Колку им верувате на луѓето околу вас?

• Креатор на темата Креатор на темата Spaski
  • Време на започнување Време на започнување
по некои искуства (лоши) не верувам на никого освен на моите дома :toe:

По доста дешавки во последниве неколку години дојдов до заклучок....да си вервам на самиот себе оти никој друг не заслужва!

Им верувам само на родителите и би и верувал на девојка ми кога би ја имал на друг никој :pipi:

Верувам во семејството (најблиските).
Останатите ги слушам, ги почитувам нивните различни мислења и сфаќања - доволно за да бидам социјален и прилагоден за средината што ме опкружува.

Им верувам само на родителите и би и верувал на девојка ми кога би ја имал на друг никој :pipi:

Ќе и веруваш безусловно само затоа што ти е девојка? Нема барем пред тоа да ја заслужи довербата? Или штом ти е девојка тогаш никогаш не би те излажала?

Ќе и веруваш безусловно само затоа што ти е девојка? Нема барем пред тоа да ја заслужи довербата? Или штом ти е девојка тогаш никогаш не би те излажала?
Па нормално, штом ми е девојка сигурно би и верувал на тоа мислев :smir:

Не верувам многу на луѓето,оти на неколку пати сум изневерена.
Секогаш си чувам барем грам резерва.

Според мене добивањето статус девојка значи придобивање на довербата.

Па нормално, штом ми е девојка сигурно би и верувал на тоа мислев :smir:

Јас па мислев за некој да добие доверба (барем кај мене) треба да ја заслужи. А каде што има случај денес се запознаваат, утре се пар тогаш? И тогаш девојката/момчето има статус партнер. И тогаш ќе имаш доверба?

Јас па мислев за некој да добие доверба (барем кај мене) треба да ја заслужи. А каде што има случај денес се запознаваат, утре се пар тогаш? И тогаш девојката/момчето има статус партнер. И тогаш ќе имаш доверба?
Violent малку ги искомплицира стварите , секако дека одма не се стекнува доверба кај девојка , но штом си се доверил значи веруваш во неа :smir:

Како што кажа погоре им веруваш само на родителите и на девојката доколку ја имаш (што значи ја немаш). Еве најпросто ќе ти објаснам штом не ме сфаќаш. Значи имаш другарка но не и веруваш (затоа што моментално им веруваш само на родителите). После некое време ти станува девојка и опаа ти добиваш доверба во неа? Значи додека ти била другарка не си имал доверба во неа, но сега откако ти е девојка имаш доверба само затоа што кај тебе го добила статусот девојка.
Смислата ми беше зошто еве на пример имаш повеќе доверба во девојката (односно ќе имаш доверба доколку би ја имал) него во другарите на пример?

Не мислев така... Сакам да кажам дека партнерот треба да ја заслужи довербата за да стане партнер и така добива статус доверлив (може малку свртев во круг ама така е)...

за вас nz брака ама јас знам околу кој шо и како да зборам...тоа ме научи еден многу голем звер порано.....од моите другари горе доле знам на кои колку толку да му верувам ;)

normalno deka dobivanje status devojka, no i decko znaci pridobivanje na doverba, toa definitivno e taka, zatoa sto ja smetas/ go smetas za mnogu pobliska licnost odosto pred toa, a i plus decko i devojka, pa zaso se zaedno samo za da se sakaat???, ne tuku i da se podrzuvaat megusebe, kako i da se razbiraat, i sekako doverbata megu niv dvajca igra isto taka klucna uloga vo nivnata vrska.....

Па нормално дека го правам и јас тоа. Секогаш пробувам да покажам дека сум веродостоен и кредибилитетен тип.

ok ok, ne mora odma da skokas, znam deka si verodostoen so informaciite sto mi gi kazuvas :kesa:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom