Кој од соседите е најмал непријател на Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата SWEDEN
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
ne se ti sekiraj samo procitaj toa sto ti kazav a tamu ima i za bugarite pa ako oni pocnat da se pravat ludi samo toa spomni im a oni si znaat, a posle postot eden bugar treskal gluposti a be da se utepas od smeenje
pozdrav i so pocit

Абе се збуниле лугето залутале брдо ко брдо убаво им изгледало ко за пикник ... бре за 250 метри сеа ... ти го направи ко да влегле у Куманово ... пукнал некој, убиле некоја чавка, магаре ?

Што толку го напраи ова ко да е крај света ... ти прерипуваат СЕГА преку граница УЧКИ со Косово и Албанија секојдневно , прават кампови ти си се фатил 1997 ма што некој кампирал на некое брдо.

Еве ја јавно се извинувам што сме кампирале 250 метри у РМ ... изгледа мала провокација не знам што се десило и зашто ама гарант тој бил деградиран ради овој пропуст надлежниот старешина.
izvinuvanje druze koa ke dojdes vo RM so pivo i muabet i nema problem, ama neli me znaes mene ja toa po megunarodno pravo go tolkuvam.
inaku izvinuvanjeto prifateno, a da ti kazam samo za toa gi poctuvam srbite oti imat muda da si kazat a ne kao ovie od bugarija, a be ke im kazes fakt a tie vrti sukaj kojznae sto ke ispadne posle. eve ako ne veruvas procitaj ovoj bugarot so napisal za Strumica posle mojot post za ovie mali zaebancii.
so pocit

Што јест јест... ми Срби јес да знамо да курчимо то стоји и некад нисмо у праву ал кад нисмо онда кажемо да нисмо и шта сад идемо даље јебига...

Не се секирај ти ја добро проценуем луге ... само ме мрзи да пишуем факти сеа поопширно ... и Ве молам да се држиме до темата

СЕГА кој е значи лошиот волк односно кој е најлошиот ?

posle tolku diskutiranje, so fakti, moze da kazeme deka toa se bugarite ama ne smeeme da zaboravime i na drugite ni komsii, a sekako da ne gi zaboravame domasnite predavnici koi se poopasni i od bugarite.

1991 г. - започнал е логичнијат разпад на една абсурдна д'ржава, којато с кр'в бе с'здадена и с кр'в штеше да б'де уништожена. Докато се водјат ожесточени боеве между с'рби, х'рвати и бошнаци-мјусјулмани Македонија објавјава својата независимост от Белград. С'с студено м'лчание с'рбите изтеглјат војските си от там оставјајки Македонија без никаква армија и ор'жие, јавно решени да се зав'рнат след като приклјучат с х'рватите. Б'лгарија веднага признава д'ржавата Македонија изхождајки от виждането, че така е по-добре отколкото тја да б'де в с'става на југославската федерација. С'рбите реагират остро и придвижват Моравската и Нишавската армија к'м границите на Б'лгарија и Македонија. Моравската армија има за задача да нахлуе в опразнената от војски Македонија и в кратко време да ја прис'едини обратно. Нишавската армија трјабва да следи реакцијата на Б'лгарија и евентуално да започне бојни дејствија срешту неја. Тогава проблемите бјаха много и не се споменаваше за това напрежение и надвисналите опасности. Но един пријател, којто тогава е служел близо до ср'бската граница ми каза, че тогава всичките тамошни поделенија са били мобилизирани и в п'лна бојна готовност. Тој е седјал в окопите почти две седмици и е очаквал заповедта за нападение, а отсрешта са стојали частите на Нишавската армија. Всичко е висјало на кос'м! Но в крајна сметка конфликт'т се разминава в последнија момент само поради две причини. П'рво генерал Радко Младич настојава да не се отварја втори фронт срешту Б'лгарија, т'ј като в с'штото време тој води маштабни бојни дејствија в Босна и иска силите на ср'бската армија да б'дат с'средоточени изклјучително там за да се утв'рди току што с'здадената Република Ср'бска в Босна. В'преки че војува в отделна д'ржава и за отделна д'ржава тој е един от главните генерали к'м централнија штаб на ср'бската армија водена от Слободан Милошевич и думата му натежава. И второ президент'т Желју Желев замина за Москва и след кратки, но успешни преговори извојува една рјадка победа на с'временната ни дипломација - Русија с'што призна независимостта на Македонија. Това вече с'всем охлади плановете на с'рбите, които не желаеха точно в този момент да имат т'рканија с Русија, којато единствена ги подкрепјаше. Тези с'битија се развиват само за период от десетина дни и нарочно остават потулени за обштеството и медиите.

Стојан убаов се тоа што кажуваш ама ја пропушташ и другата страна на приказната а тоа е јуќната, да те потсетам паралелно со тоа што го напиша дека и голем дел од грчката војска се стационираше на грчко-македонската граница, и редовно имаше нарушување на воздушниот простор од страна на грчката авијација. Нормлано тоа беше дел од договорите македонија да се подели помеѓу Србија и Грција, но за да грциети се предомислат и да се врата назад, а што сигурно е и причината за враќжање на спската армија од север е тоа што турција ја притисна грција правејќи голема воена вежба во близина на копнената турско-грчка граница со мотото само пробајте да влезете во Македонија ние ќе ви влеземе вам. Така да голема заслуга за ненавлегувањето ан туѓи армии во Македонија имаше Турција.
А стриктно за Сршската армија ќе ти кажам дека Радко Младич беше главната внатрешна контра сила и противник на Милошевич за напад и освојување на дел од македонија.

1991 г. - започнал е логичнијат разпад на една абсурдна д'ржава, којато с кр'в бе с'здадена и с кр'в штеше да б'де уништожена. Докато се водјат ожесточени боеве между с'рби, х'рвати и бошнаци-мјусјулмани Македонија објавјава својата независимост от Белград. С'с студено м'лчание с'рбите изтеглјат војските си от там оставјајки Македонија без никаква армија и ор'жие, јавно решени да се зав'рнат след като приклјучат с х'рватите. Б'лгарија веднага признава д'ржавата Македонија изхождајки от виждането, че така е по-добре отколкото тја да б'де в с'става на југославската федерација. С'рбите реагират остро и придвижват Моравската и Нишавската армија к'м границите на Б'лгарија и Македонија. Моравската армија има за задача да нахлуе в опразнената от војски Македонија и в кратко време да ја прис'едини обратно. Нишавската армија трјабва да следи реакцијата на Б'лгарија и евентуално да започне бојни дејствија срешту неја. Тогава проблемите бјаха много и не се споменаваше за това напрежение и надвисналите опасности. Но един пријател, којто тогава е служел близо до ср'бската граница ми каза, че тогава всичките тамошни поделенија са били мобилизирани и в п'лна бојна готовност. Тој е седјал в окопите почти две седмици и е очаквал заповедта за нападение, а отсрешта са стојали частите на Нишавската армија. Всичко е висјало на кос'м! Но в крајна сметка конфликт'т се разминава в последнија момент само поради две причини. П'рво генерал Радко Младич настојава да не се отварја втори фронт срешту Б'лгарија, т'ј като в с'штото време тој води маштабни бојни дејствија в Босна и иска силите на ср'бската армија да б'дат с'средоточени изклјучително там за да се утв'рди току што с'здадената Република Ср'бска в Босна. В'преки че војува в отделна д'ржава и за отделна д'ржава тој е един от главните генерали к'м централнија штаб на ср'бската армија водена от Слободан Милошевич и думата му натежава. И второ президент'т Желју Желев замина за Москва и след кратки, но успешни преговори извојува една рјадка победа на с'временната ни дипломација - Русија с'што призна независимостта на Македонија. Това вече с'всем охлади плановете на с'рбите, които не желаеха точно в този момент да имат т'рканија с Русија, којато единствена ги подкрепјаше. Тези с'битија се развиват само за период от десетина дни и нарочно остават потулени за обштеството и медиите.

Ајде па у историја ке идеме ... до кога бе ?

Ниеден Српски официр не бил нечесен човек тоа веруј , имало паравоени формации ама кај немало ама за официри да зборите дека биле нечасни значи немате врска и од злонамера зборите

Пак ке прашам

СЕГА кој е ?

Ма знаем че сме бугарите :pos2: :pos2: :pos2:
Гледам по-горе форума и какво да видја - с'рбите тук водиха темата, манипулираха и накраја македонци като малеш си направиха извода че бугарите сме нај-големија враг на Македонија.
Ништо ново - това се повтарја от 90 години.

Да бе он дете е , па не разбира врагове и ке збориш ти Македонски или ја ке си почнам Српски ако не ги санкционирате овие Бугариве знаат ама не се трудат и понижаваат форум на кој се гости

Kako prvo i osnovno...vie bugarite odsekogas ste i zaviduvale na taa Yugoslavija i na srbite.
I kako sto vekje u nekolku navrati kazav...:toe: mnogu dobro ve poznavam za da moze ova vaka beglo da pomine-logicen raspad na edna apsurdna drzava>>>???:pos2:
Bog da cuva i da brani.A be stvarno treba da prekinam da polemiziram so vas...posto vaka tolku sum vi ljut i kiven sto do kraj na zivot nema da prostam na nieden bugar.
Sramota e toa sto pokusavate da go napravite.
Kolku do toa kolku `apsurdna` drzava bese Yugoslavija....tebe da te slusam ili Stane Dolanc? Pazi sto kaza Stane pred raspadot:
Mislim da nema Slovenca, Makedonca, niti pripadnika bilo kog drugog naroda ili narodnosti, koji nije svestan činjenice da bez Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije ne može biti ni Slovenaca, ni Makedonaca, ni drugih, pa ni Srba, iako su najbrojniji, zato što ne bi mogli da se održe. Slovenci bi iščezli za pedeset godina jer bi ih uništili Germani i Romani. Makedonci su u sličnoj situaciji u odnosu na Bugarsku i Grčku. Nezavisna Hrvatska bi ostala bez ostrva, Dalmacije i Istre. Srbija bi postala plen velikih i nikada ne bi mogla da se samostalno razvija. U pogledu zadovoljavanja nacionalnih i društvenih interesa naših ljudi i naroda, bez obzira na sve dosadašnje teškoće, nikada se ne bi živelo kao što se živi u ovom političkom sistemu," izjavio je 20. januara 1984. godine listu "Intervju" Stane Dolanc.
A onie prikaskite za bugarskata spremnost i za Niskata i Moravskata Armija...:pos2: :pos2: :pos2: spakuvaj si gi u krpce i nosi si gi doma.Niska i Moravska armija nemase u ex YU,imase armiski oblasti.
Uste edna niska provokacija...nisto povekje.

Ха-ха-хаааааа

Зевсе соприте со Шведа дрогата, веке сте близу Луната...

Пријател-непријател - види српска главо колку македонци студиарт во Бугарија и колку во Српско, а те са тука заштото ова им е нај-мрзената држава.

А за глупостите око војната 1991г. - Немаше такво нешто, па и како да има, бугарската армија да се спрема за српската? Никогаж не е било и нема да буде, они просто само като чујат "На нож" и са во Маджарска.

Ајде чао и вистина - посмалите ги хаповете...

А Шведе, заборавих продолжаваме со преводот:
на македонски език "Преведи на македонски!"
на бугарски език "Преведи на македонски!":baeh:

амчи...

Е ами каква е та тема "најмал непријател", глупава работа. па овде денеска сум ти пријател, сутра - враг први. Шведски глупости. Па Черчил го кажувал - нема вечни пријатели, има вечни интереси. А овие двајцата со хаповете - шо да ги праја, ама злобата и мржнјата овде су нихов специалитет.

Абе до кога ке ги толерирате вие бугариве да не зборат македонски од кај бе јас знам може ме пцуе маму му јебем

ти бе ке преведеш или ?

Ма знаем че сме бугарите :pos2: :pos2: :pos2:
Гледам по-горе форума и какво да видја - с'рбите тук водиха темата, манипулираха и накраја македонци като малеш си направиха извода че бугарите сме нај-големија враг на Македонија.
Ништо ново - това се повтарја от 90 години.
vidi vaka be gospodine, na tie diskusii sto gi vodevme koga jas napisav za teritorjalnite pretenzii, srbite si priznaa ama koga napisav za toj bugarskiot granicen inspektor, vie probate da ne pravite nas ludi ili sto e rabotata, pa tresete gluposti za demek nesto bilo vo Strumica, sto bilo tamu ajde kazete ama so fakti, i nemoj da go mesate toa so OMO Ilinden, bidejki tie se vo bugarija, a ovoj inspektorot e oficijalen pretstavnik na bugarskata drzava sto znaci deka ja sproveduva oficijalnata bugarska politika. pa ako gi stavime nastanite po hronoloski red 2004 e od ponov datum otkolku 1997, ili vie sega ke probate da gi iskoristite vasite sposobnosti za ubeduvanje i da go dokazete sprotivnoto.
pa se gleda ovde koj proba da manipulira, srbite koi ete kazaa deka toa bilo taka kako sto vikam jas, ili vie koga na mojata zabeleska za vasiot inspektor se obiduvate da izmislite deka nesto se slucuvalo vo Strumica.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom