Значи Вондерфул, за да заменам една прегорена сијалица мене не ми се потребни разните срања на физиката. И без да учам физика јас знам дека кога врни тогаш и грми, и кога ќе грми тогаш знам и дека светка!...
Да, точно така! БЛЛАГОДАРЕНИЕ НА ИСТОРИЈАТА СИ ПОВРЗАНА СО СВЕТОТ, ОТИ СВЕТОТ Е ИСТОРИЈА, НЕ Е НИТУ ФИЗИКА, НИТУ МАТЕАМТИКА, НИТУ БИОЛОГИЈА... АКО НЕ ЗНАЕШ КОЈ БИЛ ХИТЛЕР, НАПОЛЕОН, СТАЛИН, ЛУЈ 16, КОЛУМБО, ГАЛИЛЕО, АКО НЕ ЗНАЕШ КОГА БИЛА ПРВАТА, ВТОРАТА СВЕТСКА ВОЈНА, ГРАЃАНСКАТА РЕВОЛУЦИЈА И МНООГУ ДР. ВАЖНИ РАБОТИ, тогаш верувАј ме не ќе можеш никогаш лесно Да се интегрираш во нашето општество или па да се почувствуваш кАко дЕл оД оВој свет! ОВА не важи само за тееб; туку и за сите што се противат против важноста и моќта на историјата како еден од вистинските предмети во образованието. И УшТЕ ЕДНАШ ќЕ ПОВТОРАМ ДЕКА КОГА СТРАНЕЦ ВО МАКЕДОНИЈА ќЕ ПРИТСИГНЕ ќЕ ТЕ ПРАшА ЗА ИЛИНДЕНСКОТО ВОСТАНИЕ, не ЗА ОМОВИОТ ЗАКОН ИЛИ ЗА ЗАКОНОТ НА ИСАК ЊУТН!
--- надополнето ---
Епа Штом си ја мразиШ дрЖавата и се откаЖуваШ од својот идентитет; за Жал ти не залсуЖуваШ да бидеШ именуван како Македонец! Ја жалам само мојата татковина од народ како тебе; ИНАКУ ТОА шТО ВАшАТА ПРОФЕСОРКА ВИ РАСКАжУВААЛ ВО СЕГАшНО ВРЕМЕ; ТОА Е ПОРАДИ НЕЈЗИНАТА ДОБРОДУшНА НАМЕРА ЗА ДА ВЕ НАТЕРА ДА СЕ ПОчУВСТВУВАТЕ КАКО ДА СТЕ НА МЕСТОТО НА НАСТАНОТ!