Колкава е потрошувачката на гориво на вашиот автомобил?

• Креатор на темата Креатор на темата Alek_Sk
  • Време на започнување Време на започнување
за сега ,додека е ново и со 550 киломотри поминато досега,вика дека троши 8.8-9.2 ....за понатака ќе видиме...иначе градска е толку на отворено не сум ни помислил да видам

На што кола и што мотор кубикажа коњажа ?

Лапаат бензин киите :( и сидот 1.4 троши 10 и кусур :P
Aбе си викам ај ново е уште малце и ќе намали,али само си се лажам:LOL: али тоа е што е...прееска со 1000 на бензиска па резервоарот рипна у пм....се зачудив дуриo_O

Aбе си викам ај ново е уште малце и ќе намали,али само си се лажам:LOL: али тоа е што е...прееска со 1000 на бензиска па резервоарот рипна у пм....се зачудив дуриo_O

Најточно на истата бензиска, напуни до крај извози 100 км па пак до крај ... знам дека БОЛИ да напуниш до крај резервоар :)

Голф 4 1999 1.9 тди
Скопје-Охрид 5.1л, со 5 души
Низ Скопјево 6,1л.

Најточно на истата бензиска, напуни до крај извози 100 км па пак до крај ... знам дека БОЛИ да напуниш до крај резервоар :)
не да боли,ама еве баш ќе пробам да видам што ќе каже:)

не да боли,ама еве баш ќе пробам да видам што ќе каже:)

Ај па пиши ... мене градска ми измери така 6.5 а отворено 4.5-.4.7 ... тоа летоска имам пишано во темава се работи за Opel Corsa 1.0 12V

Голф 2 4,5 отворено 5 ипол градска

Citroen c1, 1.4 HDI

300km (Скопје-Штип-Кочани-Берово-Струмица-Валандово) 11.17литри или 3.72/100км со клима.

Истото иста потрошња има извадено или +100-200ml. на отворено со клима со 4ца, јако товарено (300кг+) и со вожња 120-130км/ч.

У град зависи, 5-5ипол... како го возам

Летово, тура од 4300 км, со Опел Корса 1.0, на плин. Четворица, со кровен куфер, товарени ко за на одмор. Потрошња од 6.6 Л/100км, максимум возена 120-30.

Киа Рио 2011-земено на 1 март...досега поминати 550 киломметри негде..... 1.2 мотор 87 коња........
Абе земи вози таму... 500 км од март до сега, тебе појќе ти пареј бензинот од резерварот отколку шо го возиш :icon_mrgr: . Јас толку врвам за 1 месец.

Сериозно, после 2000 км очекувај дека ќе падни потрошувачката... со твоето темпо на возење, за едно 2 години.

Плин 15л/100км градска - 8л на отворено сред зимо летово немам мерено.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom