Која "пастрмајлија" е подобра?

• Креатор на темата Креатор на темата Madonna77
  • Време на започнување Време на започнување

Која Пастрмајлија е подобра?

• Велешката дефинитивно!

Гласови: 103 32,4%
  • Штипската!

Гласови: 157 49,4%
  • Не знам, немам пробано никогаш

Гласови: 58 18,2%

• Вкупно гласачи
    318
Велешани пишете го и овој во списокот за каменување низ Велес :ROFLMAO:
Ноември се отвара сезоната, со душа ги чекам, најубавото јадење што постои. Се разбира штипската не се вбројува во оваа реченица.
Цццц каменување бе, какви некулинарски методи се ова.:pos: Штипското лоби од форумот ми чува грб.

Штипската е брендирама Велешката може само да го следи нејзиниот рецепт :icon_lol:

Ексклузивно: Велешани први во Македонија подготувале пастрмалии уште во 1869

7150ba085c1e46eebee286f86a13576f.jpg

За прв пат во пишан документ од 1869 година година се споменува пастрамлијата. Во овој текст можете да најдете и зошто тогаш велешани морале да прехрануваат две илјади турски војници. Како и зошто бил избркан прогрчкиот владика Антим, еден од тројцата кои ги набркале од градот.

http://tirekovmirece.com/Novosti/Ar...акедонија+подготувале+пастрмалии+уште+во+1869

Ете таке:D

За прв пат во пишан документ од 1869 година година се споменува пастрамлијата. Во овој текст можете да најдете и зошто тогаш велешани морале да прехрануваат две илјади турски војници. Како и зошто бил избркан прогрчкиот владика Антим, еден од тројцата кои ги набркале од градот.

http://tirekovmirece.com/Novosti/Article/5142?t=Ексклузивно: Велешани први во Македонија подготувале пастрмалии уште во 1869

Демек комити :D со пастрмајлија праење на турците овие биле протерани......

Пробано сите....
И не оди да кажеш дека другите не чинат. Ама, ВЕЛЕШКА.....Единствено јадење за кое немам мерка и редовно претерувам...
И иде сезона....во Велес гледам дека по месарите извадиле пастрма...

kade vo skopje pravat vkusni pastrmajlii i vrsat isporaka?

Велешка сум пробал, штипска не така да не можам да пресудам.
Ама знам дека од велешката кога јадам, цел ден сум сит.

http://tirekovmirece.com/Novosti/Article/5142?t=Ексклузивно: Велешани први во Македонија подготувале пастрмалии уште во 1869

ЛЕА ВЕЛЕШАНКА ако подобри прават него штипските мене појќе ми се свиѓат.

Велешани пишете го и овој во списокот за каменување низ Велес :ROFLMAO:
Ноември се отвара сезоната, со душа ги чекам, најубавото јадење што постои. Се разбира штипската не се вбројува во оваа реченица.
Незнам што си чекала. Јас уште во септември ја отворив сезоната :D
А на темата, се знае дека Велешката е подобра!

Едит, абе кај е Велешкото лоби на форумов? :pos:

kade vo skopje pravat vkusni pastrmajlii i vrsat isporaka?
Vo aerodrom ima edno kafance nasproti biser vo zgrada e na prizemje,tamu pravat top pastrmajlii mislam deka i gi isporacuvaat ama solenki se,ako dobro se sekavam 200 denari bese pastrmajlija.
--- надополнето: 10 ноември 2012 во 11:25 ---
A ovaa temava isto kako da prasas kade pravat najubavi pleskavici ili kebapcinja.... lol
Ako si go biva majstorot i vo tunguzija da e ke ja stokmi kako sto treba.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom