Колку години сакате да живеете?

• Креатор на темата Креатор на темата влатко
  • Време на започнување Време на започнување
Ne mi treba da ziveam mnogu. Samo sakam da me pishi po toa uchebnichinjata po istorija :) Po dobro se razbira :))))

Ne znam tocno ama dosta dolgo mozda edno 90 god ama zavisi i od zdravjeto ako se me boli i se mi otkazalo togas nisto ama ako sum zdrav moze.

Никогаш не би можел да одговорам на вакви прашања....можеби повеќето од нас сакаме да живееме над 80 години дури и повеќе но навистина никој подобро не размислил како ќе биде животот на тие години...тогаш едноставно само ќе можеме да седиме,да се дебелиме,да спиеме,да лежиме и да јадеме...ако живее некој со нас тоа би било супер но кога си сам за да одиш во продавница на 20 метри од куќата ќе ти требаат 10 минути со бастунот да се мачиш...во некои моменти кога тажни работи се случуваат и ни иде да сакаме да умреме...а годините исто така зависат и од исхраната и ако имате килце повеќе од што треба тешко се дише и некоја година се скратува така да мојот "конечен" одговор е дека сакам да живеам колку господ ќе ми одреди а тие години и да се 20 односно да ме згази кола или да ме убие или стрела некој воопшто нема да ми биде жал,ќе знам дека иако не сум направил се што сум планирал пак ќе бидам спокоен и спокојно ќе живеам на некој друг свет

Се додека не почнам пак да какам во гаќи, ќе живеам! :je:

Подобро помалку, а поквалитетно отколку повеќе, а мизерно! Толку за да можеш да си поуживаш во животот, да видиш, да прошеташ по светот, да се забавуваш, да се ожениш, деца, внучиња...Убава старост и мирно да си отидеш без многу врева и по убаво да те памтат потомците!

do koga treba da zivees ke zivees toa ne moze da se predvidi ili pak da reces do koga ke zivees

Па јас мислам дека беше доволно.
Дојдов,видов и ај па ако не,да си одам.
Не сакам да се влечкам до 123,5 години и Господ да ме забраи.
И сега се влечкам,знам како е.
Значи,Боже,може! :)

eeeeeхееееееееееее....уште многу...имам долгови за враќање!!!:je:

bibika напиша:
Па јас мислам дека беше доволно.
Дојдов,видов и ај па ако не,да си одам.
Не сакам да се влечкам до 123,5 години и Господ да ме забраи.
И сега се влечкам,знам како е.
Значи,Боже,може! :)

Да можев ќе ти дадев црвено за воа! :nerv:

dosta mi se 69 godini najkul ke mi bide togas:)

139год 11 месеци 23 дена 19 саати 45 минути

Кој си ги нема завршено работите на време и 1000 години нема да му се доста. -Што се однесува до мене, главните цели ги постигнав така да секој нов ден ќе ми представува само нов предизвик за нова цел во наредните денови кои ми преостануваат. ...заправо не е важно колку години сакаме туку колку години можеме, ама онака како што треба!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom