Seniorita
џм..
- Член од
- 11 април 2011
- Мислења
- 1.344
- Поени од реакции
- 681
7.000 евра месечно? Од каде до ваква пресметка, огромни трошоци си му бапналаФиксните трошоци би му биле околу 2.500 евра, бар по она што го кажа. И дали го имаш истражено пазарот, колонијал и не е баш најсјаен тип на бизнис, макар да во село може и да успее.
Ова 7.000 во евра, долари, денари, јени, лири е или????![]()
спомнав негде евра? - не ..
туку му кажав груба сума од 7.000 денари, дека нема шанси поламце од тие да има како фиксни трошоци ..
и да, истражено ми ова

--- надополнето: Nov 16, 2011 8:47 AM ---
Јас сигурно ке го почнам овој бизнис па макар и би заглавил што според мене има многу шанси да заглавам, се ми е испитано, потрошувачи, конкуренција, пресметани ми се трошоци за струја, вода, греење..
Ме интересираат за отворање фирма колку се плаќа на почеток и колку се плаќа за фирмата на годишно ниво, комплетно осигурување на работник со минимална плата и слични законски трошоци (затоа и ги викам задолжителни). Ви благодарам на одговорите. Сепак треба да разговарам со некој што веќе има искуство со ваков бизнис или некој адвокат, правник, сметководител....
епа тогаш, 4.500 или 5.000 беше при отварањето на фирмата, и 3.000 годиншно.. по асален сметководител околу 2.500-3.000, ддв, и тие работи ги знаеш ваљда .. ако сакаш исто така аклохол со лиценца +20.000 ..
цените се во денари, не евра ..
а ако сакаш да не се мачиш по канцеларии, и папитологија да спремаш, најми си адвокат, за помалку од 10.000 ќе ти среди се работа, и ќе ти ги донесе документите дома