Која е судбината на убавите девојки?

• Креатор на темата Креатор на темата petite cherie
  • Време на започнување Време на започнување
Bada Bing! напиша:
...Во западниот свет. Верувај постојат многу повеќе луѓе на светот. Би се зачудила и колку е релативна убавината. :wink:

На пример, има некои племиња во Африка, кај што ако си под 200 кила, немаш шанси да се омажиш, заникаде си.
Парис Хилтон таму да ја пратеа да извршува граѓанска активност место затвор, ќе се искомплексираше за живот.

JASMIN напиша:
На пример, има некои племиња во Африка, кај што ако си под 200 кила, немаш шанси да се омажиш, заникаде си.
Парис Хилтон таму да ја пратеа да извршува граѓанска активност место затвор, ќе се искомплексираше за живот.
Парис не е убава.
И да, убавината е релативна работа.

Ubavinata e relativna rabota.. Patokazot na zivotot ne se odreduva spored nea.. Na onie devojki sto sakaat da bidat top modeli mozda da im odredi nesto vo zivotot ali vaka opsto tesko.. Sudbinata e na site takva kakva sto e.. Vsusnost poveketo luge mislat deka imaat losa sudbina.. A SEKOJ ima nekoj problem sto go izmacuva.. Nisto ne zavisi od ubavinata.. Karakterot e toj sto te butka napred.. Ili pak te spusta na dnoto.. A inace.. Ubavinata moze da vlijae vrz sudbinata samo vo slucaj devojkata da e dignata.. Nakurcena.. I da zavisi ne od svojot talent.. Um.. I karakteristiki.. Tuku od svojte izgledi.. I vo momentot koga ke go izgubi toa.. Da izgubi se sto ja izdignuvalo vo zivotot zosto ne bilo cesno dobieno..

Убавината често е маска која ги прекрива другите недостатоци. Убавината е збор кој создава комплекси.
Да бидеш убав значи да си задоволен самиот од себе и да се чуствуваш убаво во својата кожа.
Точно, убавината е релативна и онаа надворешната е минлива работа која кога и да е ќе мине со годините но може да го етикетира човекот со тоа што на пример на поубави (за надворешна убавина зборувам) луѓе им се лепат повеќе луѓе од спротивниот пол и нешто слично...
Но, онаа внатрешната убавина не верувам дека толку лесно ќе мине и таа речиси секогаш некој ќе ја памти, а личноста ќе ја почитува.
Неверувам дека сите убави девојки се осудени на пропаст, тоа важи за оние без карактер, и не би рекла дека треба луѓето да ги делиме како убави и помалку убави, зошто секој си има своја убавина како што секој си го избира својот пат па сега било тоа да е полошиот или подобриот.

Шмизличка напиша:
Убавината често е маска која ги прекрива другите недостатоци. Убавината е збор кој создава комплекси.
Да бидеш убав значи да си задоволен самиот од себе и да се чуствуваш убаво во својата кожа.
Точно, убавината е релативна и онаа надворешната е минлива работа која кога и да е ќе мине со годините но може да го етикетира човекот со тоа што на пример на поубави (за надворешна убавина зборувам) луѓе им се лепат повеќе луѓе од спротивниот пол и нешто слично...
Но, онаа внатрешната убавина не верувам дека толку лесно ќе мине и таа речиси секогаш некој ќе ја памти, а личноста ќе ја почитува.
Неверувам дека сите убави девојки се осудени на пропаст, тоа важи за оние без карактер, и не би рекла дека треба луѓето да ги делиме како убави и помалку убави, зошто секој си има своја убавина како што секој си го избира својот пат па сега било тоа да е полошиот или подобриот.

Да, на ова би надоврзала дека без разлика на тоа дали жената е убава или не,таа доколку го направи правилниот избор таа "убавина" ќе и биде плус на сето тоа што таа ќе го постигне.Не мора да значи дека убавите девојки се глупави,спонзоруши и манекенки:smir:

На младоста и убавината им се простува се. Ни тон добри дела немаат толкава перцептивна моќ над публикумот колку грам убавина. Тие девојќи ќе бидат идеализирани и посакувани, пробивот во кариерата ќе им биде полесен, изборите што можат да ги направат во животот ќе им бидат огромни ќе имаат подобар и посреќен живот. Сите научни испитувања за време на судења за казниви дела, работни места, љубовни врски, депресии итн го потврдуваат тоа. Сума сумарум и според науката ќе имаат посреќна судбина.

Ако е само убава...тогаш поарно нека се потруди да остане убава и да се омажи во ситуирана фамилија.
Ако е убава и ПАМЕТНА,тогаш може да го освои светот!

ubavite jabolka bisinjata gi jadat .....

kade imaat korist kade nemaat. ama sto ke bide koga ke ostarat i ke ja snema taa ubavina??:pipi:

Можеби поубавите девојки до некаде успеваат повеќе во животот,но сепак факт е дека без интегенција,памет не можеш да отидеш далеку.и како што рекоа повеќе - убавината е релативна.

Овој свет како да е полуден по убавината.Луѓето сакаат да останат вечно млади, поубави што подолго. Сето тоа е убаво ама е заџабе ако си сам, несреќен, неисполнет, нереализиран.Убавината не е правило за среќен или несреќен живот. Се е до главата и како ја користиш.Нити манакенката нема да успее ако не знае да го искористи својот ,,талент,,-убавината.Сепак е тоа :Колку ти сечи.

Добро што е убаво? Го дал некој конечниот одговор или дефиниција? Не...Па онда како може да се збори за судбина на категорија на луѓе, која де факто не постои.
Убавината е само и единствено у окото на гледачот и ставот дека нешто е убаво може да биде единствено субјективен.
За мене е преубава Drew Barrymore. Многу луѓе кои сум ги прашала викаат дека им е одбивна. Исто како што некој од ренесансниот период би сметал за болна жена со тежина на денешните топ модели. Или како што некој од племето Хотентоти би се прснал од смеење на изгледот на Адриана Лима.
Така да, се додека нема општи карактеристики за убаво кое секој човек ќе ги прифати, залудно е да се збори за последиците од поседувањето на истите.

Jukka напиша:
ubavite jabolka bisinjata gi jadat .....
Кога веќе го спомна ова да се надоврзам со нешто што го читнав на нет...
Girls are like apples on trees!The best ones are at the top of the tree.
The boys don`t want to reach for the good ones because they are afraid of falling and getting hurt.Instead,they just get the rotten apples from the ground that aren`t as good,but easy.So the apples at the top think something is wrong with them,when in reality,they are amazing! They just have to wait for the right boy to come along,the one who`s brave enough to climb all the way to the top of the tree!
:toe:

...ja vaka znam , neshto vaka beshe...hhihiiii

..."ubavite krushi gi jadat svinjite"...
...a krushite sekogash pagaat pred svinjite...hahahaaa

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom