Колку е чист воздухот во РМ

• Креатор на темата Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување Време на започнување
Патувам скоро секој ден во Скопје,и најчесто 8-9 часот од сабајле пред влезот на Скопје наидувам на една чудна магла,која чисто се сомневам дека е создадена по природен пат...си треба граѓанска реакција,како за во Велес...

Речиси непроменето цел ден

Сегашно ниво:

500

Вредност на Индексот

»

> 300

Ниво за здравје

»

Опасно

Мерки за претпазливост

»
Сите треба да избегнуваат секаква физичка активност надвор

Правец на ветер

Брзина на ветер

0,76 km/h

Амбиентална температура

7,67 °C

Релативна влажност

78,23 %RH

Tolku mu e maksimum na merachot.

Е толку му е... Гарант е полошо во Центар, кај мене сепак "се дише". Иако мириси како да гори пластика. :S

To e валјда од јаглерод моноксидот, иначе, кој и да го правел мерниот инструмент, коа напраел 500 сигурно не очекувал да се дигне до 500, а кај нас во мк максимумот се надмина.
Али пренаселен е скопје милион жители на едно место не се малце, па и студенти додај, коли колку има, фабрики, огрев на дрва, по домаќинствата, па и парното кога загрева и тоа на дрва на јаглен на што ти знам нешто се користи и то загадува, слабо насаден е со растенија градот, така да не загаден презагаден е скопје.

Јас одсекогаш сум бил за то да се инвестира во сите градови во македонија а не само да се инвестира во скопје и последно време тетово, зато и цел народ пребега во скопје, колку само има доселено, градовите настрана пусти останаја, а и ќе останат никој не вложува кога нема луѓе:)

To e валјда од јаглерод моноксидот, иначе, кој и да го правел мерниот инструмент, коа напраел 500 сигурно не очекувал да се дигне до 500, а кај нас во мк максимумот се надмина.
Али пренаселен е скопје милион жители на едно место не се малце, па и студенти додај, коли колку има, фабрики, огрев на дрва, по домаќинствата, па и парното кога загрева и тоа на дрва на јаглен на што ти знам нешто се користи и то загадува, слабо насаден е со растенија градот, така да не загаден презагаден е скопје.

Јас одсекогаш сум бил за то да се инвестира во сите градови во македонија а не само да се инвестира во скопје и последно време тетово, зато и цел народ пребега во скопје, колку само има доселено, градовите настрана пусти останаја, а и ќе останат никој не вложува кога нема луѓе:)

e ова што пиша ниедна власт не свати од СР Македонија па до денес како независна и демократска. :D

Вчера кога заврна беше 372, а денес кога заврна си остана 500 -.-

Како во неработен ден највеќе да се искачи нивото. Сигорно има голем загадувач на прсти можат да се избројат.

Е сеа да не испадне генерализирам, ќе кажам чест на исклучоците...
Фала :D Исклучоците инаку не сеират на темава.Озбилна работа е.

Ете за тоа не треба толку во Скопје да се иде загадено е, седите си дома.
--- надополнето: Nov 23, 2011 10:35 PM ---
колку само стари возила се внесоја во државата и тоа е една од рпичините за вакви загадување. од европа ѓубрето го исфрлија и кај нас го пратија.
Какви коли, денес најмалце имаше гужва, нешто друго е и корне надвор многу, ова не е од коли!

Ете за тоа не треба толку во Скопје да се иде загадено е, седите си дома.
--- надополнето: Nov 23, 2011 10:35 PM ---

Какви коли, денес најмалце имаше гужва, нешто друго е и корне надвор многу, ова не е од коли!

еден дел мора да е од коли, ако си се искачил на водно ќе ја видиш маглата што ја ствараат автомобилите како виси над градот. доволно е покрај вардар на кеј да прошеташ на чист воздух па излези после тоа на буелвар ќе ја осетиш разликата на чистиот воздух и гасовите што ги испуштаат автомобилите.

Јас сум до самиот кеј и да ти кажам право овде не се диши, кој знае како е на самиот булевар.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom