Која е границата на приватноста во врска?

• Креатор на темата Креатор на темата Sandra
  • Време на започнување Време на започнување
Сметам дека е многу некултурно и ниско да чепкаш по туѓите работи,секој си има право на приватност.Па јас ако сакам нешто да сокријам,тоа и ќе го сторам а тој може колку сака да чепка и по мобилен,фејсбук...и се останатото.Истото се однесува и за него.Една врска се гради на заемна доверба,почит и компромис и сметам дека нема место за такви ниски нешта.

Ma kakva privatnost -.-
Samo kjotek gi oprava zhenite sho chepkaat po telefoni.
Inaku, ako nema privatnost, nema ni doverba megju dvajcata. Sho pogolema doverba - toa pomalku zamaranje so telefoni, facebookovci i slichno.

приватност

Kaj e granicata na privatnost vo vrska ?

Границата е онаму каде што другиот партнер се вознемирува, се навредува и го засега ...

Нивото на толеранција, приватност е разлилно кај секој човек и зависи од минатото искуство, карактерот, темпераментот

Последиците исто така зависат од веќе споментатите работи

Dali imate sloboda da listate vo na partnerite mobilnite?

Никогаш не сум имала потреба ниту желба ниту љубопитност да го правам тоа

.. ili na mejl?

Ни на е-маил немам потреба да листам

.. dali vi imat pass od kajgana?

Не - ама нема проблем да му го кажам ако сака

Ако некој нешто сака да скрие - тоа може многу вешто да го направи - така да проверувањето и контролирањето само зборува дека не постои доверба меѓу партнерите, дека едниот е несигурен, посесивен, љубоморен и со ниско ниво на самодоверба и реализација ... оттука и желбата за контрола над партнерот и неговата приватност

Во тие случаи треба да се открие причината за такавата портреба за чепкање по приватноста на другиот ... и секако да се реши

тттттт ... подалеку од такви луѓе ...

Немам некоја голема приватност, му ги дадов пасвордите од се и сешто, да му покажам дека не кријам ништо од него. И најмногу ме нервира што пишува во мое име пред да види што како е. Мисли дека јас нешто погрешно ќе направам, не знам како 6 години уште не ме научи. А најмногу ме изнанервира кога отворив yahoo account, и не му го кажав пасвордот, мислејќи дека кријам нешто од него ми влезе на yahoo и ми го смени пасвордот.Ова е единственото нешто што не го сакам кај него. Зашто секогаш колку и да бидеш добар и искрен и да го покажуваш тоа, пак постои нешто во што другиот се сомнева.

Немам некоја голема приватност, му ги дадов пасвордите од се и сешто, да му покажам дека не кријам ништо од него. И најмногу ме нервира што пишува во мое име пред да види што како е. Мисли дека јас нешто погрешно ќе направам, не знам како 6 години уште не ме научи. А најмногу ме изнанервира кога отворив yahoo account, и не му го кажав пасвордот, мислејќи дека кријам нешто од него ми влезе на yahoo и ми го смени пасвордот.Ова е единственото нешто што не го сакам кај него. Зашто секогаш колку и да бидеш добар и искрен и да го покажуваш тоа, пак постои нешто во што другиот се сомнева.

Ти му ги знаеш пасвордите?

Колку може човек да биде сигурен кога ти можеш да направиш други 100 акаунти на сите можни страници, чет програми итн....

Едноставно опушететесе и уживајте.

Ти му ги знаеш пасвордите?

Колку може човек да биде сигурен кога ти можеш да направиш други 100 акаунти на сите можни страници, чет програми итн....

Едноставно опушететесе и уживајте.

Ми ги има кажано неговите пасворди, ама не ги памтам, зашто скоро никогаш не влегувам кај него - зашто му верувам ( ок, единствено само на фб некогаш да прачам подароци за игри :))

Да, можеш да направиш други акаунти без знаење на партнерот, ама се тоа зависи до личноста. Јас никогаш немам такво нешто направено и нема никогаш да направам, зашто не сакам да градам врска во лаги. Секогаш сум искрена.

И тоа што викаш, не треба за глупости да се нервираме.:)))

Ми ги има кажано неговите пасворди, ама не ги памтам, зашто скоро никогаш не влегувам кај него - зашто му верувам ( ок, единствено само на фб некогаш да прачам подароци за игри :))

Да, можеш да направиш други акаунти без знаење на партнерот, ама се тоа зависи до личноста. Јас никогаш немам такво нешто направено и нема никогаш да направам, зашто не сакам да градам врска во лаги. Секогаш сум искрена.

И тоа што викаш, не треба за глупости да се нервираме.:)))

Овој тренд што кај младите е развиен за знаење на пасворди на дечкото/девојката, напротив е доказ за неискреноста и стравот на едни кон други. Самото значење на зборовите пасворд и нивната примена е доволна причина тие да бидат такви, да ги знае само тој кој има потреба од нив. Едноставно приватноста е загарантирана категорија што треба да ја има секој, оној кој со тоа не може да се помири, тој всушност има скриени намери па се плаши од партнерот исто како што крадецот се плаши да не го краде некој.

Ma kakva privatnost -.-
Samo kjotek gi oprava zhenite sho chepkaat po telefoni.
Inaku, ako nema privatnost, nema ni doverba megju dvajcata. Sho pogolema doverba - toa pomalku zamaranje so telefoni, facebookovci i slichno.
ако направам јас нешто најмалку она може да дознае од мојот мобилен ..мислам несум будала ако има нешто тоа да го чувам за да ме фати а иначе најголем сомнеж се појавува кога на пример некој ке ти го земе мобилниот и ти не му даваш да чепка...а зашто? одма ке си помисли дека криеш нешто )))

Ни пасс, ни ништо.
Сакаш да ми чепкаш по телефон...повели. И онака нема ништо да најдеш. Е ако веќе ми побараш пасс од нешто...од форум, мсн итн итн итн...Би размислила 2 пати зошто сеуште постоиме НИЕ...а не сум...ЈАС!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom