Колкав е вашиот гејмерски стаж?

• Креатор на темата Креатор на темата Mac))
  • Време на започнување Време на започнување
Од 86та, све што имаше од игра, ја изиграв... Почнав со Amstrad 464, во тоа време - прва лига, со колор монитор, ти реков - ми рече...
И така...

Почетокот ми беше со Amstrad CPC 464 и неговите игри во далечните (барем според мене далечни) 1988-1990.

370px-Amstrad_CPC464.jpg

После тоа се продолжи со Amiga 500 и најдобрите игри што ги имам играно во мојот живот се до 1998 кога ја продадов за 200 марки заедно сосе 200 дискети со програми и игри. За жал никогаш не ја проширив мојата Amiga за екстра 512 KB рам и да поиграм уште подобри игри од тие што ги тераше до тогаш.

amiga_500.jpg

Со парите од продадената Amiga си купив нов Playstation за 350 марки (пред да го купам му држеа цена од 550 евра).

По две години играње на Playstation (имав едно 150 игри) во 2000 година го купив мојот прв PC (Duron 600 со TNT32) и го користев истиот се до септември 2005 каде го трампав (без мониторот и хард дискот) за нов процесор.

До сега најголеми играчки импресии ми оставлие игрите за Amiga и Playstation додека PC не толку. Amiga-та со револуционерната графика и игривост на игрите, додека Playstation-нот со неговата едноставност (ставаш цеде, пушташ телевизор, седнуваш во фотеља, ги креваш нозете и играш).

prf pC pentium I na 120 mhz pamtam togash samo sto iskoci nfs2 ja utepuvaf od ugranje :)

vardarce напиша:
Почетокот ми беше со Amstrad CPC 464 и неговите игри во далечните (барем според мене далечни) 1988-1990.

370px-Amstrad_CPC464.jpg

Хехе, епа за истиот зборев и јас;) Баш ми е драго што имал и друг таков компјутер. Ама баш е ист ко на сликата, пошто мислам дека имаше и некоја друга верзија, ама со зелен екран (но не во боја, значи со зеленкасти нијанси), Еееееее, ја уште го чувам, а ти?:icon_lol:

Андроник напиша:
Му текнувaат овиe игри на некого?

lotus-3-the-ultimate-challenge-ss1.gif

princ1.gif

ski-or-die-ss1.gif

:)

Ееее... тоа беа времиња :icon_lol: До ден денес коа ме фаќа носталгија знам да ја свртам игричкава.
Иначе, официјално навлекување некаде од ’97, значи 9 години.

c c c c c jas 1988 ne sum bil roden ovie duri i igrale :):):):):):)

Ако ги сметаме флиперите тогаш играм игри од 1984-85,а на компјутер почнав од 1990 кога ми купија моите Commodore 128 D (не работеше на касети туку на 5,25 инчни дискети)....ех колку јаки игри имаше тогаш за Комодорето...па ко ќе се сетам дека порачував игри и програми од Белград (ги чекав по цела недела и кусур за да стигнат),и кога ке дојдеше порачката бев пресреќен :)

od koga ispadna pingot...u dalechnite 90ti ako ne gresham. i vakvo nintendo imaf kao shto krusha03 ima staveno slika, i go ropaf denonokjno. vlagaf u filmovi deka tie rachkite se ustvari kontroli za avioni, i epten se zanesuef. a inaku sea uopshte ne igram igri, samo zamaraat i epten opsesija se. ako se pochnish nemozhesh da prekinesh taka da uopshte ne ni pochnuvam. ali do den deneska najzakon igra mi e super mario najprvite;) ne ovie naprednite sea shto ste...klasiki bratche kolku i da gi igram ushte mi se kul

Со компјутер пораснав ама гејмерски стаж имам нула.

Bajagi, pocnuvajki od video igri vo onie flipernicite, fenix i galaga, donki kong i pakman, prodolzuvajki so vakov tekken u kutija (znaci ne od playstation) i bevme najbolji u gradov (trojca drugari, a koj bil u taftalidze da igra, u bauhaus i u autokomanda kaj policijata kje se seti na ponizuvanjata so im gi praev so lei). Posle doagjaa na red fliperi (hulk - u skopje flipernicata), komodore 64 i najomilenata za mene desertfox, kako i do den denes na mame so si gi igram - 1942 i pangot.
pa 386 DX, pa sega PS1 i ps2. A se sekjava li nekoj na odisejata na abi dosta dobra igra za PS1?
pa posle red alert, starkraft i warkraft, unreal turnament (face stazata snajper i od kulata), medal of honour i sega call of duty2.
puuu, ama staz za u penzija sum bil ( so benificiran sum :je: )

Ај те молам смали ја сликава па да го избришам коментаров

минаха години

Прво ПЦ во 1993 386-ка, на него Civilization, Prince of Persia Doom итн. после P100-ka , па Целерон 466 со TNT2 , pa PIII 866 512mb ram и Geforce 4200Ti и на крај сеа AMD 64 3200+ 1GB Geforce 6600GT. Игрици нема да набројувам пошто ни самиот не знам колку се до сеа. И мора да кажам дека од почеток сум стриктно PC гејмер, и дека не поштуем многу конзоли (лично мислење, немој да ме пцуете одма :) )

noviot напиша:
Прво ПЦ во 1993 386-ка, на него Civilization, Prince of Persia Doom итн. после P100-ka , па Целерон 466 со TNT2 , pa PIII 866 512mb ram и Geforce 4200Ti и на крај сеа AMD 64 3200+ 1GB Geforce 6600GT. Игрици нема да набројувам пошто ни самиот не знам колку се до сеа. И мора да кажам дека од почеток сум стриктно PC гејмер, и дека не поштуем многу конзоли (лично мислење, немој да ме пцуете одма :) )
И ја вака слично еволуирав со компјутерите једино шо јас од PII рипнав на PIV

Може да се каже гоолем. Прво имав амига, па commodore64, па 286,386,486 П1, П2, и за на крај да купам АМД. Амигата ми ја купија на 3 години, и од тогаш не сум тргнал раце од компјутер... тоа се некаде околу 13-14 години. Ги имам поминато сите игри, од tetris, pacman, commander keen, mario, doom, стратегии, акции, point 'n' click... Досега највеќе сум уживал во играњето на сериалите Quake I, II и IV, Doom I, II, III и Half-Life I и II. Прва игра која ми остави посебен впечаток беше Doom I, ја имав свртено неколку пати, тоа беше во 95 година, значи 2 години после излегувањето на Doom I, тогаш сум бил 5-6 години. А, сега, редовно играм Half-Life 2, CS:Source и Call Of Duty II.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom