Која конзола?

• Креатор на темата Креатор на темата krusha03
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
Локација
Delft
Надвор сум од случувањата на ова поле долго време, а уствари никад ни не сум бил фан на конзоли, ама во последно време ми се уврте дека сакам да си купам нешто. Е сеа во времето на РЅ1 и РЅ2 и оригиналник ХВОХ лесно беше, идеш во продавница ти ставаат чип за 30-40 евра и свршена работа. Ама денес работава не е така. Читам на интернет 300 глупости и викам најубаво да си прашам луѓе кои се сретнале со овој проблем.

Значи ме интересира конкретно на која конзола кои се можностите за да се играат пиратски игри и кои се последиците со тоа? На пример дали морам да изгубам онлине играње и ако купам оригинална игра на пример? Највеќе сакам игри со тргање (симулации не аркадни) така да може и тоа да игра удел во изборот или ова пре ми е за друштвено играње, така да ако со Нинтендо Вии има најмалку замарање може и тоа да го земам.

Нинтендо вии ти е конзола претежно за друштвени игри како супер марио,wii sport etc.Меѓутоа доколку сакаш некои „посериозни“ и игри со подобра графика WIii ќе ти биде лош избор.Пиратски игри може да се играат доколку ти го чипуваат ама дали има некој кој може да го изведе тоа во Македонија незнам,распрашај се по форумов.
Ако си за „посериозни“ игри изборот ти е помеѓу Xbox 360 и PS3 но уште во старт PS3 отпаѓа поради неможноста за играње пиратски игри (незнам дали во моментов може да се чипува,лани имаше некои успешни обиди но не следам одамна),а и да има можност да се играат пиратски ќе ги симнуваш 2 дена поради тоа што се огромни (25+ Gb).Xbox ти е најeфтина и најисплатлива варијанта од сите овие.Можеш да го имаш за пристојна цена,има пристојна графика,имаш ексклузиви,лесен пристап до пиратски игри и слично.Додатно можеш да си купиш и кинект за кој имаш Wii-like игри само ти треба простор дома.

Јасно ми е за Wii дека нема „сериозни“ игри ама муабетот ми беше ако е најлесно да се игра пиратерија на него да не се замарам со другиве зашто ова ми е пред се за друштвени игри.

Слушам на пример многу опции за XBOX 360 како чипување, јtag и исто така некој екстерен уред кој ти овозможува да ставаш ISO фајлови на хард дискот и да цепаш. Е сега мене финтата ми е би сакал (ако може нели) да си играм пиратерија по дома офлајн, со друштво едно друго, а некои игри кои ми се допаѓаат да си ги купам оригинал и да си цепан онлине. Конкретно последново ме интересира дали и како е можно со која конзола?

За РЅ3 знам дека има некој кракуван стар софтвер 3.55 или така нешто а моментално најновиот е 4.1 или што ти ја знам што значи на тој начин неможеш да играш најнови игри и нема онлајн играње. Е сега имам слушнато посто и нешто со усб стикче некоја финта за да можеш и пиратерија и оригнали онлајн да играш ама незнам колку е тоа точно.

Иначе не сум во Македонија така да овде може и потешко е да се најде некој што го чипува така да некоја од овие софтверскиве или надворешниве уреди ми е боље варијанта. Работава со конзоливе е добив PS VITA на поклон, али гомново нема да биде кракирано у следнава година две сигурно, а може и никад и немам намера да давам 50 евра за игра. Е а пошто е 250 евра можам да го сменам за ХВОХ, РЅ3, Wii или било која друга конзола. А може на крај и да си земам едно 3DS и картичка за 20 евра и да цепам така.

Јасно ми е за Wii дека нема „сериозни“ игри ама муабетот ми беше ако е најлесно да се игра пиратерија на него да не се замарам со другиве зашто ова ми е пред се за друштвени игри.

Слушам на пример многу опции за XBOX 360 како чипување, јtag и исто така некој екстерен уред кој ти овозможува да ставаш ISO фајлови на хард дискот и да цепаш. Е сега мене финтата ми е би сакал (ако може нели) да си играм пиратерија по дома офлајн, со друштво едно друго, а некои игри кои ми се допаѓаат да си ги купам оригинал и да си цепан онлине. Конкретно последново ме интересира дали и како е можно со која конзола?

За РЅ3 знам дека има некој кракуван стар софтвер 3.55 или така нешто а моментално најновиот е 4.1 или што ти ја знам што значи на тој начин неможеш да играш најнови игри и нема онлајн играње. Е сега имам слушнато посто и нешто со усб стикче некоја финта за да можеш и пиратерија и оригнали онлајн да играш ама незнам колку е тоа точно.

Иначе не сум во Македонија така да овде може и потешко е да се најде некој што го чипува така да некоја од овие софтверскиве или надворешниве уреди ми е боље варијанта. Работава со конзоливе е добив PS VITA на поклон, али гомново нема да биде кракирано у следнава година две сигурно, а може и никад и немам намера да давам 50 евра за игра. Е а пошто е 250 евра можам да го сменам за ХВОХ, РЅ3, Wii или било која друга конзола. А може на крај и да си земам едно 3DS и картичка за 20 евра и да цепам така.

за PS vita 35 евра е игра (од најскапите), не 50...и може да се праи шеринг на 2 и да си ја купите по пола за 17-18 евра

Купи си Xbox 360, ќе идеш да ти го флешнат само и толку, пиратерија колку сакаш. Само буташ пиратско DVD и играш.

Со Playstation 3 е премногу комплицирано, огромен дел од игрите не се ниту хакнати.

Се разбира со ниту една хакната конзола неможеш Online да играш.

за PS vita 35 евра е игра (од најскапите), не 50...и може да се праи шеринг на 2 и да си ја купите по пола за 17-18 евра
Јас како што гледам цени игри за PS Vita (не PSP) се меѓу 30 евра за некои наслови што никогаш не би ни ги симнал за без пари до 45-50 евра за игри како Uncharted. Незнам никој друг кој има Vita така да и да сакам немам со кој да делам пола пола. И на крај ме нервира педерскиот сони што има „специјални“ мемориски картички за Vita што коштаат 50 евра за 16GB, а обична SD кошта 20 преку сила. За 250 евра можам да земам 360ка со 2 контролери и 4 игри во пакет, или сони 3ка 320GB за 300 евра со 2 контролери и GT5 што е исто колку Vita so 16GB картица.

Многу ја сакам GT5 aма највероватно ќе идам за 360ка зашто има и кинетик па и женска ми може да се занимава по дома а башка гледам и полесен е за кракирање.

Кога зборуваме веќе за конзоли, некој да е заинтересиран за Nintendo DSLite, комплет со флеш-картица што овозможува пиратско играње на игрите (ги симнувате од интернет како ром-фајлови, и само ги копирате на мемориска картичка)? Конзолата е одлично сочувана, лично моја (а за чување конзоли сум махер :P ), и ја давам со полнач, флеш картицата и мемориска картичка од 2 гб, за 60 евра... :)

Zemi si PS3, se ostanato se igracki, i ne bidete kurtashaci so piraterijava da probuvate sekakvi sranja sto ke izlezat...Imate 15tina naslovi godisno sto izlagaat dobri...Od tie 15, 5-6 mozes da si gi dozvolis vo godinata da gi kupis. Vo slucajov kaj tebe GT5 i online kisnenjeto na PSN ke ti ja opravda investicijata.

btw ubava ponuda za DSito...Steta sto failuvaa so 3DS a gleam i na Vita ne i cvetaat ruzi..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom