Која раса на кучиња ви е омилена?

• Креатор на темата Креатор на темата ZIKS
  • Време на започнување Време на започнување
AGA%20027.jpg

ШАРКО НАШ...МАКЕДОНСКИ

кај кучето пред се треба да е карактерот.

имав леси, таа шкотска кучка едноставно не се врака дома ко во филмовите.
хаска, подивено неприпетомено копиле кое не поштува или не знае што е газда, волк кој моравме да го задавиме.
Вучјакот, нелојлна германска џукела, не џабе е службено куче бр1

ШАРКО, не се двои и гине за тебе, дал со волк или мечка, шарко не те остава на цедило. мил но опасен, не ти требаат аларми, агенции или камери...

не го рани кучето навечер..и доста е...

Шарпланинец ми се допаѓа иако има подолго влакно.

Иначе воопшто сакам кучиња со кратко влакно а омилена раса ми е лабрадор-ретривер

82_1.jpg

Има еден тука кај седмица сендвичарата од задната страна на улицата, се вика чарли. Прекрасно куче!

Ги обожавам сите до едно :pipi:
Еве да одвојам неколку:

Сибирски самојад
samoyed.jpg

Сибирски хаски
Siberian-Husky300x450.jpg

Чау Чау
ChowChowWDN_Ap6D.jpg

Леси
lassie_2.jpg

Мопс или Паг
mops.jpg

Шарпланинец
260px-Sharplaninec_22.jpg

Лабрадор-ретривер
labrador-retriever-0335.jpg

...

Сите се преубави.. Сонца :smir:

Морам да додадам.....Beagle
beagle.jpg

Ако некоаш другпат имам друго куче ке биде вакво...

Преубаво е!

Зависи од газдата. :)
Знам една жена на која што и го украле кога било многу малечко. Го малтретирале кучето и на крај успеало да побегне и си го нашло патот до дома, а не бил баш краток.:smir:
Кучето било истрауматизирано, но и покрај тоа успеало да се врати. Сега има 5-6 години, ако не и повеќе и сеуште трпи последици.

незнам, ама и мене малите кученца ми се послатки...исто како и децата што се послатки кога се мали....освен пекинезер...тоа веќе не е куче некако :)

AGA%20027.jpg

ШАРКО НАШ...МАКЕДОНСКИ

кај кучето пред се треба да е карактерот.

хаска, подивено неприпетомено копиле кое не поштува или не знае што е газда, волк кој моравме да го задавиме.
Вучјакот, нелојлна германска џукела, не џабе е службено куче бр1

ШАРКО, не се двои и гине за тебе, дал со волк или мечка, шарко не те остава на цедило. мил но опасен, не ти требаат аларми, агенции или камери...

не го рани кучето навечер..и доста е...

Vazno si se olesni ;) Za mene germanskiot ovcar e najpametnoto kuce sto postoi, razbira, pamti, lojalno na sopstvenikot, go procenuva raspolozenioto na gazdata...dodeka sarplaninecot e glup kako sekira i go sakam samo poradi toa sto e makedonsko kuce. Sega se mislam dali da zemam malamut, mnogu go sakam toa kuce samo ima luge sto me predomisluvaat, mi vikaat deka mazjacite mnogu begale, najcesto koga im e sezona za parenje, ne znam dali e toa taka, samo imam slusnato...ako ima nekoj vakva rasa na kuce bi go zamolil da kaze kakov karakter imaat i dali se privrzuvaat za sopstvenikot kako drugite rasi ili se kako mackite:toe:

Ве лажат бе, ова е шишан Самојед :baeh::baeh:
Шала на страна, незнаев дека има вакви цели бели хаски :toe:. Доста сме офтопик зашо оваа ЏенуГрл е лоша, ке не брише.

Едит: Заборавив да додадам, не ми се свиѓаат овие, повеќе ги сакам оние со црно-бела комбинација што се како Демон од НеМиТекнуваКакоСеВикашеФилмот.

westhighlandwhiteterrier.jpg
lg_Golden_Retriever.hmedium.jpg

западно шкотски бел териер и златен ретревиер

доберман, кафеав со сечени уши... и по можност со маска :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom