Кој треба да го докаже бог ?

• Креатор на темата Креатор на темата ateist
  • Време на започнување Време на започнување
Потобро да бидам вистински верник отколу лажен...

тие што се верници барем што викаат дека се 80% од нив не се вистински верници...

не знам дали ми е нзок не сакав да го качам повеќе затоа што не знам точно... хахахах
јас можеби не сум верник ама знам многу повеќе отколку тие лажни верници...подобро е да бидам неверник отколку лажен...имам зборено со многу луѓе за религијата и никој ништо од нив не знае ни зашто се слави н како се слави...идат во црква зашто мислат дека така треба...се молат незнаат на кој...ностат крст на нив незнаат ни зашто....

можеби е убаво да бидеш верник ама вистински верник...
не сум верник за да ти кажам дали е убаво или не :smir:

vremeto postoi za tebe ko za mene sto postoi moeto vreme, od kajdaznam sto si prael/la denes? Ti znaes znaci kontinuitetot na svesta toa e vreme.

Кој треба да го докаже Бог?

Никој!

Тој самиот, Славен да е секојдневно ни се покажува во нас и насекаде околу нас. Само зависи кој со какви очи гледа.Тој не е зависен од нас,додека ние сме зависни од Него.Еден ден сите Нему ќе му се вратиме.

Размислување...

Еј човеку, еј смртнику, почекај,
дигни ја главата, заврти се, погледај,
многу светови во бескрајот пловат,
меѓу нив и една прашинка малечка,
ете толкава е земјата твоја родена.

На таа прашинка,земја твоја малечка,
на подлога од кора тенка, сплоштена,
ти се раѓаш, раснеш, живееш,
се закопуваш, гниеш, сееш,
и низ момент, горк, сладок,
колку трае живот краток,
викаш,хулиш,довикнуваш,
не се плашиш, не стравуваш;
"Нема,нема, не Го гледам!
Не признавам, не Го следам!

А световите си пловат горе
низ небеското сино море,
несфатливи, немерливи,
бесшумни, недостижни,
кој знае какви,кој знае каде,
низ вселената, насекаде...

vremeto postoi za tebe ko za mene sto postoi moeto vreme, od kajdaznam sto si prael/la denes? Ti znaes znaci kontinuitetot na svesta toa e vreme.
"Водата, којато докосваш в реката
е п'рвата, којато идва
и последната , којато си отива..."

зашто не сум?
затоа што не верувам хахах како сакаш да ти објаснам...покрај огромен верник дома- мајка ми јас не сум и не ме напува она и замара!
Ама да се разбереме јас не сум некој строг атеист...

зашто не сум?
затоа што не верувам хахах како сакаш да ти објаснам...покрај огромен верник дома- мајка ми јас не сум и не ме напува она и замара!

Строг атеист - лош верник - добар верник, многу ти одат придавкиве (тоа ли беа?)

Не веруваш, твое право. Само ме копка не ли ти е привлечна вистинската вера - онаа совршеност на мир, спокој, љубов, радост, добрина?

зашто не сум?

Molam za objasnuvanje na boldiranovo. Kao abe ne veruvam ama pa mozda i veruvam shtoznam.Ok, priznavam deka ima stepeni na verba kaj vernicite ama deka postoi stepen na neverba kaj ateistite toa nekako neznam....
P.S temava e isklucitelno glupava

зашто не сум?

ВАМПИРЧЕ

ОСТАНИ СИ ТАКА КАКО СИ...... АТЕИСТЧЕ

АКО ПАДНЕШ ВО РАЦЕ НА РЕЛИГИИ

ЗНАЕШ КАКВИ КРВОПИИ СЕ ( ХАХАХАХАА)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom