Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Jas sobiram pari koga imam prilika, knizni i metalni od razni drzavi , od Afrika, Evropa, Avstralija, Arapskite drzavi, koi poveketo sum gi posetil, me tolku stari , ponovi , bogata kolekcija na bivsha Jugoslavija, ne sobiram za profit, interesno i informativno i sakam da spodelam so drugi koga imam dopolnitelni isti pari.ne be mislev bez razlika na drzavata i na valutata. inaku i ja imam akuelni ama toa se pretezno pari od zemjite koi sum gi posetil. najstarate mi se 10 rublji od rusija od 1909 god.
![]()
![]()
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
Koj e zainteresiran neka pise pp
mi treba tezina od monetata i ke ti kazam sve za nea
nema nisto retko i ceneto,voobicaeni knizni pari,cena vo poteg 10-30 denari,dupnatata kako srebro vredi i to e to.[DOUBLEPOST=1490030089][/DOUBLEPOST]Me interesira dali vredat nesto ovie pari i kolku
toa Jovanco naucno se vika overprint na banknotata,ednostavno Germancite nacekaa ogromno koicestvo pari od SHS i ednostavno gi pre-printaa tie banknoti so znakot na Srpska Narodna Banka.Eve denes mi stignaa 100 dinari od vreme na M. Nedic , Interesna rabota , parata e ista 100 dinarka od SHS ama na mesto kade sto pisuva Jugoslavija e preskrtano.
Uste he doznav dali imaat nekoja vrednost monetive be molam za odgovorke mi kaze li nekoj kolku vredat parive ako imat nekoja vrednost
Me interesira dali vredat nesto ovie pari i kolku
Da ne baram,pusti mi sliki da vidam sto imas,i ke ti dadam ekspertizaUste he doznav dali imaat nekoja vrednost monetive be molam za odgovor![]()
daj mi ubava slika od nea,taa ima vrednost,no moram da vidam koja varijanta e,dali e polirana ploca "proof",ili voobicaenata 1000.Drugata moneta e titovka od 1000 dinari