Колку го сакате/сте го сакале школото ?

• Креатор на темата Креатор на темата ApocaLypTo
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
22 септември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
32
Па вака сеа.. Повеќето од вас мислам дека ќе кажат дека ич не го сакаат/сакале.. Ама сепак сакав да ги видам вашите мислења.
Шо е до мене.. Го сакам.. Сепак можеш да научиш многу корисни нешта.. Ама па некад сакам да го нема.. Сепак, најмногу го сакам ради дружењето, стекнување пријатели.. А вие ?

Школото (средно и основно) не го сакав. Школо ко школо, досадно, биологија, математика мразев, ама затоа часовите по историја и англиски ги обожавав, отсекогаш сум ги сакала.

А сеа, факултетот го обожавам. Дефинитивно не згрешив што се запишав таму. Мерак ми е, посебно овој семестар сеа што почна да одам на факултет, убаво ми е, дури и ми се учи, ептен ми е интересно.

Јас го сакав школото. Од прво до средно па дури и денес на факултет.
Како мала сите ми се чудеа како можам да сакам да идам во школо ама просто едвај чекав, а посебно за време на распуст :)))
Летово пак истото.Повторно едвај чекав да тргнеме на факултет... Што да правам, мразам да сум дома :)))

хммм интересно вака... На почетокот на основно обожавав да идам на школо (еден вид на занимација ми беше) После во петто одделение добив страшна аверзија и тоа поради професорките (математика, биологија, подоцна и физика - кај се најдоа бош наставнички по природниве предмети не знам:pos2::pos2:). Во средно, поради тоа што во основно не бев толку лабав по предметите што не ми одеа, лесно се снаоѓав... Предметите што ги мразев ми станаа интересни (колку за почеток) А после забегав во еден вид монотонија... Учев, не многу дома, а постигнував високи оценки (све на стара слава ЈБГ) И што??? Испадна факултетот да не ми се допадне после (првиот избор - Етнологија). Сега на вториов поголема желба се пројавува... Далеку поголема.

Го обожавам школото. Без разлика што сеуште имам предмети кои ги мразам поради наставник или поради содржината (хемија, физика, годинава биологија) сепак интересни работи се случуваат. Летото често ми беше досадно и скоро секогаш уште од почеток на август го чекав септември. Нормално дека има тешки работи за учење, но без разлика со кампањско или редовно учење скоро секогаш сум се извлекувал. Нормално, ова што го зборам ми е за средното каде што учам сега и порано во основното

Во прва година мразев да одам во школо. Бев во Јахја Кемал, 5 дена без да видам другар(к)и во Гевгелија, 5 дена Турците ќе ме ставаат затворен во отприлика 800метри квадратен простор, ќе ме мачат со јазик кој го мразам, и ќе ме стават во соба со деца кои само се закачаат. Епа го неќев тогаш. Но годинава е тотална спротивност. Супер ми е. Можда понекогаш премногу се замарам за некои работи како "Леле шо ако извадам 4", ко некоја бубалка која нема да може да попраи отпосле ама тоа е дека сум во нова средина па сакам да ме запознаат подобро професорите пред да се опуштам малку ко другите. :)

Ne go sakav skoloto a stose odnesuva do druzbata ja imav i na ulica kade sto isto taka se uci edno vidoizmeneto skolo.

Зависи , каков ми е денот, така се менува и мислењето. Вчера супер си поминав на школо и си мислам колку го сакам, ама ако ми се натрупа за учење - ништо не мразам повеќе од школо. Во глобала интересно ми е на чколија, годинава одма што се распуштовме по 3 дена ми стана досадно и пекав да одам на школо.

Си го сакав школото многу,не поради тоа што учев туки заради дружбата со другарите :smir:

Го сакам заради забава, дружење запознавање нови фаци од целото школо, а кога ке дојде време за учење го МРАЗАМ!
тоа е.

пааа,мешани емоции.Прво ми паѓа на памет цела заебанција и смеење на часовите дружење со другарињата на часови на одмори,по кафани,дискачи сите луѓе што ми останаа од тогаш до денес.
После ми доаѓаат гадните емоции од станување рано,автобуси гужви,кецови,намалени поведенија,полагања во августи карање и молење професорки,дерење дома и се тоа.
Се на се не ми беше многу сериозно сфатено за да го мразам,да можам ке тргнам од утре пак после 3 години,и многу малце би сменил од што беше :)

Го сакам заради друштвото, сите зафрканции, смеата...
А го мразам заради часовите и сите гадни професори(со исклучоци:smir:)
Од сите предмети само на историја и англиски ми се оди...од другите ми се гади.

Ехххх супер е школото за друштво, за заебанции. реметење на професори, бегање од часови, чмаење во парк после школо или идење на кафе, екскурзии и слични ствари али мора да се учи ММЕ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom