Колкав е вашиот гејмерски стаж?

• Креатор на темата Креатор на темата Mac))
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Еве пишувајте и на оваа тема.
Мене ми е 10 години(Prince of Persia,Doom)а имам компјутер од 5 години.
Тоа беа времиња

Епа почнав пред 7-8 години од прилика ама на компјутер тоа а иначе ако се рачуна SonyPlaystation може има и поеке.Ама јас си за почеток си рачунам она пред окулу 4-5год со Кантер коа почнав.Се секаваш Мац на турнирот на саем ???? хахахах FL vs Destroyers :pos::pos:

Почнав на нинтендо......:) Не знам дали се речуна тоа, после играв некои игрици на playstation и на крај заглавив на pc во, но кога се вклучив на нет малце ги подзаборавив игрите.
Сега висам на кајгана:)

Па купив нинтендо 1994 па компјутер 1999 досега едно 12 години :)

аааа и нинтендо ли се рачуна :) епа тогаш од 1992/93

Све се зима во предвид освен Тетрис :)

Му текнувaат овиe игри на некого?

lotus-3-the-ultimate-challenge-ss1.gif

princ1.gif

ski-or-die-ss1.gif

Ski_or_Die_NES_ScreenShot3.jpg

Не знаете колку се радував кога излезе Need for Speed (првиот првиот дел)

:)

Кај ги извади сликиве....Ех колку сум ги играл овие(Prince of Persia и Snowfight)

ехеееее штом и флипери се у предвид тогаш од 1990 :)

немале ѓаоло и враго работа, па си ги мереле...

na kompjuter sum od 1994 koga imav 4 god

Абе дома моите имале комјутер уште пред да се родам. Иначе јас на прва средба со комјутер што се сеќавам ми беше со 486 на 100MHz мислам и DOS оперативен систем и тоа некаде во. После кога излезе windows беше лидница, 3.11 најдобра верзија. Иначе се имам како помал заебавано и со комодоре 64 и 128 и најстрата играчка конзола со која се имам сретнато Atari 2600. Овие татко ми ги има купено на времето (1978 од англија atarito, a комодорето околу 1985) за некоја астроономска цена и он и негови другари и колеги толкави волови 30 и кусур години се утепувале од играње ден и нок. Само на кратко сакам да кажам некои од специвикациите на атарито. Атарито работи на 1,19MHz и има 128 бајти рам, а игрите зафаќале 4K. Значи со компјутер сум од раѓање и работам и играм на нив од кога знам за себе. Еве слики од атарите (направено е од дрво) и некои негови игри

A2600_Combat.png
A2600_Space_Invaders.png
A2600_Pac-Man.png
Atari2600wood4.jpg

извинете за обемниот пост ама ми се навратија многу спомени и ако сметаат сликиве слободно тргнете ги или кажете ми и јас ќе ги тргнам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom