред нас,дозволими да се обидам да ја кренам,не ми викај однапред,неможеш.Сакам да се обидам да ја подигнам иако е десетпати потешка од мене."
Во контекст на ова,жена која ќе се обиде да ја подигне е вистинска жена,а мажот кој ќе и рече дека неможе не и е потребен до неа,иако карпата е потешка од неа треба да и дозволи да ја подигне и да ја охрабри.Тоа е еднаквост,тоа е разбирање.Штета што 90% од оние што постирале на темава,спаѓаат во типот на непотребни мажи до успешна жена,мажи кој се премногу "паметни" и видовити.Но има и многу жени што нема да се обидат да ја подигнат карпата.Овие две групи се идеални за заеднички живот.

Пост-круна на шовинистичко-феминистичкото издание.

u konteks na postov, iam videno dosea mnogu fini luge mashki, sho zenata nivna od svojata bolna ambicija i pozuda(posho prirodno e stvorena takva), gi ima upropasteno naskroz,

i tuka nema logika, zasho ako i dozvolite na zenata da ve vodi niz zivotot so nejzinite zelbi i baranja, ste go naebale debelo i toa, ve cheka sigurna propast, sho i da napraite taa ke bara ushteeee i ushteeee, nema da se zadovoli pokraj toa sho se ke napraite, se dok ne doete do planina nekoja kao kilimadzaro i vi kaze:

"ej mule moe, ja gleash planinava pred tebe"?...digni ja so mene da se osekam kao kraljica, toa me pali-a tebe ko te mmmmm uh-uh, jas sum zena a ti si tuka za mene samo...epa muda moja strada ne tvoja-posho nemash:smir:

Meне не ми е битно дали е паметна или не жената.
Само нек е со облини, другото е ситница

ретко ги има... не можам посложен виц да кажам на жена:)
и заборев, љубам паметни...

Ja ne se plasam od pametni zeni , se plasam od onie koi se pravat pametni tie se polosa kombinacija i od glupi zeni.

Najlosa kombinacija e ambiciozna zena koja se pravi pametna oti procitala Alhemicarot za cirka 3 meseci .

Pametna zena znae kako treba so maskite i ne se kurci oti e pametna , takticki e spremna , potkovana i bas mi e super koga sum so takvi pametni zeni.

Steta sto poveketo od niv bile neubavi , no i takvi neubavi ne bile neiskompleksirani dakle definicija za pametna zena e NEISKOMPLEKSIRANA PRIRODNO SPONTANA ZENA .

I love it !!!

Се разбира дека мажите сакаат умни жени, кој нормален сака глупача да му го исполнува денот?!

Она што мажите не сакаат, во голем дел, се жени кои не се мирни, сталожени, кои имаат проблем со самите себе и не играат тимски. Мажот цел живот решава проблеми, најмалку сака некој да му ги ствара.

Ako e radi zabava ili takanareceno za edna nok iskreno seedno mi e dali e pametna ili ne.Ali ako e za dolga vrska togas i kako sakam pametna.I sekako malku otkacenka.Ama malku i taa otkacenost da ja pokazuva samo pred mene.

P.S Da ne baram mnogu,a?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom