Колку е популарна кошарката во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Billa Bong
  • Време на започнување Време на започнување
Da vi kazam iskreno od koga pocna Strumica da redi pobedi 100% od Naselenieto na Strumica pocna da se interesira kosarka gledanosta na natrepvarite vo STrumica iznesuvase premngu mala imase po 200-300 gledaci a seka nema mesto vo salata..
Po 3.500 4.000 Gledaci pocna da se polni salata samo taka da prodolzime mislam deka ke stasame do nekade
ovaa godina segde ke bidat puni salite

ovaa godina segde ke bidat puni salite

Da da i jas mislam deka ovaaa godina posetenosta na kosarkarskite natprevari ke bide na povisoko nivo.Osven vo Strumica i Bitola ocekuvame da naideme na polni sali vo Kavadarci i vo Skopje.Spored kvalitetot na kosarkarskite ekipi realno e da se kaze deka Strumica e cekor ponapred od drugite no eve se pojacaaa i Feni pa tuka nekade se i Rabotnicki i Pelister.Glavno mislam deka borbata ke se vodi za 2 ro mesto bidejki tesko deka nekoja od ovie ekipi ke moze da i parira na Strumica.No eve pocnuva uste malku sezonata i ke vidime kako sto ke bide no pred se mislam deka ne ocekuva mnogu interesna i vozbudliva sezona. POZDRAV:wink:

Da da i jas mislam deka ovaaa godina posetenosta na kosarkarskite natprevari ke bide na povisoko nivo.Osven vo Strumica i Bitola ocekuvame da naideme na polni sali vo Kavadarci i vo Skopje.Spored kvalitetot na kosarkarskite ekipi realno e da se kaze deka Strumica e cekor ponapred od drugite no eve se pojacaaa i Feni pa tuka nekade se i Rabotnicki i Pelister.Glavno mislam deka borbata ke se vodi za 2 ro mesto bidejki tesko deka nekoja od ovie ekipi ke moze da i parira na Strumica.No eve pocnuva uste malku sezonata i ke vidime kako sto ke bide no pred se mislam deka ne ocekuva mnogu interesna i vozbudliva sezona. POZDRAV:wink:
ovaa godina nema sansi rabotnicki da ne zeme titula!!!!!!:helou:

Пред 2 години во Струмица кошарката ич не беше пополурна но од лани повторно почна да се издигнува и да се оди на утакмици и салата да се пуни до последното место

Ovaaa godina Rabotnicki e najslab spored mene za razlika od drugite godini nanazad , pa zatoa mislam deka ima poveke sansi da ne zeme titula otkolku da zeme REALNO GLEDANO. pozz
ne si videl se posto vasiot strumicki tim ne saka da igra prijatelska so rabotnicki SE PLASAT!!!!!!!! dokazano cicko mi e maserot na fersped

ne si videl se posto vasiot strumicki tim ne saka da igra prijatelska so rabotnicki SE PLASAT!!!!!!!! dokazano cicko mi e maserot na fersped

hahahahaha abe aj te molam ne zboruvaj gluposti strumica se plasele da igrat so rabotnicki prijatelska utakmica.Vidi sega mozebi rabotnicki sakale da igrat so strumica prijatelska no strumicani sigurno se odbile bidejki tie sakaat da igraaat so pojaki sparing partneri i nema sto da se zamarat so rabotnicki a ke vidime koga ke se sretnat vo prvenstvoto.Vo nekoj prethoden post napisa deka ste gi tepale na amak mozebi ste gi tepale no izgubivte od niv vo Ohrid mislam deka bese , i mi kazuvas deka ste go tepale na Feni 8 razlika a zosto ne spomnes na turnejata vo bugarija koga site utakmici gi izgubivte ne mozevte edna utakmica da tepate epa bratce tuka se gleda kvalitetot na Rabotnicki :baeh: pozz:helou:

Jas sum za Rabotnicki, ama iskreno kazuvam deka ovaa godina tesko ke osvoime titula.Mislam deka Feni ke bide sampion

1.KK.Strumica
2.KK.Feni
3.KK.Rabotnicki
4.KK.Pelister

Moja prognoza :wink: :wink: pozz:helou:

1.KK.Strumica
2.KK.Feni
3.KK.Rabotnicki
4.KK.Pelister

Moja prognoza :wink: :wink: pozz:helou:

Да не ја промаши темата?....Колку е популарна кошарката во Македонија е темата...треба да кажеш дали е...зошто е ако не е зошто не е итн:wink:

Spored moe mislenje kosarkata e mnogu popularna vo Makedonija no toj stepen na populacija se namaluva pogotovo vo malite gradovi kako sto se Struga,Probistip i tuka nazainteresiranosta e vo golem procent za zal,a drugi pomali gradovi da ne nabrojuvam ,no vo pogolemite gradovi e mnogu polesno, golemi finansiranja, sponzori i sega Strumica se zainteresira za kosarkata koja ne bese popularna podolgo vreme i taka da ostane za dobroto za site deca i za idninata vo kosarkata vo R.M.
p.s-''Basketball has the power to change the world''

Кошарката можда не е ко фудбалот популарна...ама станува се поатрактивна меѓу децата!

Популарна ево градовите што има клубови што се натпреваруваат во прва лига. Кога играше Струмица 2005 сите ѓи чекаа натпреварите. Неможеше да се дојде до карта.

Популарна е, беше минатата година повеќе популарна, но не е како фудбалот и ракометот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom