nilla-vanilla
#kingliam
- Член од
- 17 јуни 2010
- Мислења
- 2.041
- Поени од реакции
- 1.749
Да студирам на приватен факултет. Зошто? Тој што пробал знае.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ех Луки, ти мислеш така лесно шофер се станува, само со возачка. За шофер требе прво фаца да имаш, а после и изграден стил и вкус. Требе да имаш цел асортиман на бели рамбовки, стомако да ти излева помеѓу мрсните фармерки и маицата, и најважно од се, слики од разголени певаљки во кабината. Чувек е или роден со тава талент или не. Ако ме прашаш мене, од тебе мајстор не бива.Да имам возачка за автобус/шлепер. Голем мерак имам за шофер да станам.
Требе прво да полагам за Ц категорија, па после за Е категорија, и после 2 години за Д.
Ного време, ного пари, и ного компликации..![]()
Ех Луки, ти мислеш така лесно шофер се станува, само со возачка. За шофер требе прво фаца да имаш, а после и изграден стил и вкус. Требе да имаш цел асортиман на бели рамбовки, стомако да ти излева помеѓу мрсните фармерки и маицата, и најважно од се, слики од разголени певаљки во кабината. Чувек е или роден со тава талент или не. Ако ме прашаш мене, од тебе мајстор не бива.
И после Луки за Струмица Експрес ли ќе возиш? или патот накај Америка и ЧикагоЈас имам фаца за шофер, шкембето ми е пуштено, а за шоферските реквизити (рамбовки, маици, слики од певаљки) е колај работа.
А дека иам фаца, шом на трактор ме личе, шо е останало па за шлепер/автобус. Нелегално возих и соло возило, и шлепер, и други работи, ама сакам да иам и ејлам за да сам си слободен.
Ејлам ми фале од целата равенка. Само шо ејламо ного скап, и макотрпно се добива.![]()
Не, ќе си купам Фап 13ка... И ќе носам дрва..И после Луки за Струмица Експрес ли ќе возиш? или патот накај Америка и Чикаго![]()
1500 евра кошта година.. кај да ги најдам толку пари освен преку катедра и тие нивни програми? + Што животот таму и не е баш розев што се однесува до финансии.. Да не зборам за тоа дека кај професориве не сакаат да ни разјаснат и мораме тие од таму да ги малтретираме со катаљарда прашања, не сакаат ни препорака ни ништо да пишат.. абе ќе ги запалам!Бебуш, оди, ќе се снајдеш сигурно. Ако требе и кредит земи... Ќе поработеш малко, ќе земеш нешто државна помош, само не седи кај нас.
.....
Место да речеш еве бебуш јас мецен ќе те финансирам една година, друга година стипендија ќе си фанеш он а со пари а без пари исто ти се фаќаПоследен Офф Топик.
Не се срамувај, бомбардирај со прашања, разјаснувајна, идеи, глупости, само и само да излезеш на негде.
А за пари, и тук ќе немаш пари, и там ќе немаш пари. Нема некоја разлика..![]()
Тате, ќе расситнеш ли од дедо лирите, за јас да се праам мецена?Место да речеш еве бебуш јас мецен ќе те финансирам една година, друга година стипендија ќе си фанеш он а со пари а без пари исто ти се фаќа
Ова е проблемот, ти од професорки сакаш аир да видиш. Барај професор, и поработи малку на апликацијата.Сакав/ се уште сакам да ја добијам таа ебана стипендија за постдипломски во Италија..
Она што ме спречува е и најважниот фактор со чија помош би можела тоа да го добијам - професорите
Сакав се до моментот кога увидов колку тоа овие проклети кучки се незаинтересирани, рамнодушни, и воопшто не се ни трудат да им бидат од помош на студентите!
Џабе просекот, џабе макотрпно учење кога единствените кои би можеле да ме поттурнат ги боли малиот прст од десната нога.
Се уште сакам затоа што имам надеж дека можеби некако сама би се снашла... ама само можеби.
УУУУУУУУУУУУ РАСТУРИКУЌО расипник ,недомаќин , ЧУМО лирите ја за мен не сум ситнил за теб ќе ситнум мецен да се прааш мајмун еден.Тате, ќе расситнеш ли од дедо лирите, за јас да се праам мецена?![]()
За чудо, во катедрава моја има само професорки, дури и лекторките од Италија што ни се се праат дека ништо не знаат и не сакаат да ни помогнат.Аплицирањето е до 1.2, сред испитна јас дремам на факс само за да начекам некоја од нив и да побарам препорака и гарантно писмо - џабе.Они не се појавуваат на нивни испити камоли да помогнат за вакво нешто.Ова е проблемот, ти од професорки сакаш аир да видиш. Барај професор, и поработи малку на апликацијата.