Koja e најдобрата компанија за еурокрем?

• Креатор на темата Креатор на темата b0nus!
  • Време на започнување Време на започнување
4595935137.jpg
77

• Ми се допаѓа
Reactions: Xak
Може да се додаде и Финети (со зелено-тој од лешник). Меренда, Нутела и Финети.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
кај нас веќе одамна нема убав крем!Нутелата ја пробав кога бев во Италија и многу многу е поубава,па од тогаш немам купено овде.Инаку дефинитивно најубав крем беше оној на агроплод на времето.Никаква нутела и разни немаа шанси со него.

Али од кога дојде овој странскиов"инвеститор" свислион го расипаа тотално кремот,всушност како и се останато.
како и да е денес сметам дека во Мк нема убав еурокрем,туку има некои странски брендови како нутела(која е само за косовски и мк пазар)и плаќаме злато а јадеме ѓубре.
Одамна не сум купил еурокрем,али кога одам во грција си купувам секогаш.Нема утка
Постот е стар ама пак да реплицирам. Има два вида на нутела што се продаваат во МКД. Таа што се продава во КАМ е поубава, за разлика од онаа што се продава низ другите маркети. Првата е за германски, а другата е за балканскиот пазар.

Да. Таа у КАМ е од неодамна. Порано само полската ја имаше, како и денес, во повеќето маркети.
Полската, која ја има во повеќето маркети, е полоша од италијанската од КАМ и секако од грчката, која ја има во Грчка.
Кај нас Нутелата (полската) е за нијанса поскапа од грчката, во Грција, а е прилично полоша.
Но и покрај тоа пак Нутелата е најдобар таков крем. Другите се доста полоши, но и меѓу нив има разлика. На пример, Ну Крема е боља од Финети, а тие македоските и српските, не ги коментирам.

Меренда (или како и да се викаше), грчката крема од Веро е блиску до Нутелата по квалитет, али па блиску е и со цена.
Лино кремовите ме разочараа, очекував бољи да бидат.

Киндер крем нема одамна.

Постот е стар ама пак да реплицирам. Има два вида на нутела што се продаваат во МКД. Таа што се продава во КАМ е поубава, за разлика од онаа што се продава низ другите маркети. Првата е за германски, а другата е за балканскиот пазар.

Пред некој ден купив нутела и стварно забележувам опаднат квалитет. Не е тоа тоа.
Ќе глеам нареден пат од Кам да земам. Можам некако да направам разлика?

Пред некој ден купив нутела и стварно забележувам опаднат квалитет. Не е тоа тоа.
Ќе глеам нареден пат од Кам да земам. Можам некако да направам разлика?
Според мене, таа во КАМ нема толку благ вкус.

Мене ми е Алпико. Не можам да најдам моментално сликичка. Во Кам го има.
Како вртен во тегла. Најубав ми е. :D

Е германскио Киндер уше у време на југославија шо го имаше е без конкуренција. Едино нутела-та шо потсеќа не него.

Мене ми е Алпико. Не можам да најдам моментално сликичка. Во Кам го има.
Како вртен во тегла. Најубав ми е. :D

11073382_10153646375774863_4274652448091301404_n.jpg

Ги немам пробано овие, а гледам доста ги фалат.

choch.jpg chocolate-spread-merenda-600g.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom