Која раса на кучиња ви е омилена?

• Креатор на темата Креатор на темата ZIKS
  • Време на започнување Време на започнување
Дога, хаски, лабрадор, златер ретривер те. сите кучиња ги сакам, обожавам кучиња и неисполнета желба ми е да имам :( али најинтересно ми е тоа кученцето што е со долго тело и малецки ноџиња, како се викаше таа раса? :)

Дога, хаски, лабрадор, златер ретривер те. сите кучиња ги сакам, обожавам кучиња и неисполнета желба ми е да имам :( али најинтересно ми е тоа кученцето што е со долго тело и малецки ноџиња, како се викаше таа раса? :)

osven jazovicar ili baset neznam drugo takvo,interesni se i dosta cuvani na zapad,a bidejki se lovecki se dosta inteligentni.

Od sekogas sum sakala sibirski samojed,haski ama doma si cuvam pikinezerce.

kaj nas se mnogu retki pravite pekinezeri,imam videno samo na vodno eden bas kako sto treba spored standard.

A da ne znaes nekoj so si cu zenka?

koj najde zenka si cu dobiva kucence na poklon,da e so pedigre ako treba i sliki imam od bebusot,vreme mu e,a prosto nema vo ist mkd.
drugarka mi ima pekinezer i toa cist ali toa bi bilo mesano,se bara si cu zenka so pedigre.

Кавкаски овчар, германска дога, хаска(ама да не е мала) и шарпланинец..
од овие четири сите се страва ама некако нај ми се свиѓа нашево...

Лабрадорите дефинитивно.....

Мојата љубов...ретривер или лабладор
labrador-retriever.jpg

Сите ги сакам.Ама еден од најомиленте ми е германскиот овчар.
СРЦЕ.:back:

00030326.jpg
1izlozbwh6.jpg

grifoni ima dva vida, mene licno ovoj tip mi e poubav
adante1.jpg
retki se i na svetsko nivo,vo mkd nemam info deka i voopsto gi ima.Imase edno grifonce vo film so dzek nikolson i helen hant,a vaka bi trebalo da izgleda pekinezer spored standard,nasite ne se pekinezeri poveke licat na tibetski spaniel.....
kansai.jpg
beli9in.jpg

i nema kralski,nema tibetski tip,pekinezer e eden,razlika e vo boja samo.

1. Хаска
2. Самојад
3. Германски овчар

германски овчар и хаска :):pipi:

Сибирски самојад, Хаска, Волчјак, Шар Планинец, Лабрадор...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom