Кој процесор??

Барај од „Интел„, само да не е “Селерон.„.
Дома користам АМД процесор, кој е ѓоамити 4 јадрен (модел 4100) а процесорот абер нема од 4 јадреност...
најслабиот дојадрен целерон Г1820 е речиси двојно подобар од четријадрен АМД 4100 серија. Името Целерон асоцира на нешто “осакатено“ ефтино бавно... но тоа беше во минатото, сподбено Целрон1820 е само малце послаб во перформаси од чистиот Пентиум 3220

@Let3,

не навлегувам во техникалиите од процесорите, оти е појќе од јасно дека новите „Селерони„ се набилдани и не се тромави како постарите верзии од истите од пред 5-6 г. Мене повеќе ме интересира корисноста од прцесорот и воопшто од компјутерот, а не кои се неговите технички особини, кои често можат да (ме) разочараат при користењето...

@Let3,

не навлегувам во техникалиите од процесорите, оти е појќе од јасно дека новите „Селерони„ се набилдани и не се тромави како постарите верзии од истите од пред 5-6 г. Мене повеќе ме интересира корисноста од прцесорот и воопшто од компјутерот, а не кои се неговите технички особини, кои често можат да (ме) разочараат при користењето...
техничките особини на процесорот се дел од корисноста на компјутерот, неговата “сила“ за да се справи со процесите е основа на корисноста на цел компјутер (заедно со други компоненти)
Зборот ми е дека со денешен целерон можат сосем нормално, ефикасно да се работаат сите стандардни програми и да ги задоволи сите вообичаени потреби на еден корисник

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom