Кој процесор??

IzzY_R0CkeR59

аудофил, металофил, емофил, чоколаденфил
Член од
9 септември 2014
Мислења
118
Поени од реакции
31
Локација
Каде ти, Таму и јас
Дали се подобри AMD процесорите, или Intel??Има некој што е задоволен од било кој модел на AMD процесорите?

Генерално AMD процесорите вредат повеќе за парите, но сепак Intel се побрзи.

Единствен Amd процесор којшто би го земал во предвид во моментов е FX6300, ако сум ограничен на 100 евра за процесор и бирам меѓу него и i3. Во секоја друга ситуација Intel.
Или пак ако си ограничен на некои 8-9к за процесор и ќе го користиш за енкодинг/рендерирање, FX8320/50 не се лош избор.
Но за било која друга намена, гејминг на пример било кој i5, заклучен или отклучен ќе биде подобар од овие. Да не споменувам за ефикасност и платформата како целост.

Време им е на Amd за нова архитектура и платформа.

AMD Athlon II имаше вујко ми од 2003, после неколку години активно користење, ми го даде мене, па после уште толку користење, немаше гајле. Се на се, тој компјутер работеше 10г. а верувам дека и денес здраво ќе шиба ако се уклучи. На тој компјутер ништо од хардверот се немаше расипано после 10г (не вклуќувајќи го глушецот...тастатурата до ден денес ја користам :) ).
П.С. Гледај да не ти се погоди целерон, ќе видиш голема мака...

AMD Athlon II имаше вујко ми од 2003, после неколку години активно користење, ми го даде мене, па после уште толку користење, немаше гајле. Се на се, тој компјутер работеше 10г. а верувам дека и денес здраво ќе шиба ако се уклучи. На тој компјутер ништо од хардверот се немаше расипано после 10г (не вклуќувајќи го глушецот...тастатурата до ден денес ја користам :) ).
imam celeron xD i zato prasuvam so sto da go menjam

AMD Athlon II се произведуваат од 2009.

на темата:
Intel all the way, ова доаѓа од АМД корисник.. Многу понапредна платформа имаат и повеќе можности..

AMD Athlon II се произведуваат од 2009.

на темата:
Intel all the way, ова доаѓа од АМД корисник.. Многу понапредна платформа имаат и повеќе можности..
Кога го уклучував тоа ми го пишуваше... Можеби и сум грешка, не паметам, се бидува, признавам ако сум грешка.

Убаво ти пишал Мастер, за околу 6000, FX6300, е доста солиден процесор. Проблемот е што кај нас има слаб избор на АМ3+ матични, плус немаат Gen3 PCIE, и доста постара платформа се.
И стварно АМД дај вади нова архитектура и нови FX процесори.

Процесорот е дел што не се расипува често. Имам Pentium 2 што работи многу повеќе од твојот Athlon и уште може да се работи... Не е тоа скала на мерење квалитет. Иначе ја со Intel секад бѝ идел.

Дали се подобри AMD процесорите, или Intel??Има некој што е задоволен од било кој модел на AMD процесорите?

Барај од „Интел„, само да не е “Селерон.„.
Дома користам АМД процесор, кој е ѓоамити 4 јадрен (модел 4100) а процесорот абер нема од 4 јадреност...

Дома користам АМД процесор, кој е ѓоамити 4 јадрен (модел 4100) а процесорот абер нема од 4 јадреност...

4100 е од Bulldozer серијата која е една од најлошите на AMD, воопшто не се прославија со таа. Да имаше 4300 или 4350 доста подобро ќе поминеше

4100 е од Bulldozer серијата која е една од најлошите на AMD, воопшто не се прославија со таа. Да имаше 4300 или 4350 доста подобро ќе поминеше

Можно е.
На работа имам користено АМД процесори, кои ми се во добро сеќавање, ама овој дома ми е „тапа„.

зашто да не е Celeron? Денешниве Celeron процесори немаат врска со тие порано. Одлични се за секојдневна употреба па и за игрици од одреден степен.

Секако дека денешните „Селерон„ процесори не се како оние кои имаа 128/256кб кеш, ама ако сакаш да го користиш ПЦ-то за посериозни работи (играњето не го сметам...) во следните години, тогаш ќе ти биде битна и способноста од процесорот за брзо „отворање„ соодветен софтвер и документи, како и иствоременото користење повеќе софтвери.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom