Коктели и разни домашно подготвени пијалоци

  • Креатор на темата Креатор на темата Don Chipo
  • Време на започнување Време на започнување
HoT IcE Пробај коктелов направи го со Бакарди, ти гарантирам дека вкусот ќе биде уште подобар.
 
Има ли некој со мартини да споделите?
 
HoT IcE Пробај коктелов направи го со Бакарди, ти гарантирам дека вкусот ќе биде уште подобар.

Кога ќе имам прилика, обавезно ќе го направам со Бакарди. Моментално не сум при пари за Бакарди, многу ми се 950 ден литарска флаша.
 
^Во исто време сме правеле и јас денес со мохито сум во рака, одлично испадна со лимонети. Првиот пат пред некоја недела го правев со лимони не ми се допадна, али денес и со кафеав шеќер топ испадна.

Малце боли глава, али тоа е...

Допрва сеа гледам дека ми имаш пишано за мохитово. Мене ми испадна океј, не е тоа тоа, го губи шмекот ради кафеав шеќер и обични лимони, ама во ова пусто Куманово нигде неможам да најдам зелени лимони. Кај ги најде во СК, дур сум на факс да пројдам да зеам, морам едно за мерак да направам баш како што си е по препис, ептен ми е убав коктел мохито. А и румов дреме.
--- надополнето: 19 септември 2013 во 21:35 ---

Одлично е вака, ама мислам дека е поубаво со исцеден сок од лимони. Не сум пробал вака, ама од тоа што имам читано по нетов, поубаво било цедено. И со кршен лед.
 
Допрва сеа гледам дека ми имаш пишано за мохитово. Мене ми испадна океј, не е тоа тоа, го губи шмекот ради кафеав шеќер и обични лимони, ама во ова пусто Куманово нигде неможам да најдам зелени лимони. Кај ги најде во СК, дур сум на факс да пројдам да зеам, морам едно за мерак да направам баш како што си е по препис, ептен ми е убав коктел мохито. А и румов дреме.
--- надополнето: 19 септември 2013 во 21:35 ---


Одлично е вака, ама мислам дека е поубаво со исцеден сок од лимони. Не сум пробал вака, ама од тоа што имам читано по нетов, поубаво било цедено. И со кршен лед.

Незнам Ск кај има, во Рамстор провери. Со кршен мраз е подобро, соодносот на алкохолот мора да биде океј, колку една чашка за ракија во ваква чаша. Дел од лимонетите исцеди ги, дел стави ги на парчиња. Сокот и кафеавиот шеќер почекај да се соединат, па стави алкохол.

Мерак е коктелов али не те остава на една чаша и ојде воз :)
 
Па колку што памтам на мојата слика што ја ставив, во таа чаша ставив една ракиџиска чашка бел рум. И ми беше топ, ама сепак, не е доволно, многу е подобро со лимонети и кафеаф шеќер. Од пон, кога ќе идам на факс, ќе побарам лимонети и ќе ставам слика кога ќе го направам.
Иначе, што рум користиш? Ја Old Pascas Rum така нешто се викаше.
 
Одлично е вака, ама мислам дека е поубаво со исцеден сок од лимони. Не сум пробал вака, ама од тоа што имам читано по нетов, поубаво било цедено. И со кршен лед.


Лимети можеш да најдеш во Веро, барем порано ги имаше :) иако беа 200-300 ден за кг. скапички.
Кај мене имаше цеден сок од лиметата и кафеав шеќер, ама за да му го сетиш вкусот потребно е да се пие со цефче ;).
Е сега поубаво е со кршен мраз, ама после втората тура ме мрзеше да кршам и трескам по дома :D.
 
Па да де, со цевче го пијам. Ти не?
Спомна трета чаша и било, какво цевче какво кршење мразови какви барачи. На петтата само Бакарди пиеш :pos:
 
Спомна трета чаша и било, какво цевче какво кршење мразови какви барачи. На петтата само Бакарди пиеш :pos:

Иста приказна како со црвено вино. Почнуваш и завршуваш со бамбус, почнуваш за да не се напиеш, за завршуваш за да трезниш..:pos:
 
Со цевка е поубаво.

Ама после неколку, врти сукај обраќаш дирекно на Хавана клаб и кафеав шеќер... Не за другго да благнее повеќе... :D
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom