Која раса на кучиња ви е омилена?

• Креатор на темата Креатор на темата ZIKS
  • Време на започнување Време на започнување
Питбул, а башка и имам такво куче.Тајсон is the name :).

:cuc:

Шарпланинец , Бернардинер ,Алјаски Маламут ,Кане Корсо ,Лабрадор ,Златен Ретривер.

Уште да не сум во стан :unsure:...
потполно исти раси на кучиња сакаме само што ја би додал и хаска,и исти проблем имам и јас во стан живеам...

потполно исти раси на кучиња сакаме само што ја би додал и хаска,и исти проблем имам и јас во стан живеам...
Зашто е проблем ако живееш во стан? Јас познавам човек кој во стан чува шарпланинец :) едино што мора да се запази е редовно да се шета, исто и знам дека и хаски чуваат во стан. Проблем едино може да биде со родителите но и тука ако се најде заеднички јазик не гледам проблем да се чува во стан, уште од мало ако го научиш кај му е место кој е алфа лидер се ќе биде полесно.

Зашто е проблем ако живееш во стан? Јас познавам човек кој во стан чува шарпланинец :) едино што мора да се запази е редовно да се шета, исто и знам дека и хаски чуваат во стан. Проблем едино може да биде со родителите но и тука ако се најде заеднички јазик не гледам проблем да се чува во стан, уште од мало ако го научиш кај му е место кој е алфа лидер се ќе биде полесно.
куче е голема одговорност и плус толку големи кучиња не се за во стан,од нив паѓаат многу влакна,големи се за толку мало место...ама ако ја пак би чувал али неможам родителите не сакаат.

Питбул е моја омилена раса, се надевам ќе си земам еден наскоро :)

[
american_pit_bull_terrier_sm2.jpg

шарпланинец многу друштвено и лојално куче

:cuc:

Шарпланинец , Бернардинер ,Алјаски Маламут ,Кане Корсо ,Лабрадор ,Златен Ретривер.

Уште да не сум во стан :unsure:...
Да се надополнам ,некое вакво комично:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom