Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Па нели науката ни кажува дека од ништо настанало нешто, настанал униоверзумот и се во него. Потоа настанале и тие шест и пола милијарди кои имаат свест, кои посматраат, кои креираат. На квантната глупост донекаде и е јасно како функционираат некои работи но никако не може да сфати кој е тој што е свесен и што посматра(преку нас)...
Сигурно има некој што не посматра... Не верувам да не стои голем креатор зад нас, поразличен од сите нас...

што и всушност сме ...Еден од најмистериозните изрази кои се пишани во новиот завет се зборовите ЈАС СУМ.
науката кажува но не го докажува тоа ... се се тоа само теории ..
науката знае само 1 пиксел од целата слика (која е огромна) ...

Точно, не докажува само претпоставува. Темава ја отворив инспириран од еден документарец за квантна физика, чии претпоставки се совпаѓаат со моето видување на Бог.:wink: Претпоставуваат дека постои но не на начин на кој го видуваат поголемите религии...![]()
Не може материјалот сам да се претвори во куќа со прозорци,врати и тн.

Дали стварно сакаш да ти се објасни начинот како се настанати куќите со прозорци,врати итн... ?![]()
Почитта треба да се заслужи.
Дали синот треба да ги почитува родителите кои го запоставиле?
Јас сум човек, Божјо создание, создаден по Божјиот лик и подобие.
Ете имате посебна тема за тоа (таа со ќоравата), читајте и пишувајте таму за тоа. Таму многу добро го разобличивме атеистичкиот критериум за постоење "за нешто да постои, мора да биде видено". Да не спамираме на секоја тема за тоа.