Колку често се грижите за вашата орална хигиена ?

ѕнај дека има голема разлика помеѓу парадентоза и парадентопатија. првото е навистина лошо, но ова второто е нешто кое како така може да се контролира. јас го имам второто (парадентопатијата) и веќе 25+ год си терам. норамално, редовни прегледи, чистење на каменец и до 4 пати во год, пушач сум, ......... конец релативно често, и така ќе си тераш.

родители вашето дете првиот контакт со стоматологот треба да го има со никнувањето на првите забчиња , иако се тие млечни и ќе се променат во детството , детето мора да стекне навика како за четкање на забчињата така и за редовни контроли...
и не заборавајте , вашето дете да ги исчетка забчињата пред спиење
во текот на ноќта избегнувајте да им давате засладени напитоци , млеко...течности богати со шеќер поради појавата на кариес на сите забчиња, избегнувајте да им давате лижавчиња...

Не праам реклама, ама го користам овој раствор за плакнење и стварно е нешто многу добро, ја освежува устата повеќе од четкањето, посебно после јадење некое јадење кое "надалеку се осеќа :D". Недостаток е тоа што е скап, 250 денари, а има раствори и од 80, 150 ...

kolynos_oragoo.jpg
Мислење за оваа паста за зуби дали е добра,користи ли гу некој од вас???

,,,e sega vaka deca,,,

,,,namesto pasti koi vo denešno vreme se pod znak na prašanje zaradi sostojkite,vi predlagam čistenje na zabi so mnogu poefikasna i poevtina varijanta,,
,,,na mokra ĉetkica posipete obiĉna soda bikarbona ,a postapkata e ista,,,
,,ne vrtete so oĉite i ne se prašuvajte što zboruvam,,,tuku ednostavno isprobajte,pa posle spodelete iskustva,,,
,,pozzz,,,

Si mijam zabi.... Samo zaradi zdivot da ne mi kopa. Inache od oralna higiena korstam i konec.

,,,e sega vaka deca,,,

,,,namesto pasti koi vo denešno vreme se pod znak na prašanje zaradi sostojkite,vi predlagam čistenje na zabi so mnogu poefikasna i poevtina varijanta,,
,,,na mokra ĉetkica posipete obiĉna soda bikarbona ,a postapkata e ista,,,
,,ne vrtete so oĉite i ne se prašuvajte što zboruvam,,,tuku ednostavno isprobajte,pa posle spodelete iskustva,,,
,,pozzz,,,
По штетен совет да дадеш здравjе....
Сода бекарбона е активна состоjка коjа што го повредува надворешниот дел на забите. НИКОГАШ, ама никогаш не го правете ова. Штурак а тебе ти препорачувам да престанеш колку што може побрзо пред да си ги уништил забите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom