Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

Ова е точно, а друго е ние што си ги извртуваме обичаите. И плус покрај огнот се седи и се муабети во пристоен амбиент. А не како нас, да се пијанчиме и да рокаме музика до даска.Ги зближува ракијата не нешто друго.
Ах бре "верници" зарем атеистичко лајно да ви кажува одредени работи. Ова денес т.е. веќе вчера не е ХРИСТИЈАНСКИ обичај туку ПАГАНСКИ, палењето оган е паганска работа. Прашајте свештено лице О ВЕРНИЦИ.
Конзумирањето РАКИЈА, ПИВО, ВИНО во огромни количини и правењето стап пијани не е ХРИСТИЈАНСКИ.
Правење забави у маало со ракија и посна храна демек верниците големи не е според тоа што би требало да биде вечерва тоа што било наводно тогаш одамна.
Луѓето што седеле надвор во тоа време од пуста мака си запалиле оган за да се згрејат, и виделе ѕвезда како паѓа и ко демек тоа бил Исус. Тие луѓе стануваат коледари т.е. седат будни крај огинот до рани зори и во тие рани зори одат низ чаршија и разгласуваат дека дошол СИНОТ БОЖЈИ, и луѓето за убавата вест им даваат одреден подарок. Денешните коледари одат од врата до врата за да кркнат некој денар и некоја крем банана, и гледаат да тропнат на врата кај што има убави кондури-патики-билоштоубаво.
Ех верници едни...
Палевме. И тоа каков оган!Што и да е ги зближува луѓето, а тоа е најважно.

Ne e bitno dali e srpski ili paganski obicaj i dali e za Badnik ili za Vasilica. poentata e deka sme takov narod koj se znae da upropasti i vulgarizira. Kaj mene sekoja ulica si pali ogan i toa na sred ulica. Vo naselbava kaj sto ziveam nema da preteram ako kazam deka sekoja II ulica e blokirana so vozlia i na sredina ima ogan so nasobrani seljacista. Skraja bilo da izbie pozar nekade nema da moze da pomiant kolite.
I posle zosto ne ne sakale vo EU. Zosto sme opinoci zatoa.
A toa so e -15 nema vrska, na lokalnive pijanduri toa im godi sto poladno rakijata polesno im lizga.
Ne e bitno dali e srpski ili paganski obicaj i dali e za Badnik ili za Vasilica. poentata e deka sme takov narod koj se znae da upropasti i vulgarizira. Kaj mene sekoja ulica si pali ogan i toa na sred ulica. Vo naselbava kaj sto ziveam nema da preteram ako kazam deka sekoja II ulica e blokirana so vozlia i na sredina ima ogan so nasobrani seljacista. Skraja bilo da izbie pozar nekade nema da moze da pomiant kolite.
I posle zosto ne ne sakale vo EU. Zosto sme opinoci zatoa.
A toa so e -15 nema vrska, na lokalnive pijanduri toa im godi sto poladno rakijata polesno im lizga.

добро беше сите цело ПЖС собрани на куп пиење.... и то а и ладно беше оваа год затоа не седевме подолго време т.е до сабајлеи треба да ти биде, нема излегување до следниот оган, е тек тогаш да видиме дали нема да идеш:pos2:успеав да одолеам годинава, и не отидов.
потопло ми беше дома.
страм да ми е.
казна?
, порано повеќе одев, и сеа може ќе отидев ама нешто болна сум и решив да седам дома и да глеам операција триумф