Колку години сакате да живеете?

• Креатор на темата Креатор на темата влатко
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Локација
Riga
Веб-сајт
kajgana.com
Хехе сеа ми текна темава да ја напишам.
Јас би сакал да живеам некаде околу 80 години.
Па мислам дека е доволно :lud:

Еден трицифрен јубилеј и доста е.

kolku mi dale tie od goru tolku.... ne se lutam

120...pa posle da me prasaat dali sakam da umram:)

Ova e mnogu glupavo prashanje, kolku i da recam ne kje mi se dovolno, ne veruvam deka i nekomu bi bile. Sekoj chovek dlaboko vo sebe e vitalist kolku i da go negira toa.
Bi odgovorila malku poinaku: Sakam kvalitetno da zhiveam! Ne sakam mojot um nikogash da se pokori na prosechnosta! Sakam sekoj den da mi bide ispolnet so ljubov i razbiranje, so mnogu nasmevki i topli pregratki, taka kje mozham da umram so smirena dusha...

Имаше една песна од Alphaville - Forever Young. Сакам вечно да сум млад

Колку и да е, боље краток исполнет живот отколку долг празен живот. Сакам секој ден да си го изживеам до максимум, да си ги имам тие што си ги сакам до себе, и да знаат колку ги сакам, колку ми значат, и колку ги ценам.
Нормално дека секоја личност сака да живее што подолго, така да би рекла сакам долг живот исполнет со среќа и љубов.
А и како што спомна Ирис, секој човек е виталист, само некои тоа не ни го знаат, и им треба нешто да ги поттушни за да дознаат. Као филмот Секира, ваљда гледан ви е на повеќето од вас. Едноставно луѓе си го запоставуваат животот, и кога ке им кажат дека можеби нема да ја преживеат вечерта, тогаш им текнува колку тоа они си го сакаат животот.

доволно долго

Многу хехе Би сакал Бесмртност

До 2086-та година. :)

sakam da ziveam dovolno dolgo za da mozam na site luge da im pokazam deka gi sakam,za posle od ko ke umram site da me nosat vo svoite srca!

доволно ми е да жевеам до 2100год.

Сакам безсмртност. ама бидејќи тоа не е можно, би се задоволила со 87.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom