Која раса на кучиња ви е омилена?

• Креатор на темата Креатор на темата ZIKS
  • Време на започнување Време на започнување
Riesenschnautzer

Nie imame Riesenschnautzer(crno so mustaki i brada), i jas moze da kazam deka ovie se mnogu mili kucinja. Imaat dobar karakter, sakaat lugje, pogotovo deca. Nie go imame vo stan vo zimata, a letoto vo bavcata, i nikogash ne e napravilo nekakva steta. Isto so nasheto mace mnogu se sakashe.
Inaku mi se dopagjaat i vucjaci i haski.
Ama koga eden covek ima edna rasa, mislam sekogash ako zeme novo kuce , kje ja zeme istata rasa.
Mislam na sekoj kuceshki sopstvenik, negovoto kuce mu e najdobro i najmilo. Site kucinja se dobri, samo sopstvenicite ponekogash ne. Kao edne kuce ke se razvie, zavisi od sopstvenikot. Pozdrav.SL371966.jpg

Џукела :pos2: :pos2: :pos2: посебно ако е мелез од `ртка и џукела и уште 100тина незнајни кучиња..

За нај раса према мене се пит-бул, сибирски хаски и самоједи, па се до шарпланинци:)

Џукела :pos2: :pos2: :pos2: посебно ако е мелез од `ртка и џукела и уште 100тина незнајни кучиња..

За нај раса према мене се пит-бул, сибирски хаски и самоједи, па се до шарпланинци:)
Жити се што ти е овој збор? :) Иначе лабрадор , златен ретривер и вучјак омилени раси :)

- златен ретривер
- лабрадор
- хаски
а можеби и некој мамут :pos2: :pos2: :P

rory_husky5.jpg_w450.jpg

Husky, what a sweetie. <3

Сакам златен ретривер, знае некој како е однесува во стан? Од на пролет планирам да се преместам во стан па не знам дали ретриверот е раса која би можела да биде среќна во помал затворен простор.
Колку пари би се движело едно кутре од таа раса во Македонија? Навистина не ми менува ништо дали ќе има или не педигре, но во секој случај не сакам да купам мелез од ретривер и пинч :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom